reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

kurcze mamuski jaka mala aktywnosc :-(

Oli usnela ciut po 21 Ostatnio to u niej godzina zasypiania.Pokasluje mi cos przes sen :-(
Boje sie aby jutro sie nie rozchorowala tym wyjazdem do szpitala
Posmaruje ja jutro przed ubraniem i wyjsciem mascia rozgrzewajaca Ubiore cieplutko W szpitalu przed wyjsciem tez ja nasmaruje Bedzie pila cieple No i mleczko cieple sie napije pozniej Mam nadzieje ze sie nie rozchoruje Choc pewnie jak mialaby yc chora to i tak bedzie .

Ide spac do wstaje o 6
Rano robie test,No i na bb trzeba wejsc :-)
Ubrac sie Umalowac i oliwke wyszykowac bo o 7 wychodzimy Pozniej ide do gina kolo 13 wiec zajze pewnie jutro poznym popoludniem lub wieczorem Milej nocy mamuski

reklama
Macie pozdrowienia od Marty :tak::tak::tak::tak::tak::tak: cos sie jej dzieje kompem,M jej coś poprzestawiał i nie moze wejść.:tak::tak::tak::tak::tak:

a to Moja Niuńka
jak je ładnie dzisiejszą kolację,jak układa puzzle i jak dzwoni do babci:-):-):-):-) jaka minę ma przy tym przejętą :-D:-D:-D:-D
śliczne:-):-)

śliczne i widać,że kąpiel już się podoba.:tak:;-):-):-)

dokładnie równy rok różnicy,dokładnie ten sam dzień 23 styczeń :tak::tak::tak::tak::tak: ale różnica :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Różnica przeogromna,ale to tak właśnie jest:tak::-):-)

Witam niedzielnie
Na niebie czerwone słońce, mała właśnie ise zbudziła, może zaśnie przy mleczku, Piciu śpi w najlepsze...
Wczoraj zamiast do tesciowej pojechaismy do mojej babci-ale byo super. Była kuzynka, którą wieki nie widzialam z dziewczynkami, młaodsza mam 5 lat ale jak bawiłą się z Wiki, włąściwie, to Wiki bawiła się z niż, no nie mogłam się napatrzeć. Aż serce rosło. I grzeczna bardzo była, nie biła, kochala, opowiadała, za raczke sie rowadzay, a óżńiej posżły do drugiego pokoju pod stół ise schowały i szeptem cos gadały-tajemnice :-D:-D:-D
Mojemu oczywiście sie nie chcialo. rzywióżł nas i odebral i tyle. Babci znów byłorzykro, ale dobrze z echociaz Oni przyjechali, to szybko o tym moim Piciu zapomniala.
I słuchacie. Jolka jest w ciąży ( z 3 a tam bida raczej ) i rzerazona poszła do ginia po tabletke ( a juz byla w któryms tam ) raz, ze okazuje sie ze są takie tabletki poronne nie tylko do 72h!!! kto o tym wiedzial? J anie mialam pojecia.
No i poszła do niego, mówi, że nie mogą sobie pozwolić na 3 dziecko i ze chce ta tabletke. On spoko, ale najierw zrobimy usg-jak jej okazał serduszko o sie poryczała. I skubaniec pyta:-Di co chce pani ta tabletke-oczywiscie odmówiła.
I cos jeszcze miałam napisać.
Acha.
Mój dziadzio w czasie wojny pisał pamiętniki, był w kilku obozach, uciekał. No i te pamiętniki zaginęły. Okazało się ze jeszcze jak Jolka była mała to znalazła to u taty i sobie po cichu przepisała. Dopiero wczoraj się dowiedzieliśmy, że jest kopia!!! No i obiecała mi to pożyczyć. Ja bardzo sie interesuję tamtymi faktami, nie tylko odnośnie mojego dziadka, więc dla mnie to jak skarb!

Łoooo, ale radocha!!!!

Przyznam Ci się, że jestem w szoku, że 2 płyty wystarczą.:-D:-D:-D

Matko, jaka różnica, a ja dziś tez sobie tak sprawdze, hihi, jak to wygląda. Jak człowiek codziennie swojego malucha widzi, to różnice sie zacieraja.

