reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

NO moj maly oczywiscie po godzinie byl glodny jak wilk to go ta herbatka chcialam oszukac zrobilam 30 ml jaki byl zdziwiony ze to nie mleko jak mi parsknal plunal i sie zaksztusil ale ponowilam prbe az wypil 30 ml hihi pozniej znow byl glodny to znow 30 mu dalam i zasnal ale cos juz krzaka minely 2 godziny od ostatniego posilku to moge dac mleko jak sie obudzi uff bo lekarka mowila ze moge karmic co 2 godziny jak chce ale nie czesciej:) Tylko czy jak on sie tej herbaty opije to bedzie mial apetyt na mleko czy mi znow mniej wypije i za pol godzinki glodny bedzie?:)
Kochana to możemy zrobić konkurs na skrzywioną minę przy oszukiwaniu herbata:tak: taką minke robi, że u mnie w domu wszyscy pękają ze śmiechu:-D:-D nawet pluć herbatą potrafi na odległość jak chce mleka a tu herbata w smoku

reklama
NO ciekawe Emwu czy to Twoje mleczko lepsze mi lekarka z wielkim zdziwieniem powiedziala ze mam dopajac 2 razy po 50 ml no tak jak Mea napisala pewnie do 150 mozna nawet dac nic sie nie stanie a ja sobie to 100 rozbije na 3 zeby malego w dzien oszukiwac bo w nocy skubaniec spi po 3 godziny. No i spytala od razu jak karmie bo juz wczesniej caly czas mnie dolowala ze nie moge piersia ze mam sciagac dostawiac itd (oczywiscie robilam to ciagle) i jak dzis powiedzialam ze juz tylko sztucznym bo pokarm zanikl to sie tak wydarla jak wpisywala w karte KARMIENIE SZTUCZNE!!! i do mnie jeszcze z tekstem ze ona wiedziala ze nie utrzymam tego pokarmu i przejde na sztuczne az mi sie przykro zrobilo bo ja sie na maxa staralam wydalam chyba z 500 zl na ta laktacje i oprocz tego w lodowce dalej mam wszystko dla karmiacych bo ciagle mi sie wydaje ze karmiaca matka jestem hihi

NO ciekawe Emwu czy to Twoje mleczko lepsze mi lekarka z wielkim zdziwieniem powiedziala ze mam dopajac 2 razy po 50 ml no tak jak Mea napisala pewnie do 150 mozna nawet dac nic sie nie stanie a ja sobie to 100 rozbije na 3 zeby malego w dzien oszukiwac bo w nocy skubaniec spi po 3 godziny. No i spytala od razu jak karmie bo juz wczesniej caly czas mnie dolowala ze nie moge piersia ze mam sciagac dostawiac itd (oczywiscie robilam to ciagle) i jak dzis powiedzialam ze juz tylko sztucznym bo pokarm zanikl to sie tak wydarla jak wpisywala w karte KARMIENIE SZTUCZNE!!! i do mnie jeszcze z tekstem ze ona wiedziala ze nie utrzymam tego pokarmu i przejde na sztuczne az mi sie przykro zrobilo bo ja sie na maxa staralam wydalam chyba z 500 zl na ta laktacje i oprocz tego w lodowce dalej mam wszystko dla karmiacych bo ciagle mi sie wydaje ze karmiaca matka jestem hihi
Skąd ja to znam:-( wczoraj też złą minę :-(zrobiła jak usłyszała, że na modyfikowanym jesteśmy no ale jak Aluś się zaczął uśmiechać to zamilkła bo się zakochała-tak powiedziała i na koniec wypaliła z tekstem, że podobny do taty bo okazało się, że ona mojego męża zna:-D

Haha dobre ale sie usmialam no takie male a takie cwane moj tez mnie oplul:)
No widzisz cwaniaki jedne. Wiedzą co dobre:-D

E tam dziewczyny - nie przejmujcie sie.
Ja karmilam tylko 2 tyg mimo ,ze pokarmu mialam pekno. Max nie chcial i tyle . A mleczko nadal mam w cyckach mimo ,ze ich nie dotykam od 4 tyg.
Zroilysmy wszystko co w naszej mocy i nikomu nas oceniac.:-p.

