reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

karnitynko ja jak kasiekkrk mimo ze to sztuczne dawalam kiedy chiala czasem porzetrzymalam 15 min bo wiecej by sie nie dalo.... i widze ze mala czasem zje po 3 lub 4 godz a czasem wola szybciej.wydaje mi sie ze jak dziecko jest bardziej zmeczone czyli pomeczy sie troche na brzuszku tymbardziej ze nasze dzieci sa zywe i machaja lapkami i nozkami to moga byc szybciej glodne. przeciez tak samo ty... nie zawsze jesz o stalych porach z dokladnoscia ze co 3 godz tak i dziecko...

a rozmawialas o tym z lekarzem??? moze cos doradzi... ja zmienilam melko i od razu widzialam roznice... moze nie odpowiada mu to mleko???
Nie wiem czy nie odpowiada mu to mleczko hmm kto wie ale nic mu nie bylo po nim a w nocy spi 4 godzinki i 3 godzinki wiec chyba jednak sie najada poprostu w dzien chcialby jesc czesciej co godzinka najlepiej:))) No coz co chwilke mu dac nie moge ale 3 godzin to absolutnie tez go nie przetrzymuje w dzien bo by sie bidulek zaplakal i ja tez:) Lekarka tak jak pisalam kazala dawac co 2 godz jak wola to dopoic ;/

reklama
oby.... jula cyrkowala do okolo 3 tyg z tym ze mleko nan odpowiadalo nam bo kolek nie bylo i ulewania itp... ale co 1 godz max 1.5godz i jesc chciala... teraz pije bebilon i jest super:-) wczoraj spala od 20 do 23:30 bo ja przebudzilam na karmienie i spala do 7 rano dziś:-) a na nanie tego nie wytrzymalaby nigdy!!! a jakie mleko podajesz???? jula je bardzo roznie raz je po 120ml raz po 160ml a czasem 90ml trzasnie!
NO to jak Twoja pyzunia sie najada to moj tez bo tez wcina bebilon hihi ale wiecej niz 100 nie zje naraz pewnie mu sie na dniach odmieni:)

mi sie teraz tez zdarza go przeciagac...czasami np jak mleko nie podgrzane...
najlepiej dziala u nas masaz calego ciala:-)wtedy mlody odplywa i zapomina o jedzeniu:-)
Musze wyprobowac tylko przez ta chorobe nie chcialam go rozbierac a kapiel to raz dwa i w ciuszki bo niby jeszcze 2 tyg mam nawet werandowania nie robic bo maly musi sie zregenerowac i tak mu jeszcze gile wyciagam:)

Kaj znowu zwymiotował, masakra teraz go bujam nogą w foteliku, bo ręce bolą :-(
Dagmar- na spacer troche sie boje w taki wiatr isc a balkon-a właściwie taras- mamy wieeelki i osłoniety wiec tam ja wystawiamy i sobie jeździmy. Dziś była na 20 minut, może jeszcze potem raz ją wystawię. My tak ją wystawiamy od kiedy skończyła chyba 10 dni. Najpierw było na 10 minut, potem 15 a teraz 20. Chciałabym na dłużej ale trochę wieje. U nas dziś chyba -6 ale i w gorszy mróz ja wystawiałam
Domyślam się że 100 światów masz z dfzieciakami...:szok:

Może też z tym balkonem spróbuje:tak:
No cierp ciało jak żeś chciało :-D chciaŁam 3kę to mam;-)

a ty ucaluj Kajetanka!!! jakie te ddzieciaczki biedne sa i bezradne! ciezko patrzec jak takie malenstwo sie meczy a ty inaczej nie umiesz mu pomoc!!!!

No właśnie ta bezsilność jest najgorsza

ja ja probowalam to nie jest taka slodka ale jest okropna w smaku bo nie nawidze takich ziolowych herbat!!!!! z tym ze ja podaje jak kaza i teraz juz julka pije ta po 1 mcu z bobovity i tam juz 1,5lyzeczki sie sypie. ja bede mniej herbatki podawac jak julka bedzie miala juz zabka zeby strzec ja przed prochnica.

No uważaj na ząbki, bo potem problem, lepiej od razu do wody przyzwyczajać dzidziola :tak::-D

ja ja probowalam to nie jest taka slodka ale jest okropna w smaku bo nie nawidze takich ziolowych herbat!!!!! z tym ze ja podaje jak kaza i teraz juz julka pije ta po 1 mcu z bobovity i tam juz 1,5lyzeczki sie sypie. ja bede mniej herbatki podawac jak julka bedzie miala juz zabka zeby strzec ja przed prochnica.
NO wlasnie o to mi chodzi bo to moze spowodowac prochnice i troszke apetyt zmniejszyc bo jednak jest slodzone a i maluch sie do slodkiego smaku przyzwyczaja i wody nie chce pic a jednak ona jest najzdrowsza i najlepiej gasi pragnienie jak sie maly przyzwyczai pic wode to nie bedzie git:)

O widzisz to on chyba z wiekiem tez tak bedzie mial i nie bede musiala go meczyc a w ogole to robie maly eksperyment nie daje tych herbatek narazie tylko wode jeszcze gorzej plul ale niby to jest najzdrowsze herbatke bede podawala tylko np raz dziennie 30 ml i to z wieksza iloscia wody niz zalecaja zeby nie byla taka slodka
moze jak byl chory stracil na wadze i teraz potrzebuje wiecej jedzonka...
moj je coraz rzadziej i pomalu zwieksza posilki...
jadle jeszcze w zeszlym tyg co 2 godz po 60-70ml..
a teraz je co 3 lub 3,5 po 90-100ml..

wyrosnie z takiego jedzenia...na pewno juz niedlugo:)

moze jak byl chory stracil na wadze i teraz potrzebuje wiecej jedzonka...
moj je coraz rzadziej i pomalu zwieksza posilki...
jadle jeszcze w zeszlym tyg co 2 godz po 60-70ml..
a teraz je co 3 lub 3,5 po 90-100ml..

wyrosnie z takiego jedzenia...na pewno juz niedlugo:)
NO pewnie fajnie ze mozna tu sie podzielic swoimi problemami o kupkach i butli hihi i od razu czlowiek poinformowany i lepiej mu

reklama
Do góry