Ależ mało aktywne wczoraj byłyście-oczywiście nie ukrywam, że troszkę mnei to cieszy, bo zdążyłam chociaz zaległości nadrobić, hihi
gratuluję kolejnego bejbe w rodzinie.
Wiadomo,że ryzyko duże,ale to jej decyzja i oby słuszna.:tak:
Kiedyś były zastrzyki wczesnoporonne do max.10 tyg.
a teraz podobno są takie właśnie tabletki.
Ja już jednak z tak późną ciążą to chyba bym nie zarykowała.:no:

Obiecane fotki z porannych harców z chomikiem:tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Super.
Ten chomik to chomik dżungarski ,będzie niewielki i jest mega łagodny.
Te chomiki nie gryzą tylko szczypią jak się boją ,albo mmają dość zabawy.
Jak znajdę fotkę z naszym to Ci wkleję.:tak:

Witam:-).Agnes dzięki za przekazanie info;-):tak:.
U nas w nocy było -36:szok::szok:,ale brumek rano odpalił:tak:,bo M jeździł do Lidla na zakupy:tak:.

Ja wczoraj też z rana pozrzucałam zdjęcia na dysk zewnętrzny - M kupił jakiś czas temu,bo doszedł do wniosku,że szkoda płyty kupować bo po kilku latach i tak nie da się odtworzyć a na dysku zawsze będą:tak: a dysk pojemny bo 1 TB(1000 Giga wchodzi):cool:.A zdjęcia to prawie 6 GB zajmują:tak:.

Gratulacje dla Joli teraz tylko czekać na nowego członka rodziny:tak:.
A takie wspomnienia to rzeczywiście ogromny skarb:tak:.

Super:tak::cool::cool2:,a masz może kulę dla chomika:confused:,może w niej po dywanie śmigać:tak:.

Nieźle kombinujesz ;-):tak:ale widać że warto i uszczypnięć mniej:tak:.
Poszłam właśnie po dokładkę obiadu(ziemniaczki,kotlet jajeczny i surówka z marchewki i chrzanu) a M do mnie KOCHANIE WEŹ SOBIE DOKŁADKĘ:nerd: - ja do niego - A CO TAK O MNIE DBASZ :dry:?NO ŻEBYŚ MI NIE SCHUDŁA:-p:tak::-D:-D a Olek - BO DZIECKA NIE URODZISZ:tak::-D:-D:szok::szok:.
Olek jest boossskkkiii :-D:-D:-D:-D:-D:-D

o poszedł wsadzić akumulator do auta, to ja szybciutlko lukam gdzie trzeba, hihi

Wiesz, ona mam raka, niby już dawno go zachamowal i nie ma przerzutó, ale wiesz, ona się boi zostawic dzieci, a ciąża może pobudzic gnoja.

AS mogłabyś podać raz jeszcze tego linka o tresurze psów?????
Lunka ,ale którą stronkę pytasz?
Bo ja mam tego troszkę.:-D:-D:-D:-D

Witam! Mega wkurzona. Pralka mi nawala. Dopiero co w lipcu spłacona:wściekła/y::wściekła/y: a w grudniu gwarancja wyszła:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Otworzyłam pralkę a pranie suche:szok: Nastawiłam inny program i słysze że chodzi zobaczymy:baffled::baffled::baffled: Nie wiem czy jutro jechac na hipoterapie bo zimno jak nie wiem teraz -18 jest

:szok::baffled:

Ginekolog z powołania:tak::tak:

Ślicznie:tak::tak::tak::tak:

:szok:Ja bym oszalała-kaftan murowany:-D:-D:-D:-D
Przy takiej temperaturze dogo powinno być odwołane.
My nie prowadzimy zajęć.:no::no:
Witam się kochane moje.
Egzaminy zdane.
Z angielskiego na 5,ale ciężko było.
Baba kazała nam się nauczyć czego innego,a zrobiła z czego innego.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ściągałam na chama i maxa.
Wżne,że się udało,a materiał i tak nadrobić muszę,bo tu nie da się mieć zaległości :no:.Na następnych testachznów by było ciężko.
Dziś pisaliśmy polski po 4 godzinach nowych tematów z matematyki.:szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
Polski poszedł jak poszedł i w sumie podobno jak babka stwierdziła to minimum 4 ,ale mi odpowie jak sprawdzi z kluczem maturalnym..:tak:
Temat to Charakterystyka Wertera bohatera romantycznego na podstawie fragmentu z odwołaniem się do całości utworu lub Dziady cz.III fragment wielkiej improwizacji .
Przemiana Konrada ,jego losy i walka o niepodległą Polskę.
Pisałam o Werterze.
To tyle u mnie na dziś.
Reszta jutro ,bo jestem mega zmęczona.

