reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

No wiec jestem ,zeby zdac relacje :-)
Ja juz zaspiralowana ;-)
nie bylo zle choc musze przyznac ze troszke bolalo.
poczulam takie uklocie dosc mocne ale krotkie. da sie przezyc. potem tylko takie pociagniecia za macice i tepy bol jak na miesiaczke. calosc lacznie z przygtoaniem trwala 15 min.
po zlozeniu lekko krwawie jasna krwia ale tak powinno byc i do rana przestanie. to podobno z tego uklocia .

reklama
Mam pytanie do Was..
przemywalismy dzisiaj pepuszek i na patyczku została krew ..
moze tak być?
do tego na pampersie przy przewijaniu zauwazylam takie czarne plamki.. tak jakby kikut sie kruszyl albo cos.. o_O

pewnie ze moze byc
bo jak ja podnosisz to pewnie czasem sie ociera tym kikutem o ciebie i podwadza go

Ja juz zaspiralowana ;-)
poczulam takie uklocie dosc mocne ale krotkie. da sie przezyc. potem tylko takie pociagniecia za macice i tepy bol jak na miesiaczke. calosc lacznie z przygtoaniem trwala 15 min.
po zlozeniu lekko krwawie jasna krwia ale tak powinno byc i do rana przestanie. to podobno z tego uklocia .

Emwu po twojej reklamie w życiu bym się nie zdecydowała na spiralę:-D:-D:-D
Szczególnie mnie poruszyło to pociągnięcie za macicę he he:-D

a czemu chcesz robic dodatkowa dziurke
generalnie nie powinno sie robic bo dziecko tez musi włozyc wysiłek w sssanie butli ale to juz wiesz
czy obawiasz sie ze sie nie najada i nie przybedzie na wadze :confused:
tym ulewaniem tez sie tak nie przejmuj moja tez czasem ulewa i wymiotuije a z tygodnia na tydzien wydaje mi sie ze jest lepiej
i ładnie przybiera juz 5150;-)
kontroluj wade i sie tak nie zamartwiaj
chyba ze tez macie przypuszczenia ze moze u was skaza białkowa
jak u was z ta wysypka???

generalnie z dziurka wyglada to tak ze poki mleko jest bardzo swieze - max 15 min od zalania - to jeszcze mala daje rade go wypic ... ale jak juz troche zgestnieje to zaczyna sie kosmos ... ciagnie smoka a tam nic nie leci i jest wrzask nie z tej ziemi !! wiec powiekszylismy dziurke w jednym smoku i na koniec przekladam zeby z tego pila ... lee sie z niego za bardzo wiec musze bardzo uwazac ... ale narazie sie udawalo ... zobaczymy co bedzie w nocy ... wiecie co jestem dzis tak przybita ta cala sytuacja ze sie panicznie boje polozyc spac ... ale z drugiej strony wiem ze jak nie pospie teraz to juz wlasciwie nei pospie bo sie o 1 mala obudzi i zacznie sie cyrk ... kurde obym sie mylila !!! no i najwazniejsze zeby mala nie wymiotowala bo tego sie straszliwie boje ... zwlaszcza w nocy ze przespie gdyby cos sie dzialo !!

generalnie z dziurka wyglada to tak ze poki mleko jest bardzo swieze - max 15 min od zalania - to jeszcze mala daje rade go wypic ... ale jak juz troche zgestnieje to zaczyna sie kosmos ... ciagnie smoka a tam nic nie leci i jest wrzask nie z tej ziemi !! wiec powiekszylismy dziurke w jednym smoku i na koniec przekladam zeby z tego pila ... lee sie z niego za bardzo wiec musze bardzo uwazac ... ale narazie sie udawalo ... zobaczymy co bedzie w nocy ... wiecie co jestem dzis tak przybita ta cala sytuacja ze sie panicznie boje polozyc spac ... ale z drugiej strony wiem ze jak nie pospie teraz to juz wlasciwie nei pospie bo sie o 1 mala obudzi i zacznie sie cyrk ... kurde obym sie mylila !!! no i najwazniejsze zeby mala nie wymiotowala bo tego sie straszliwie boje ... zwlaszcza w nocy ze przespie gdyby cos sie dzialo !!
mea spokojnie.
jk sie bdiesz tak stresowala to jeszcze gorzej. mala to wyczuj i sie two nirpokoj jej udzili. wyspij sie poki mozesz i zberaj sily.
nie boj sie ze si nie obudzisz. ja sie budze na kazde chrzakniecie. jestesmy tak zaprogramowane.

