reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
od kilku dni je co 3,5 godz w dzien..czasami nawet 4 wytrzyma...a w nocy je o 1 i o 5....
oczywiscie dopijam go bo czasami mu sie chce np po godz ale to chyba pic bo u nas jest strasznie sucho a z goraco na nawilzacz...wypije i wytrzymuje dlugo do jedzenia...

Kasiuch a Ty tez przetrzymujesz swojego malucha mi sie udaje 2 gora 2.5 godz w dzien w miedzyczasie woda go poje albo herbatka a i tak jest ryk a Tobie ile sie udaje?

karnitynko ja jak kasiekkrk mimo ze to sztuczne dawalam kiedy chiala czasem porzetrzymalam 15 min bo wiecej by sie nie dalo.... i widze ze mala czasem zje po 3 lub 4 godz a czasem wola szybciej.wydaje mi sie ze jak dziecko jest bardziej zmeczone czyli pomeczy sie troche na brzuszku tymbardziej ze nasze dzieci sa zywe i machaja lapkami i nozkami to moga byc szybciej glodne. przeciez tak samo ty... nie zawsze jesz o stalych porach z dokladnoscia ze co 3 godz tak i dziecko...

a rozmawialas o tym z lekarzem??? moze cos doradzi... ja zmienilam melko i od razu widzialam roznice... moze nie odpowiada mu to mleko???

Hmm sama nie wiem juz i tak go przetrzymuje tylko 2 godzinki bo nie mam serca dluzej lekarka tak kazala ale je mi wtedy np po 70, 80 albo nawet 100ml a tak jadl po 20,30ml wiec to na to samo ja tez dawalam mu na kazde zadanie ale lekarka powiedziala i w necie wyczytalam ze zoladek tego nie przetrawi bo potrzebuje 2 godzinki minimum ciezko mi go przetrzymywac juz sama nie wiem czy dobrze robie mam nadzieje ze lada dzien sie przestawi toz ma dopiero bidulek niespelna 4 tygodnie

Hmm sama nie wiem juz i tak go przetrzymuje tylko 2 godzinki bo nie mam serca dluzej lekarka tak kazala ale je mi wtedy np po 70, 80 albo nawet 100ml a tak jadl po 20,30ml wiec to na to samo ja tez dawalam mu na kazde zadanie ale lekarka powiedziala i w necie wyczytalam ze zoladek tego nie przetrawi bo potrzebuje 2 godzinki minimum ciezko mi go przetrzymywac juz sama nie wiem czy dobrze robie mam nadzieje ze lada dzien sie przestawi toz ma dopiero bidulek niespelna 4 tygodnie

oby.... jula cyrkowala do okolo 3 tyg z tym ze mleko nan odpowiadalo nam bo kolek nie bylo i ulewania itp... ale co 1 godz max 1.5godz i jesc chciala... teraz pije bebilon i jest super:-) wczoraj spala od 20 do 23:30 bo ja przebudzilam na karmienie i spala do 7 rano dziś:-) a na nanie tego nie wytrzymalaby nigdy!!! a jakie mleko podajesz???? jula je bardzo roznie raz je po 120ml raz po 160ml a czasem 90ml trzasnie!

od kilku dni je co 3,5 godz w dzien..czasami nawet 4 wytrzyma...a w nocy je o 1 i o 5....
oczywiscie dopijam go bo czasami mu sie chce np po godz ale to chyba pic bo u nas jest strasznie sucho a z goraco na nawilzacz...wypije i wytrzymuje dlugo do jedzenia...
O widzisz to on chyba z wiekiem tez tak bedzie mial i nie bede musiala go meczyc a w ogole to robie maly eksperyment nie daje tych herbatek narazie tylko wode jeszcze gorzej plul ale niby to jest najzdrowsze herbatke bede podawala tylko np raz dziennie 30 ml i to z wieksza iloscia wody niz zalecaja zeby nie byla taka slodka

mi sie teraz tez zdarza go przeciagac...czasami np jak mleko nie podgrzane...
najlepiej dziala u nas masaz calego ciala:-)wtedy mlody odplywa i zapomina o jedzeniu:-)

reklama
O widzisz to on chyba z wiekiem tez tak bedzie mial i nie bede musiala go meczyc a w ogole to robie maly eksperyment nie daje tych herbatek narazie tylko wode jeszcze gorzej plul ale niby to jest najzdrowsze herbatke bede podawala tylko np raz dziennie 30 ml i to z wieksza iloscia wody niz zalecaja zeby nie byla taka slodka

ja ja probowalam to nie jest taka slodka ale jest okropna w smaku bo nie nawidze takich ziolowych herbat!!!!! z tym ze ja podaje jak kaza i teraz juz julka pije ta po 1 mcu z bobovity i tam juz 1,5lyzeczki sie sypie. ja bede mniej herbatki podawac jak julka bedzie miala juz zabka zeby strzec ja przed prochnica.

Do góry