reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

NO moj maly oczywiscie po godzinie byl glodny jak wilk to go ta herbatka chcialam oszukac zrobilam 30 ml jaki byl zdziwiony ze to nie mleko jak mi parsknal plunal i sie zaksztusil ale ponowilam prbe az wypil 30 ml hihi pozniej znow byl glodny to znow 30 mu dalam i zasnal ale cos juz krzaka minely 2 godziny od ostatniego posilku to moge dac mleko jak sie obudzi uff bo lekarka mowila ze moge karmic co 2 godziny jak chce ale nie czesciej:) Tylko czy jak on sie tej herbaty opije to bedzie mial apetyt na mleko czy mi znow mniej wypije i za pol godzinki glodny bedzie?:)

Jak sie przyzwyczai to bedzie super:tak:sam bedzie wołał pic-oczywiscie w przenosni:-D

reklama
u nas problemów ciąg dalszy... okazało się, że wysypka Danielka to początki skazy białkowej :sad: i pije Nutramigen, na jutro mam mieć specjalnie robioną w aptece maść na te jego krostki. no i już się tak załamałam, że chyba dam sobie spokój z karmieniem piersią... :sad:
poza tym to mój Klocuszek ma 6 tygodni, mierzy 63cm i waży 6 kg :szok:

przyszła huśtawka z fisher price :tak: świetna, Danielek zachwycony!

no to masz zajebiaszczo! moja udawala dobra mame i babcie biorac nas pod swoj dach jak ta baba nas wyrzucila!!!! ale etraz pewnie cos innego sobie w glowie ubzdurala... zreszta byla strasznie zazdrosna ze ja ide a ona nie i moze o to jej sie rozchodzi!
Dobrze, że ja nie muszę narzekać na swoją mamę;-) Mimo, że przebywamy z nią bardzo często.

my bylysmy dzisiaj u pani doktor :)
mała wazy juz 4210!!! jaka dumna bylam jak mi mowily wszystkie piduly i lekarka ze mam takie dore mleko w cycach.. :-D
mierzy se Majka 60 cm ..obwód glowy 37.. a przy pwypisie bylo 35!!
madra jest to i czache ma duza!! :-D
dostalysmy recepte na szczepionke..bo bierzemy skojarzone.. no i na wit. D3
no i wlasnie mi zarechotała przez sen :-D

jezuuuu moje dziecko dalo mi sie wyspac :-D
obudzila mi sie tylko o 1 i pozniej o 5 :-D
teraz znowu drzemie :)
jutro idziemy do pediatry :) zobaczymy ile ta moja klucha wazy :)
a 2 lutego na usg bioderek..

Daffi wlos mi sie zjezyl jak przeczytalam co Twoja mama zrobila.. ;/
dasz sobie rade bez niej! silna kobitka jestes :)
Ja zauważyłam, że najlepiej to jest mi jak nikt mi w niczym nie pomaga:tak:
Moja Perła dziś wyjątkowo dała mi w nocy w kość. Budziła się co godzinę:baffled:
Za to w dzień cudnie spała to jej wybaczam:-) Mogłam pomalować sobie pazurki w rękach, w nogach i praniem się zajęłam;-)

moja tak najczesciej spi w ciagu dnia choc zdarza sie ze spi czasem troche dłuzej ale to naprawde rzadko
pediatra powiedziała ze widocznie ma dobry słuch bo w nocy nie ma problemu ze spaniem
zreszta ma to po mamusi ja w ciagu dnia nie umiem spac
a w ciazy musiałam miec stopery w uszach aby zasnac:dry:
Martynka w dzień jak jest głośno to chętniej śpi niż w nocy bo wtedy ma za cicho:-p Budzi ją cisza:-p

reklama
Mam nadzieje ze szczepionke mała zniosłą dobrze przez noc! Ja nawet sobie nie wyobrazam ze dałabym rade stac i czekac az mi dziecko 3 razy beda kuły :baffled::baffled:.Albo bym sie poryczala razem z małym ,albo zemdlałabym albo bym opierdzieliła baby ze dawac szczepionek nie umieja ! Dlatego my zdecydowalismy sie na skojarzona 6w1 jedno wkłucie i mały troche popłakła i spierniczalismy stamtad az sie kurzylo za nami ahahah !
Dostała czopka i spała wtedy o dziwo pierwszy raz w życiu 3h a potem po 2:-) I już potem zapomniała, że była kłuta. Ja się aż boję kolejnego szczepienia bo podczas tamtych szczepionek też omal się nie poryczałam. Patrzeć jak cierpi własne dziecko to najgorsza katusza:-:)-(

Do góry