Mam pytanie do Was..
przemywalismy dzisiaj pepuszek i na patyczku została krew ..
moze tak być?
do tego na pampersie przy przewijaniu zauwazylam takie czarne plamki.. tak jakby kikut sie kruszyl albo cos.. o_O

Jest ok;-)

co sie powinno to ja wiem ale jakos musze dziecko nakarmic !!

no wlasnie problemy sie zaczely jak wrocilismy do bebika zamiast tego bebilonu ... zobaczymy co bedzie jak damy jej bebilon ... po pierwsze czy go zje a po drugie jak bedzie z wymiotami i kupa ... ja sie po prostu boje zeby mi sie dziecko ne odwodnilo !!!

A ile tych kup zrobiła?Lekarz widzial ta kupke?

Ja juz zaspiralowana ;-)

No az mnie ciary przeszly:sorry2:zobaczymy co mi moj gin sensownego powie,moze na sam poczatek spróbujemy zastrzyki:cool2:sama nie wiem.

no trochę zaległości nadrobiłam i zauważyłam że nie opisałam swoich przeżyć z porodówki! zaraz to naprawię.

moja mała cos dzisiaj znowu bardzo ulewa, choć zastanawiam sie czy to nie są już wymioty. absolutnie nie moge jej położyć, choćby nie wiem ile razy ładnie jej sie odbiło, jak długo nosiło, to po każdym położeniu zawsze coś sie uleje, czasami mało, a czasami tak że wszystko dookoła zalane. i różnie to bywa, bo czasami nawet godzine po karmieniu wypływa dużo takiego ściętego serka. nie wiem już. jutro idziemy na kontrolne wazenie do pediatry wiec sie o to dopytam.

Mea, nie martw się może to tylko spowodowane mlekiem. a jak bardzo wymiotuje no i dużo tych kupek to lepiej uważnie obserwować. herbatki podawaj jej często po troszkę żeby nie wywoływać wymiotów. nie bój się, jak mała śpi to ty tez się zdrzemnij, musisz sie choc minimalnie regenerować inaczej padniesz.niby tak sie powinno ale ja doskonale wiem jak lęk o zdrowie dziecka nie pozwala spać. trzymaj się!

Jest ok;-)

A ile tych kup zrobiła?Lekarz widzial ta kupke?

No az mnie ciary przeszly:sorry2:zobaczymy co mi moj gin sensownego powie,moze na sam poczatek spróbujemy zastrzyki:cool2:sama nie wiem.

Nie , no tak strasznie nie bylo :).
Faktycznie napisalam tak jakby mnie ktos cial na zywca :)
Spieszylam sie bo Max mial dzis zly dzien i jeczal podczas jedzenia wiec pisanie mi nie szlo.
Ogolnie to to tylko 15 min razem z caly przygotowaniem. Uczucie niezbyt przyjemne ale i nie tragiczne. Samo uklocie to kilka sekund zaledwie. Pociagniecia o ktorch pisalam sa bezbolesne a tepy bol jak na miesiaczke to oczywiscie skurcze macicy.
Ogolnie zadne drastyczne doswiadczenie to nie jest. Teraz najwazniejszy jest komfort. Nie trzeba pamietac o tabletkach. Jesli pojawia sie jakies skutki uboczne to zawsze ta spirale mozna odrazu usunac czego nie da sie zrobic w przypadku zastrzykow dzialajacych 3 miesiace.
Mam pojsc do kontroli po kolejnej miesiaczce i zrobic usg aby sprawdzic czy sie spirala przypadkiem nie obsunela. Potem kontrole raz w roku.

opis zaspiralowania nie taki straszny :-) też zamierzam. zdecyduje się na Mirene jednak. tabletki u mnie odpadaja. przetestowałam już kilka i czuje sie po każdych fatalnie. Mirena to chyba jedyne rozwiązanie jak dla mnie. rodzenie dzieci zakończyłam, a szkoda planowałam 5. ale jak Bóg pozwoli reszte zaadoptuję.

reklama
W końcu przespałam całą noc !!!!!!!

Młody najadł się o 18:00 i spał do 22:00 to ja w kime, potem od 22:30 do 01:30, to ja w kime!, potem od 3:00 do 6:00 i jestem wyspana! :-D:-D:-D:-D Jupiiiiiii ...

Się normalnie zachowuję jak dziecko, ale jak człowiek wypoczety to ma inne nastawienie do zycia :)

Do góry