reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

U Nas źle :(

Michał od 1:30 w nocy do 10:00 nie spał :( co godzina na cycu, żadnych boleści ja już nie wiem :/ czy ja pokarmu nie mam czy co ?:/

Dałam mu rano bebilona 75ml wypił i znowu do cycka chciał , podziamgał 2 x i zasnął z cycem w dziobie :/ w nocy jadł ulewał raz zwymiotował chyba z przejedzenia i znowu jeśc chciał! :-( moze on ma silną potrzebe ssania nie jedzenia ? :/ albo ja De Facto mleka nie mam, dzisiaj spałam godzinę, na oczy ledwo widze :/ łapię załamke :/
moj ma podobnie tez ciagle wola o butle...a je po 40 ml..co godzine co pol..tez raz w nocy rzygnal ale tak ze mezowi orzygal cale plecy....

moze sa marduni na pogode?? mnie tez wczoraj glowa boala..??
ja juz sama nie wiem..;/

witam Was dziewczyny! jestem w bardzo zlym nastroju,kurcze boje sie ze w jakas depresje popadne!! moj stan psychiczny jest bardzo zly! wciaz chodze po katach i placze! maly wciaz chce na rece a ja juz nie mam sily!!! padam! maly chyba sie przyzwyczail do noszenia i lulania. mozna go tego oduczyc??? jak on tak placze to mam wyrzuty ze jestem zla matka!!! nie wyrabiam!
Ula drugi tydzien byl u nas najgorszy...
przynajmniej dla mnie...
ale wtedy wlasnie sie organizm przetawil na wyzsze obroty i juz ni ejest tak zle...
uwierz i wytrzymaj!!
chyba wiele z nas tak sadzi ze drugi tydz to przelom!!

Luzna suszarka go uspokaja rzeczywiscie ale ilez mozna suszyc..
bo jak tylko wylacze to znow jek...

czasami jak juz nie am sily to zostawiam wlaczona zey poslal chociaz pol godz...

dobrze ze te kolki trwaja krotko okolo 10-15 minut...

my dzwonilismy do jednej babci ... a z druga to nie mam pomyslu co wymodzic ... agatka za mala zeby zyczenia skladac a ja nie mam najmniejszej ochoty sie plaszczyc przed tesciowa ...
ja udaje ze zapomnialam:-D

reklama
:no:Mnie tak bardzo nie martwi fakt, że on ciągle chce jeśc (lub wisiec na cycu), ale fakt tak długich przerw w spaniu! on ma dosłownie czerwone oczy i worki pod oczami od niewyspania! :-( teraz zjadł 15 min samego cycka i spi jak na niemowle przystało ...ale boję się aż wieczoru

wiesz może on naprawdę nie najada się z cyca:confused: a śpi teraz bo nie wyrabia już,a potem będzie znów walczył, żeby mu dać więcej? naprawdę trudno powiedzieć o co takiemu dziecku chodzi...

my staramy sie Agatke nauczyc ze sie lezy samemu i sie bawi ... jeszcze na zabawy jest za mala ale juz nie wymaga 100% uwagi ... co wykorzystuje zwlaszcza rano zeby dospac te kilka chwil :)

Mea jak to robicie? Bianka za Chiny ludowe nie umie się sobą zająć. Po przebudzeniu daje mi jakieś 2 minuty czasu i jest ryk. Nawet po nakarmieniu, przewinięciu też tak jest.

A od wczoraj nam daje tak popalić, że szok. W sumie to głównie mi daje popalić- bo mąż i tak całe dnie w pracy. Wstyd się przyznać, ale niekiedy to mu zazdroszczę, że idzie do pracy i nie musi tych krzyków wysłuchiwać :zawstydzona/y:. Bianka postanowiła okazywać niezadowolenie ze wszystkich znanych mi metod zabawiania/ uspokojania. Po prostu na każdą rzecz reaguje krzykiem. Dzisiaj się trochę uspokoiła u dziadka na rękach. A najgorze to, że od rana już mi nie śpi. Jak się obudziła o 8:30 tak do tej pory czuwa. Robiła tylko krótkie drzemki po 20 minut. A jak wiadomo- w 20 minut nic się nie zdąży. Ja przez to nawet śniadania nie miałam kiedy zrobić. Dopiero jak mąż przyjechał i mi je zrobił, to zjadłam o 12:00 w południe :baffled:. Żałuję, że moje dziecko nie uspokaja się w bujaczku. Nawet smoczek uspokajacz nie robi na niej wrażenia. Po minucie go wypluwa. :baffled: Już nie wiem, jak te moje dziecko uspokoić. Dobrze że chociaż w nocy jest spokój. No ale za to z dni to nie ma nic :no:.

Mój tyje :-( bo grubiutki jest, i nie płacze do cyca tylko po prostu wsadza piąchy do dzioba i śśie na potege! płacze do karmienia jak się ze snu budzi, a tak jak ma czuja, tylko tylko piachami macha w dziobie i jak mnie wyczuje to zaraz do mnie ''mówi'' po swojemu i głowa zasuwa w moim kierunku z piachami w dziobie :confused:

to ja już ogłupiałam - albo jest małym głodomorem albo ma silna potrzebę ssania (i tu wkracza smok)

wiesz może on naprawdę nie najada się z cyca:confused: a śpi teraz bo nie wyrabia już,a potem będzie znów walczył, żeby mu dać więcej? naprawdę trudno powiedzieć o co takiemu dziecku chodzi...

:no: nie wiem ...
Ale gdyby sie nie najadał to by chciał jeszcze ? mój jak się nawcina to zasypia, czasem chce mu się tylko pić ....raz zje z jednej i drugiej już nie chce, a raz ciąga z obu :no: cholera wie .......

że też Nam nie dali w szpitalu instrukcji obsługi niemowlat :confused:

:no: Nie wiem ...
Ale gdyby sie nie najadał to by chciał jeszcze ? Mój jak się nawcina to zasypia, czasem chce mu się tylko pić ....raz zje z jednej i drugiej już nie chce, a raz ciąga z obu :no: Cholera wie .......

że też nam nie dali w szpitalu instrukcji obsługi niemowlat :confused:

:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d

tak daje mu smoczka i jest tak jak u ciebie raz chce a raz nie:no: z jednej str mi go zal:-( a z drugiej jestem wsciekla:wściekła/y:

U mnie tak samo. Ale więcej razy nie chce :no:. Ktoś tu powiedział o smoczku zamoczonym w smoczku- wiem, że to niedobry sposób, ale chyba wypróbuję następnym razem w akcie desperacji. Mamy cukier winogronowy z Niemiec (Traubenzucker)- teściowa mi to doradziła :nerd:.

reklama
a ja od godziny 13 nie mam dziecka.. :-D śpi jak aniolek.. czasem przez sen coś zajeczy ..
ale dzisiaj jest wyjątkowo grzeczna..

to na pewno przez te jabłka taka była niegrzeczna ..

Do góry