reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

witajcie...
nocka MA-SA-KRA! i wcale nie chodzi o to ze wstawałam 4razy na siusiu...
mój J po 23 dostał strasznych drgawek...raz mu było zimno, raz gorąco - strasznie go trzepało całą noc...co chwilka go przykrywałam, robiłam herbatę z miodem...długo nie mógł zasnąć - zresztą ja też.
Ból dziosła mi nie przeszedł...chyba mnie przewiało bo do tego ucho boli i zanosi sie chyba na angine bo nie bardzo mogę przełykać...Piję duzo herbaty z cytryną i miodem (mimo że nie powinnam tego miodu ze względu na cukrzycę - ale co drugą herbatkę musze pomiodzić - bardzo pomaga)..
Miałam się dzis wybrać do tego dentysty ale nie ma szans żebym z tym uchem wychodziła w taki mróz...podleczę się trochę i jutro pójdę.

J wziął sobie 2 dni wolnego....tak więc będę robić za pielęgniareczkę :-)
zaraz wstawię rosół i będziemy się kurować.

W ogóle to jestem osłabiona ...straszny krwotok z nosa miałam i jakieś skrzepy mi zeszły. Lekarz powiedział że na te krwotoki mam zażywać Rutinoscorbin:sorry2:
dzis kolejne prasowanie i pranie...do srody powinnam mieć już wszystko poukładane elegancko w szafce. :-)

reklama
Wypij końską dawkę wapna- najlepsze takie rozpuszczalne- tak nawet 3 tabletki na raz. Do tego zrób okłady na brzuch z krochmalu- zrób taki kisiel/klej z mąki ziemniaczanej i wody. Stare metody na wszelkiego rodzaju alergie z pokrzywkami i innymi krostkami :tak:
A fenistil faktycznie tez złagodzi swedzenie ale lepiej sprawdz czy mozna w ciazy stosowac bo to w koncu brzuch smarujesz.

mag349 ja tez zbieram wszystkie zwierzaki hehe z ten sposób "zdobyłam" moje koty. No i mam miekkie serce to bym przygarneła takiego czarnucha bo widze ze jest szansa ze z moimi sie nie bedzie tłuc. Bo dotychczas mój kocur reagował straszna agresja na obce koty, mimo ze wykastrowany, a tym razem jest tylko zaciekawiony. Obstawiam że mimo duzych rozmiarów to kotka jest :sorry2:

dziewczyny zabrałam sie za to sprzatanie szafy i wygrzebac sie nie moge :szok: ja się zastanawiam gdzie to wszystko sie miesciło? No i jak to znowu wpakowac do tej szafy :confused::dry: A ja liczyłam ze z ten sposób wygospodaruje chociaz jedna półkę :-D:-D:-D

Ech, nie byłabym pewna, czy kotka...mój nawet na kotkę męża buczy (dosłownie) i ją przegania:szok:
Co do oliwki uczyli nas w szkole rodzenia, żeby w zasadzie w ogóle jej nie stosować, bo zatyka pory i jest niezdrowa, a zwłaszcza Johnsona. Kiedyś używali na oddziale kosmetyki tej firmy, ale zrezygnowali, bo bardzo dużo dzieci miało na nie uczulenie:szok::szok::dry::dry::dry: oliwka ewentualnie na ciemieniuchę:tak:

Hej kochane :)

Powiedzcie mi, co to może być, jak boli mnie po prawej stronie brzucha koło pępka. Taki uciskający silny ból.. Jak chciałam wstać to miałam wrażenie że mi macice rozrywa.. Przy leżeniu na boku jeszcze bardziej boli, chyba że mam wyprostowaną prawą noge.. Prosze, pomóżcie mi.. To chyba nie wyrostek? Trwa to od 8mej rano, tak nagle mnie złapało.. :(

witajcie...
nocka MA-SA-KRA! i wcale nie chodzi o to ze wstawałam 4razy na siusiu...
mój J po 23 dostał strasznych drgawek...raz mu było zimno, raz gorąco - strasznie go trzepało całą noc...co chwilka go przykrywałam, robiłam herbatę z miodem...długo nie mógł zasnąć - zresztą ja też.
Ból dziosła mi nie przeszedł...chyba mnie przewiało bo do tego ucho boli i zanosi sie chyba na angine bo nie bardzo mogę przełykać...Piję duzo herbaty z cytryną i miodem (mimo że nie powinnam tego miodu ze względu na cukrzycę - ale co drugą herbatkę musze pomiodzić - bardzo pomaga)..
Miałam się dzis wybrać do tego dentysty ale nie ma szans żebym z tym uchem wychodziła w taki mróz...podleczę się trochę i jutro pójdę.

