Cieszyłam się rano, że taki długi dzień będzie bo wstałam wcześnie jak nigdy .. ale nic z tego około 12 nie byłam w stanie wysiedzieć i poszłam spać

miało być pół godzinki a zrobiły się dwie. Ale co tam

Teraz gotuję rosołek.
A i zapytać jeszcze miałam a zawsze zapomnę...czy macie jakiś przepis na ciasteczka do których się dodaje płatki kukurydziane (takie zwykłe na mleko)???

Teściowa dała tego moim dzieciom masę, a one nie jedzą

wyrzucić szkoda
Przepisu nie znam ale podobna sytuację ma moja siostra cioteczna i ona używa rozkruszonych płatków jako bardzo fajnej panierki - zastępuje nimi bułkę tartą.
A co do ciasteczek to poszukaj w necie - dla mnie to najlepsza książka kucharska
Gosiu - stronę wczesniej pytałam się, czy Ty miałaś zły wynik po obciążeniu glukozą 50 g, ze powtarzałaś z 75g??? Pytam, bo mi wyszło po godzinie i 50g wynik 174 a z tego co poczytałam powinno być do 140 (byłam w tym dniu na czczo i glukoza na czczo w normie - 79). Wizytę u lekarza swojego mam w poniedziałek i jak na razie do poniedziałku chcę zastosowac dietę na wszelki wypadek, ale ciekawa jestem czy mam to powtórzyć z obciążeniem 75g???
Ja niedługo też będę miała test i się martwię od dawna o jego wynik - bo mam predyspozycje aby być obciążona cukrzycą ciążową. Z tego co wiem to na pewno będziesz musiała powtórzyć test z 75g - bo tylko on daje pełną i wiarygodną odpowiedź na to czy to cukrzyca ciążowa czy nie. Jeżeli planujesz dietę to pamiętaj, że nie wystarczy odstawić słodkości - poszukaj sobie informacji o indeksie glikemicznym pożywienia i staraj się jeść tylko te z niskim ig. Ja od kilku dni mam swój glukometr i sprawdzam jak mój organizm reaguje na potrawy i wiecie co było dla mnie szokiem? To, że o wiele wyższy poziom cukru miałam po zjedzeniu bułki z serem i wędliną niż po obiedzie: mięso, ziemniaki + surówka i lody na deser!
witam
wszytskie czerwcowe mamusie
. ja rowniez czekam na swoje malenstwo ktore urodzi sie w czerwcu
. pozdrawiam.
Witamy

Napisz coś więcej o sobie, wiesz już kogo nosisz pod serduszkiem?
Zdec - powodzenia w przygotowaniach i na egzaminach! podziwiam bo ja bym się chyba teraz nie umiała zebrać do nauki - taki leniuszek ze mnie....!
Pisałyście o seksie... Dla mnie teraz w sumie też może nie istnieć. Czasem nawet jak mam na niego odrobinę ochoty to nie daje mi zbyt wiele satysfakcji, częściej jednak ochoty nie mam - dobrze, że mój Mąż to rozumie.