reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Ok moj maly nie ma juz mian osluchowych lekki katarek i mu znow pobrali krew bo morfologia wyszla niby ok tylko krew zageszczona i niby byl odwodniony prawdopodobnie teraz mam jutro zadzwonic czy wsz ok. Kupilam herbatke hippa rumiankowa i z tego koperku teraz pytanko czy lepiej podawac jeden rodzaj i jak sie skonczy to drugi czy na przemian i drugie pytanko czy jak zrobie taka herbatke to moze ona stac sobie np 2 godzinki az malego atak glodu chwyci czy tak jak mleko trzeba robic od razu przed jedzonkiem:)

reklama
Ok moj maly nie ma juz mian osluchowych lekki katarek i mu znow pobrali krew bo morfologia wyszla niby ok tylko krew zageszczona i niby byl odwodniony prawdopodobnie teraz mam jutro zadzwonic czy wsz ok. Kupilam herbatke hippa rumiankowa i z tego koperku teraz pytanko czy lepiej podawac jeden rodzaj i jak sie skonczy to drugi czy na przemian i drugie pytanko czy jak zrobie taka herbatke to moze ona stac sobie np 2 godzinki az malego atak glodu chwyci czy tak jak mleko trzeba robic od razu przed jedzonkiem:)
dobrze, ze lepsze wiesci.
a herbatke lepiej świeżą podać:tak:

Ta moja pierona skubana ostatnio coraz szybciej mi wstaje. Kiedyś to spała i do 10:00 a teraz już o 7:00 ma dość:baffled:. W sumie i tak dobrze że o 7:00 a nie o 4:00 :-D. Echhhhh zawsze człowiek by chciał mieć to czego nie ma ;-).

.
Skąd ja to znam... Mój synek potrafił spać po pięć godzin w nocy i koło 11 miał dość a potem buszował jakoś do 14 a teraz śpi po 2,5-3 godziny i już o 7 też nie chce spać dalej... Ehhh to macierzynstwo jest cudowne:-D:-D:-D:-D no ale każdy jego usmieszek wynagradza mi zmęćzenie. A i muszę się pochwalić:tak: Aluś już pięknie unosi główkę i ramionka:szok: i trzyma nawet minute albo i dłużej :happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2:

Jak tam idzie karmienie z cyca?Jest lepiej?

KARNITYNKA jesli karmisz sztucznym mleczkiem to musisz go dopajac:tak:wiec herbatke kup,jak sie nauczy pic to podawaj mu herbatke i mozesz przegotowana oslodzona troszke wode,

No widzicie a mi tu mowia ,ze mam nie dopajac jak z kupka wszystko ok. Mleko zmodyfikowane jest teraz podobno dosc mocno zblizone do maminego (nigdy jednak nie bedzie tak doskonale) ze dopajanie nie jest potrzebne. Z tym ,ze ja podaje APTAMIL - nie wiem czy jest dostepne w Polsce.

Karnitynko albo roztwor glukozy 5%..robi si eto taksamo jak herbatke..
taka glukoze jak pilysmy w ciazy do badania sie kupuje..
i na 100ml wody lyzeczka czubata tej glukozy...

Ale glukoza jest juz w skladzie herbatki koperkowej z hippa.

zaraz wkleje to zdj Kopcziuszku:-)

a mam zonka!!!
w przyszlym tyg mamy szczepienie a zgubila nam sie przez przeprowadzke ksiazeczka zdrowia julki ktora dostalismy po urodzeniu w szpitalu! ta ksiazeczka jest niezbedna a ja jej nie posadam!!! k.... mac! wyrabiaja taka ksiazeczke powtornie?

He he a oto nasza wesoła rodzinka w gazecie:-)

Ho ho , nie ma to tamto - gwiazdy nam sie mnoza. Najpierw Mea w telewizji a teraz Daffi w gazecie . ;-)

NO moj maly oczywiscie po godzinie byl glodny jak wilk to go ta herbatka chcialam oszukac zrobilam 30 ml jaki byl zdziwiony ze to nie mleko jak mi parsknal plunal i sie zaksztusil ale ponowilam prbe az wypil 30 ml hihi pozniej znow byl glodny to znow 30 mu dalam i zasnal ale cos juz krzaka minely 2 godziny od ostatniego posilku to moge dac mleko jak sie obudzi uff bo lekarka mowila ze moge karmic co 2 godziny jak chce ale nie czesciej:) Tylko czy jak on sie tej herbaty opije to bedzie mial apetyt na mleko czy mi znow mniej wypije i za pol godzinki glodny bedzie?:)

O jest któraś:)))) Emwu mi kazała dopajać herbatką, żeby bączki ładne robił a co do glukozy to mi lekarka kazała dosładzać właśnie herbatkę z hippa bo taką mam glukozą ale to dlatego, że mały ma za wysoką bilirubinę

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry