reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Ja już porobiłam ostatnie badanka przed porodem:) Hihi:) Ostatnie kłucia i po bólu;) hihi:) Teraz czekac pozostało;) Jedne wyniki mają byc do odebrania za ok.3 tygodnie a po drugie jutro idę po południu:tak:
Jupi!! Zrobiłam napis w Gilterach:-p:-D

reklama
Hejka.Dopiero sie witam,bo byłam u rodziców na kawce.Ostatnio od piątku mam okropne bóle krzyża jak na @,co jakis czas sa te bóle i ustepują a pózniej znowu,a dzisiaj miałam mocny ból w podbrzuszu,aż sie przestraszyłam,ale przestało.! l lutego ide do gin to mu o tym powiem,bo nospy nie mam,bo nie była potrzebna,jak juz to mam scopolan.I to spojenie mnie okropnie boli a czasem kłuje.

Witajcie:-)

Ale się wymarzłam na tych cmentarzach, ale dziadkowie odwiedzeni.

xXxIzuLQaxXx, wymaz na pewno potrzebny, żebyś dzidziusia przy porodzie nie zaraziła paciorkowcem. Nam położna mówiła, że jak się nie będzie mieć badań, to będą przed porodem podawać antybiotyk tak na wszelki wypadek.
Ale u nas w przychodni robią to badanie za darmo w 34 tc z tzw "programu norweskiego" - już wcześniej miałam z tego badanie przezierności karkowej i inne badania.

Mnie też dziś coś swędział brzuch po oliwce, ale na szczęście żadnego uczulenia nie mam.

a ja pomimo oliwki to mam sucha skore... Dzis az m isie luszczyla wiec posmarowalam ponownie.
Ja uzywam Johnsona (oliwka na brzucha akurat mnei nie uczula)

Agniasiak - ja tez mam napis "glittery. pl" :szok:

Dziewczyny zrobiło mi się straszne uczulenie na brzuchu, od oliwko niby dla dzieci, podrapałam się i mam cały brzuch w krostkach, czym to można posmarować? Swędzi jak cholera, staram się wstrzymać z drapaniem, Próbowałam smarować sudocremem i nie pomogło, tylko okłady z wody
Wypij końską dawkę wapna- najlepsze takie rozpuszczalne- tak nawet 3 tabletki na raz. Do tego zrób okłady na brzuch z krochmalu- zrób taki kisiel/klej z mąki ziemniaczanej i wody. Stare metody na wszelkiego rodzaju alergie z pokrzywkami i innymi krostkami :tak:
A fenistil faktycznie tez złagodzi swedzenie ale lepiej sprawdz czy mozna w ciazy stosowac bo to w koncu brzuch smarujesz.

mag349 ja tez zbieram wszystkie zwierzaki hehe z ten sposób "zdobyłam" moje koty. No i mam miekkie serce to bym przygarneła takiego czarnucha bo widze ze jest szansa ze z moimi sie nie bedzie tłuc. Bo dotychczas mój kocur reagował straszna agresja na obce koty, mimo ze wykastrowany, a tym razem jest tylko zaciekawiony. Obstawiam że mimo duzych rozmiarów to kotka jest :sorry2:

dziewczyny zabrałam sie za to sprzatanie szafy i wygrzebac sie nie moge :szok: ja się zastanawiam gdzie to wszystko sie miesciło? No i jak to znowu wpakowac do tej szafy :confused::dry: A ja liczyłam ze z ten sposób wygospodaruje chociaz jedna półkę :-D:-D:-D

izulka ja własnie dotałąm uczulenia po oliwce nivea hipoalergicznej dla dzieci, kupiłam dla naszej dzidzi a teraz sama nie wiem czy będę ją tym smarowała

Maborka życzę Szymusiowi dużo zdrówka i siły, musicie być teraz dzielni :tak: choć pewnie nie raz jest bardzo ciężko, ale będzie dobrze.

mcgosia83 u mnie wydzielina też wystepuje i to od kilku tygodni już i najczęściej z rana ale jak cię to martwi to skonsultuj to z ginem

mloda_mamusia1 super że u Was wszystko oki :tak: trzymaj sie dzielnie

Hej dziewczynki straszny dzis mróz, już mam dośc tej zimy :wściekła/y:, dzień minoł szybko, obiadek u rodziców, potem byliśmy w sklepie kupiłam Oleńce pamiętnik niemowlaka :tak:
Strasznie mnie dzisiaj kręgosłup boli, wczoraj natomiast biodro - chyba niuńka jakiś nerw mi uciskała, no i zgaga to mój wierny towarzysz :tak:

mi też oliwka nie pomagała na skórę brzucha, bo się łuszczyła. Oliwkę kupiłam z Bubchen bo tam niby na naturalnych składnikach... :sorry2: kto to wie.... kurcze może trza by było też to krocze masować, może się uda bez nacinania... :rolleyes:
kupiłam też puder, ale poźniej tak myślę, że przy dziewczynce to się nie powinno używać, prawda to? :confused:

reklama
Do góry