reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

A ja dzis jade do dentysty i 500 zl nie ma ehhh :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

a pozatym dentysty boje sie bardziej niz porodu :-D wiec wiecie co teraz czuje hehe:-D

oj jak dobrze cie rozumiem !! ja tez wolalabym isc rodzic niz isc do dentysty !!! no i ta kasa !!!!!! boziu moj dentysta jest drogi /leczy laserowo/ ale o zgrozo NIE AZ TAK !!!

witam Was dziewczyny! jestem w bardzo zlym nastroju,kurcze boje sie ze w jakas depresje popadne!! moj stan psychiczny jest bardzo zly! wciaz chodze po katach i placze! maly wciaz chce na rece a ja juz nie mam sily!!! padam! maly chyba sie przyzwyczail do noszenia i lulania. mozna go tego oduczyc??? jak on tak placze to mam wyrzuty ze jestem zla matka!!! nie wyrabiam!

bidulo spokojnie !! jestes najlepsza mama na swiecie !! po prostu ty tez czasem potrzebujesz przytulenia !! a malego odkladaj jak tylko nie placze ... moze sie oduczy :) my staramy sie Agatke nauczyc ze sie lezy samemu i sie bawi ... jeszcze na zabawy jest za mala ale juz nie wymaga 100% uwagi ... co wykorzystuje zwlaszcza rano zeby dospac te kilka chwil :)

reklama
my dzwonilismy do jednej babci ... a z druga to nie mam pomyslu co wymodzic ... agatka za mala zeby zyczenia skladac a ja nie mam najmniejszej ochoty sie plaszczyc przed tesciowa ...

Biedaczki!
Nessi ważysz go regularnie? Może rzeczywiście będzie jak z moim Alusiem:confused: Też nie spał i jadł ciągle...a teraz śpi ciągle!

:no: nie ważyłam go tydzień czasu, ale nawet po nim widać, że nabiera masy bo mi z ubrań wyrasta ... dzisiaj staniemy na wadze ... A jak U Was było z tym jedzeniem ??

witam Was dziewczyny! jestem w bardzo zlym nastroju,kurcze boje sie ze w jakas depresje popadne!! moj stan psychiczny jest bardzo zly! wciaz chodze po katach i placze! maly wciaz chce na rece a ja juz nie mam sily!!! padam! maly chyba sie przyzwyczail do noszenia i lulania. mozna go tego oduczyc??? jak on tak placze to mam wyrzuty ze jestem zla matka!!! nie wyrabiam!

NIE JESTEŚ ZŁĄ MATKĄ!! Żadna nie jest...
Spróbuj go zainteresować czymś innym - karuzela, zabawka...połóż w leżaczku jeśli masz albo w nosidełku jak ja swojego i bujaj...rozmawiaj z nim, śpiewaj mu...nie wiem no mojemu to pomaga np ale każde dziecko jest inne.
A jak troszke popłacze o nic mu się nie stanie! Możesz go w wózku powozić (mój usypia od razu w wózku) próbuj różnych rzeczy byle nie na ręce, bo moja kuzynka ma teraz rocznego dzieicaka i ciągle on chce na ręce:szok: a ona już płacze, bo on ciężki jak klops, a tak go nauczyła i teraz cierpi...da się maluszka oduczyć teraz!

:no:Mnie tak bardzo nie martwi fakt, że on ciągle chce jeśc (lub wisiec na cycu), ale fakt tak długich przerw w spaniu! on ma dosłownie czerwone oczy i worki pod oczami od niewyspania! :-( teraz zjadł 15 min samego cycka i spi jak na niemowle przystało ...ale boję się aż wieczoru

kurcze probuje go odkaladac od razu jakzasnie ale wtedy oczy robi jak 5zl i patrzy we mnie jak bym mu krzywde robila! no i oczywiscie ryk! teraz udalo mi sie go polozyc i spi ale to chyba tylko dlatedo nam wyszlo bo od 8rano caly czas nie spal tylko plakal jadl byl przewijany,plakal jadl byl pzrwiajny itd pewnie go juz to zmeczylo. noramalnie boje sie ze zaraz sie obudzi. masakra jakas!!!

:no: nie ważyłam go tydzień czasu, ale nawet po nim widać, że nabiera masy bo mi z ubrań wyrasta ... dzisiaj staniemy na wadze ... A jak U Was było z tym jedzeniem ??

Był na cycu tylko i ryczał ciągle... też go nie ważyłam, a okazalo się, że przybrał malutko (ważyłam go co dwa tyg u lekarza)i też mi z ciuszek raz dwa wyrastał, ale nie tył tylko rósł:confused: a jak przeszłam na mleczko modyf to od razu pultynek dostał, przestał płakać i śpi! wczesniej sen był różnie.
Tak więc mleczko modyf. dobrze mu zrobiło

kurcze probuje go odkaladac od razu jakzasnie ale wtedy oczy robi jak 5zl i patrzy we mnie jak bym mu krzywde robila! no i oczywiscie ryk! teraz udalo mi sie go polozyc i spi ale to chyba tylko dlatedo nam wyszlo bo od 8rano caly czas nie spal tylko plakal jadl byl przewijany,plakal jadl byl pzrwiajny itd pewnie go juz to zmeczylo. noramalnie boje sie ze zaraz sie obudzi. masakra jakas!!!

a smoczka mu dajesz? mój czasami nie wyobraża sobie spania bez smoka...a czasami wręcz mu przeszkadza w zasypianiu hehe

reklama
Był na cycu tylko i ryczał ciągle... też go nie ważyłam, a okazalo się, że przybrał malutko (ważyłam go co dwa tyg u lekarza)i też mi z ciuszek raz dwa wyrastał, ale nie tył tylko rósł:confused: a jak przeszłam na mleczko modyf to od razu pultynek dostał, przestał płakać i śpi! wczesniej sen był różnie.
Tak więc mleczko modyf. dobrze mu zrobiło

Mój tyje :-( bo grubiutki jest, i nie płacze do cyca tylko po prostu wsadza piąchy do dzioba i śśie na potege! płacze do karmienia jak się ze snu budzi, a tak jak ma czuja, tylko tylko piachami macha w dziobie i jak mnie wyczuje to zaraz do mnie ''mówi'' po swojemu i głowa zasuwa w moim kierunku z piachami w dziobie :confused:

Do góry