E tam dziewczyny - nie przejmujcie sie.
Ja karmilam tylko 2 tyg mimo ,ze pokarmu mialam pekno. Max nie chcial i tyle . A mleczko nadal mam w cyckach mimo ,ze ich nie dotykam od 4 tyg.
Zroilysmy wszystko co w naszej mocy i nikomu nas oceniac.:-p.
Ja karmiłąm tylko w szpitalu i dwa dni w domu-w sumie do 6 doby życia Aleksa i co?? On po prostu nie hcciał cycka bo w szpitalu odrazu butle dostał i się wycwanił. Pierś traktował jak smoczek a jak do kąpania wzieła go pielegniarka to podobno aż mu się rączki z głodu trzęsły:-:)-:)-:)-:)-:)-( w domku jak dostałtylko 30ml mleczka to normalnie miał odlot :-D:-D:-Djakby się naćpał bo było widać tylko białka oczu i główka odchylała się do tyłu-spał po tym 5 godzin! bo na noc dostał i od następnego dnia postanowiłam go już więcej nie męczyć bo płacz głodnego dziecka to było dla mnie najgorsze co może być

No ja mleko tez mialam ale maly przez zoltaczke byl ospaly i nie mial sily ssac a pielegniary jak mnie nie bylo go dokarmialy bebilonem i glukoza bo trzeba bylo i juz nie chcial ssac to sciagalam i mu to dawalam ale mleka coraz mniej bylo moze przez stres bo to byl ciezki okres no trudno jak to mowia sa plusy dodatnie i plusy ujemne haha moim plusem dodatnim jest to ze moge zostawic maluszka z babcia na caly dzien i z glodu nie umrze no i moge sie winka napic a i snikersika zjesc chociaz teraz to sie odchudzam ja z siostra tez na butli wychowane i moj T tez i jakos zyjemy nie moge sie ciagle obwiniac a lekarki jak takie madre to niech same swoim cycem nam dzieci wykarnia:)

Ok moj maly nie ma juz mian osluchowych lekki katarek i mu znow pobrali krew bo morfologia wyszla niby ok tylko krew zageszczona i niby byl odwodniony prawdopodobnie teraz mam jutro zadzwonic czy wsz ok. Kupilam herbatke hippa rumiankowa i z tego koperku teraz pytanko czy lepiej podawac jeden rodzaj i jak sie skonczy to drugi czy na przemian i drugie pytanko czy jak zrobie taka herbatke to moze ona stac sobie np 2 godzinki az malego atak glodu chwyci czy tak jak mleko trzeba robic od razu przed jedzonkiem:)
super ze tak szybko zdrowieje!!
cisze sie razem z Toba!!
moze stac tylko dwa razy sie nie podaje tej samej...

Pewnie ze tak:tak:witamy:-)
Date urodzin macie swietna:-):tak:
a dziekujemy;-)

Dziewczyny powiedzcie, ile można takie małe dzieciaczki nosić w pionie? Bo moja to by chciała tylko w pionie- dzisiaj mi już tak trzy razy usnęła. Przytuli głowę do ramienia i kima. No ale taka mała to chyba nie może tak często w pionie być, bo jeszcze kręgosłup słaby? Jak myslicie :confused::confused::confused:.
wydaje mi sie ze nie ma jakis specjalnych ograniczen jesli ją trzymasz, moj maly tez zasypia mi na ramieniu w pozycji pol pionowej i tak sobie z nim czasem siedze a potem odkladam do lożeczka:tak:

No ja mleko tez mialam ale maly przez zoltaczke byl ospaly i nie mial sily ssac a pielegniary jak mnie nie bylo go dokarmialy bebilonem i glukoza bo trzeba bylo i juz nie chcial ssac to sciagalam i mu to dawalam ale mleka coraz mniej bylo moze przez stres bo to byl ciezki okres no trudno jak to mowia sa plusy dodatnie i plusy ujemne haha moim plusem dodatnim jest to ze moge zostawic maluszka z babcia na caly dzien i z glodu nie umrze no i moge sie winka napic a i snikersika zjesc chociaz teraz to sie odchudzam ja z siostra tez na butli wychowane i moj T tez i jakos zyjemy nie moge sie ciagle obwiniac a lekarki jak takie madre to niech same swoim cycem nam dzieci wykarnia:)
na mnie za to krzywo sie patrzyly jak chcialam dokarmic:dry:

reklama
super ze tak szybko zdrowieje!!
cisze sie razem z Toba!!
moze stac tylko dwa razy sie nie podaje tej samej...
Dzieki no to dobrze wiedziec maly po herbatce zjadl 80 wiec chyba mu jednak nie odebrala apetytu a chwilke byl spokoj:) No i mam dobry humor bo moja mama 8 do mnie przyjedzie na 5 dni ale sie ciesze hihi bo to czlowiek odpocznie i pogada z kims i zakupki zrobi ja nawet nie mam jak smieci wywalic haha no bo znajoma do mnie bedzie wpadala co tydzien co poltora zebym zrobila zapas jedzenia i malym sie wtedy zajmie i musze przez ten czas skladowac gdzies te smieci hmm chyba na tarasie bede je trzymac ;DDD

Do góry