J wziął sobie 2 dni wolnego....tak więc będę robić za pielęgniareczkę :-)
zaraz wstawię rosół i będziemy się kurować.

W ogóle to jestem osłabiona ...straszny krwotok z nosa miałam i jakieś skrzepy mi zeszły. Lekarz powiedział że na te krwotoki mam zażywać Rutinoscorbin:sorry2:
dzis kolejne prasowanie i pranie...do srody powinnam mieć już wszystko poukładane elegancko w szafce. :-)

Ojej to rzeczywiście nie ciekawie:confused: od czego drgawek dostał??? Bo to nie jest normalne może jedź z Nim do lekarza;-)

Hej kochane :)

Powiedzcie mi, co to może być, jak boli mnie po prawej stronie brzucha koło pępka. Taki uciskający silny ból.. Jak chciałam wstać to miałam wrażenie że mi macice rozrywa.. Przy leżeniu na boku jeszcze bardziej boli, chyba że mam wyprostowaną prawą noge.. Prosze, pomóżcie mi.. To chyba nie wyrostek? Trwa to od 8mej rano, tak nagle mnie złapało.. :(

To może być wyrostek niestety:no: ale też taki skurcz też:confused: Boli Ciebie mocno czy pobolewa??? Jak mocno,że nie możesz znależść pozycji wygodnej to jedź do lekarza...Chyba,że to taki dziwny skurcz gdzieś wyczyłałam,że takie się też zdażają:baffled:
Dziewczynki my przez tą ciąże prędzej osiwiejemy:cool2: Końcówka to nie sielanka tylko same problemy...pzrynajmniej u mnie tak jest:baffled:a drugi trymestr był taki piękny...echhh

To może być wyrostek niestety:no: ale też taki skurcz też:confused: Boli Ciebie mocno czy pobolewa??? Jak mocno,że nie możesz znależść pozycji wygodnej to jedź do lekarza...Chyba,że to taki dziwny skurcz gdzieś wyczyłałam,że takie się też zdażają:baffled:
Dziewczynki my przez tą ciąże prędzej osiwiejemy:cool2: Końcówka to nie sielanka tylko same problemy...pzrynajmniej u mnie tak jest:baffled:a drugi trymestr był taki piękny...echhh

Kochana, to taki ciągły ból, tylko lekko przyćmiony jak znajde wygodna pozycje.. Jak siedze to boli.. Stoje to boli.. Leże to boli.. Tylko jak leże na boku z prosta nogą to mniej boli. A tak to się nasila w zależności od pozycji.. Tak jakby mnie tam coś kłuło.. Mam wra zenie jakbym coś połknęła i mi sie wbiło.. Myślałam na początku że dzidzia się źle ułożyła i mnie ugniata, ale nie, bo dzidzia teraz fika jak zawsze i nie czuje żeby to ona mnie uciskała.

Kochana, to taki ciągły ból, tylko lekko przyćmiony jak znajde wygodna pozycje.. Jak siedze to boli.. Stoje to boli.. Leże to boli.. Tylko jak leże na boku z prosta nogą to mniej boli. A tak to się nasila w zależności od pozycji.. Tak jakby mnie tam coś kłuło.. Mam wra zenie jakbym coś połknęła i mi sie wbiło.. Myślałam na początku że dzidzia się źle ułożyła i mnie ugniata, ale nie, bo dzidzia teraz fika jak zawsze i nie czuje żeby to ona mnie uciskała.
A spróbuj może nospe wziąść i zobaczysz...jak nie przejdzie w ciągu 1-2h to jedź do szpitala i będziesz spokojniejsza:tak: Chyba,ze ból się będzie nasilał to jedź jak odrazu na IP lub zadzw. do gina jak masz możliwość.