Agnes a tak wyglądał nasz chomik.
Na tych 3 fotkach pokazane jest jak wchodzi Klaudii za sweter a wychodzi rekawem,ale tgo już nie widać,dopiro jak na reku jej siedzi.:-):-)

Ostatnia edycja:
Hej test zrobiony weszedl NEGATYWNIE wiec w ciazy nie jestem

Ja sie ubieram G jeszcze spi ale juz go ide budzic i Oliwke bo za pol godziny wychodzimy a ubierania ze ho ho
Kurcze -16 jest u mnie 3 majcie kciuki aby niunia nie zmaral Do pozniej MILEGO DNIA

Witam
A u nas z rana mała tragedia
Mąż wyszedł z Mają przed godz.7 żeby ją zawieść do przedszkola a samemu do pracy, dodam że na dworze -24st.C i posadził ją do samochodu a sam zaczął szyby skrobać, a wiadomo skoro auto na dworze stało to zimno w nim było jak na zewnątrz. Maja niczego nie rozumiejąc zdjęła sobie rękawiczki i nagle zaczęła piszczeć Jackowi w tym samochodzie że biedny nie wiedział co się stało, piszczała i płakała że zabrał ją do domu, rączki czerwone jak nie wiem co i lodowate. Teraz siedzi przy mnie z rączkami w rękawiczkach ale chyba ich sobie nie odmroziła bo pomalutku zaczynają się ocieplać:tak::tak::tak: Ot i zaraz będę po taxi dzwonić i ją zawiozę do przedszkola bo na pieszo to już się boję z nią iść

Dzień Dobry! :-)
Podglądałam was trochę przez weekend, ale nie miałam czasu pisać, bo pracowałam. :dry: Na szczęście to był już ostatni zjazd. :tak: Teraz mam spokój do października - niech ktoś inny się martwi :-D
Z weekendu utkwiło mi tylko, że Patrysia jeszcze w dwupaku! Oj jak ja jej współczuję. :dry: Doskonale wiem co biedaczka przeżywa! Pati życzę ci jak najszybszego rozwiązania.
Widziałam też zdjęcia Oliwki Agnesowej z chomikiem i takie jedno sprzed roku. No więc Oliwka jest słodzizna, jak zawsze, a chomik też jest słodki - dżungarskie są podobne trochę do robborowskiego, tylko troszkę większe i troszkę się ubarwieniem różnią, no ale nasze kluski wyglądały podobnie :tak:

Mrozy mnie już męczą okropnie, bo nie wiem już jak się ubierać. Jak wychodzę na dwór to mi przeraźliwie zimno, a za to w każdym pomieszczeniu jest mi później tak gorąco, że normalnie się duszę :baffled: Na szczęście nasze auto nas nie zawodzi jak na razie (warto było 3 lata temu więcej na akumulator wydać :tak:), bo nie wyobrażam sobie jakoś jeżdżenia tramwajami w tym stanie. :no:
Dziś po południu idę do gin na kontrolę. :tak:
A teraz zrobię jakieś śniadanko i biorę się za prasowanie maluszkowych ubranek. :tak: Mam nadzieję, że dostanę dziś już pościel, którą zamówiłam na allegro, to też bym ją uprała. :tak:
Miłego dnia! :-)

Witam:-).My w domciu bo taki mróz:szok::szok: otworzyłam okno,żeby ptaszkom płatków nasypać aż zatyka normalnie - oddychać się nie da:no: a co dopiero na dwór wychodzić:baffled::sorry2:.
Hej test zrobiony weszedl NEGATYWNIE wiec w ciazy nie jestem

Ja sie ubieram G jeszcze spi ale juz go ide budzic i Oliwke bo za pol godziny wychodzimy a ubierania ze ho ho
Kurcze -16 jest u mnie 3 majcie kciuki aby niunia nie zmaral Do pozniej MILEGO DNIA
Dorotka,widzę że testowanko było;-).Daj znać jak po wizycie w szpitalu:tak:.
As, kobieto wymiatasz - ja na Twoim miejscu też wybrałabym Wertera;-):tak:,bo na ustnej maturze trafiło mi się o Dziadach &co:wściekła/y::wściekła/y:.
Myszunia pochwal się pościelą dla maleństwa jak już przyjdzie.
Dowikla,no to teraz masz domowe przedszkole:tak::-D:-D.
Anaconda,zimno zaszło Majeczce i tak cierpiała bidulka.:-(
Mamita, teraz robią wszystko jednorazowe nasza poprzednia pralka ledwo 5 lat pociągnęła:tak::wściekła/y::wściekła/y:.

Czesc dziewczyny ja tak tylko szybciutko.
Ide sprzątac u nas nocka spokojna tylko strasznie zimno było palimy w piecu ale zawsze rano jakos zimno jest.
Dorotko no to obie niejestesmy w ciąży ja sie tam ciesze ze nie jestem bo młoda jestem i mam jeszcze czas

reklama
Do góry