karnitynka1982
Fanka BB :)
Ojj musze to zrobic juz zapomnialam jak to sie robiNie wiem jak to u mnie było bo nie ćwiczyłam
Karnitynko a kiedy dasz jakiś suwaczek z małym:-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ojj musze to zrobic juz zapomnialam jak to sie robiNie wiem jak to u mnie było bo nie ćwiczyłam
Karnitynko a kiedy dasz jakiś suwaczek z małym:-)
ja te miałam z tym problem na początku i samo przeszło
ja miałam dzisiejszej nocy 2 razy![]()
biedulka2 razy to ja miałam w ciągu ostatnich 6 miesięcy chyba![]()
NO juz sie uspokoiłam bo nie wydalam az tyle kasy co myslalam ahahhahah
NO ja cie to wogole podziwiam !!!!!!!!!a chrzciny beda zapamietane do konca zycia nie ma co hahaha !!!!!!!!!!!!!
a ja uwazam ze nie ma racji tesciowa ! jak patryk mial zatwardzenia to termometr szedl w ruch i sie do niego wcale nie przyzwyczail choc i takie opine sa - co prawda nie uzywalam tego za kazdym razem - byc moze dlatego ! co do brzuszka i jego masazu ! byc moze jest podobnie
no wlasnie oby tylko z agatka wsio bylo ok
zgadzam sie gorzej jak sie pojawia za kazdym razem
podejzewam ze moj tez mnie kiedys spakuje ale za walenie fochem hahahs
ja czasami jak sie rozgadam to nadaje jak katarynka nakrecona
u nas bedzie 18 osob ! zakupy wyniosly mnie 600 zl (mam juz wszystko oprocz pieczywa ),odpadly mi ciasta bo to zrobi tesciowa i wlasnie dowiedzialam sie ze tort tez mi odpadnie bo to moja mama zaplaci
bedzie
pierwsze danie rosoł
drugie danie ziemiaki i pyzy +sos ,3 rodzaje surowek, kotlety mielone w sosie, schabowe , udka , devolaye z serem i pieczarkami !
pozniej bedzie ciasto (3 blachy ) tort , kawa herbata,szampan ,owoce
pozniej bedzie zimna taca - (wedliny i sery) ,jajka z majonezem , 3 salatki (z ryzem ,z makaronem ,gyros) , sledzie , koreczki , pieczone pieczarki i wystawie cieple miesa bo na bank zostanie mi z obiadu bo moj jarek oszalal nabral tego tyle ze jeszcze mi na kilka obiadow zostanie !!!!!!
do picia postawie gin (kupilam 3 x 0,7l ) z tonikiem - nie ma chlania bo raz ze nie wypada taz to dziecka dzien ,dwa bo jarek wyjezdza w nocy wiec i tak sie szybko goscie zmyja bo bedzie musial odpoczac
wiec mnie chrzciny wyniosa jakies 700 zl w domu( bez ubranka ,oplat w kosciele itp )
No bralam wlasnie mialam ci odpisywac tam gdzie sie pytalas na tam tym watku
NIe plamilam w trakcie brania tabletek wsio mialam jak w zegarku -przysiegam rano moglam wyjsc na misto bez tampona tego dnia co mialam dostac okres bo wiedzialam ze dostane go i tak wieczorem !!!
I nastrojow tez nie mialam ! Mi przypasowaly bardzo tylko ze poznije kosmos mialam po odstawieniu! Ale plamienia moga byc - organizm musi sie przyzwyczaic ,albo zle ci dobrali tabletki ! ....ale w pierwszym miesicu brania tabletek moga wystapic plamienia tym sie nie martw ,obserwuj sie jak bedziesz sie bardzo zle po nich czula i lepiej niech gin zmieni.Ale mi sie wydaje ze musi ci sie organizm przyzwyczaic!
Ja o tobie Karnitynko myślałam cały czas bo niestety byłam w podobnej sytuacji więc twój problem był mi bardzo bliski.
Ja po tygodniowym leczeniu antybiotykiem mojego maleństwa też wylądowałam w szpitalu z zapaleniem płuc :-( wczoraj wróciliśmy do domu.
Niestety po infekcji wirusowej czasem dzieciaczki dostają kolek i niestety nasze maleństwo już tego doświadczyło w szpitalu. Mamy przepisany Espumisan, który faktycznie trochę pomaga. Poza tym okazało się, że Hania ma jeszcze OŻP czyli refluks i po jedzeniu muszę ja długo pionizować.
Hania była w szpitalu 5 dni, ja na szczęscie mogłam być cały czas z nią, jednak i tak cały czas w szpitalu była zlękniona i każdy szelest powodował u niej odruch moro. Na dodatek w szpitalu prawie wcale nie chciała jesc (możliwe ze to przez te kolki)i nic nie przytyła.
A teraz ciekawostka, dziś jesteśmy w koncu w domu i mała ciągle chce jesc (chyba nadrabia) i jak na razie tylko rano dałam Espumisan. Czy to możliwe aby dziecko tak bardzo było przejęte atmosferą szpitalną, aby dostało kolek i nie chciało jesc? A może to moje mleko w stresie było dla niej takie niedobre?
A jak ty Karnitynko ( i wiem ze jeszcze jedna dziewczyna ostatnio zaliczyła szpital, tylko nie pamietam imienia) zauważyłaś aby twoje dziecko tak bardzo zmieniło się w zachowaniu?
buzia mnie boli od gadania i śpiewania
zaraz zabieram się za tortaale mi się nie chce
![]()
Ja mam pytanie do dziewczyn karmiących piersią:
skąd wiadomo, kiedy pierś jest opróżniona? Bo mi się wydaje, że mała tylko przez 5-10 minut tak na prawdę je- tzn słychać głośno przełykanie, a potem niby też pracuje buźką, ale już nie ma takich odgłosów. I nie wiem, jak długo karmić tą piersią, czy już podać drugą? Bo ona niekiedy i po 40 minut je z jednej i nie wiem, czy tam jeszcze jest mleko?????
ja ćwiczęJa poznaje po tym ze robi sie flaczekzazwyczaj jednak starcza mu z jednej
u mnie tez Patryk tak robi ze na poczatku slychac przelykanie,potem juz nie ale czasami mu leci mleczko bokiem wiec wiem ze jest;-)jesli nie denerwuje sie ,nie placze i nie wola jeszcze to chyba mu leci;-)
Ja tez mam pytanie?Nawet dwa.
Czy wy dziewczyny smarujecie swoje malenstwa wódką?Szcezgolnie chodzi mi o kostki i stawy?Bo ja pamietam ze z corka tak robiłam.
No a druga rzecz o ktora chce was zapytac to cwiczenia?Czy robicie je codziennie,tzn czy łokietek bierzecie i łaczycie z przeciwnym kolanem?Bo tez wiem ze robilam to z córcią?