CANDY-nie gniewaj się ale napiszę Ci szczerze co od dawna sobie myślę.Nawet jak dziewczyny na mnie naskoczą to nie będę już trzymała języka za zębami.Regularnie żalisz się na swojego i sama wiesz,że jest Ci z nim źle a pomimo tego nic nie robisz w tym kierunku aby zaczął Cię szanować.Jesteś na najlepszej drodze by w niedługim czasie stać się dla niego workiem treningowym...bo już nie raz Ci przydzwonił.Twoi rodzice wiedzą przecież,że on jest nic nie wart i pewnie też nie są w stanie pogodzić się z tym,że Ty z nim chcesz być.Nie dziwię się,że rodzice nie zgodzili się na jego nocowanie.Nie jesteście małżeństwem i rodzice nie lubiąc go mają prawo nie zgodzić się by zostawał na noc.Podejrzewam,że stracił ich zaufanie pokazując,że nie potrafi o Ciebie zadbać.Tym fochem na klatce schodowej zachowałaś się jak mała naburmuszona dziewczynka.To nie było dobre posunięcie bo sama powinnaś starać się utrzymywać dobre stosunki z rodzicami.Uwierz,że nie każdy rodzic pomógł by swojemu dziecku tak jak zrobili twoi rodzice.Nie bronię ich tylko jako przyszła matka dostrzegam to,czego ty nie zauważasz zaślepiona uczuciem do swojego.Ja z moją mamą też się kłóciłam ale każdy konflikt można załagodzić.Popatrz na ojca swojego dziecka oczami swoich rodziców...

witam
strasznie bola mnie plecy ja sie juz nie doczekam kiedy bede mogla przespac sie na prawym boku a na brzuchu to juz marze o tym :-)

Do tego rano jak wstałam i włożyłam sobie luteinę dopochwową to na palcu miałam taki śluź o konsystencji budyniu biały(przepraszam za szczegóły) Już chciałam jechać do szpitala rano ale stwierdziłam,że czop powinnien być galaretowaty i podbarwiony krwią i sam powinnien wypaść:baffled: więc narazie leżę w domku a najgorsze jest to,że nawet nie mogę zadzw. do gina bo jest na urlopie:szok: Co o tym sądzicie?

nadia tez wydaje mi sie ze czop powinien byc podparwiony krwia ale moze odchodzic kilka dni...
ale chyba przy wypadnieciu czopa nie jest konieczna zaraz wizyta chyba ze w Twojej sytuacji to jest konieczne? a lekarz idac na urlop nie zostawil ci jakiegos kontaktu?

xXxIzuLQaxXx co do wyrostka to nie mam pojecia jaki to bol ale rzeczywiscie moze nospa a jak nie telefon do ginekologa przynamniej...

reklama
hej dziewczyny :-)
w weekend jakos malo aktywna bylam. no i w zwiazku z tym mialam duzo do nadrabiania. :-)

bylismy u tesciow, u babci Karola. Boze jak mi jej szkoda, ona tam sama w tym nieocieplonym domu z gownianym piecem i zamarznieta woda w rurach. A tu takie mrozy... brr...

kurcze.. ale nie kracząc nasze auto - srebrna strzała, odpalilo dzisiaj. cienias, ale daje rade normalnie szok :-D

ide wstawic makaron, bo mam ochote na makaron ze smietana i cukrem :-)

dzisiaj przyjezdza kurier po ten zrypany kawalek lozeczka.

a.. dziewczyny musze Wam powiedziec, ze moj Karol jak do niedawna mogl sie kochac 100 razy dziennie.. tak teraz.. sam sie przyznal, ze sie troche boi. Zeby nie wywolac porodu, zeby mnie nie bolalo itp.
w sumie troche mi to na reke, bo ja w ogole jakos nie mam teraz ochoty.
ale jednak myslenie facetow sie zmienia :-D

Do góry