reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2010

karo85 skontaktuj się z lekarzem przed wizytą w Spa, bo widzę,że tam jest masaż całego ciała, a wiem,że w ciąży pewnych partii ciała nie wolno masować, bo można wywołać skurcze, dlatego lepiej się skonsultuj z lekarzem

już rozmawiałam, mam tylko brzucha nie masować- to oczywiste. Czytałam też, że delikatny masaż bardzo pomaga w ciąży;-)

:happy2: witam :) wszytskie czerwcowe mamusie :) . ja rowniez czekam na swoje malenstwo ktore urodzi sie w czerwcu :D . pozdrawiam.

witamy wśród nas, napisz na kiedy dokładnie termin, znasz już płeć?

reklama
Cieszyłam się rano, że taki długi dzień będzie bo wstałam wcześnie jak nigdy .. ale nic z tego około 12 nie byłam w stanie wysiedzieć i poszłam spać :) miało być pół godzinki a zrobiły się dwie. Ale co tam :) Teraz gotuję rosołek.

A i zapytać jeszcze miałam a zawsze zapomnę...czy macie jakiś przepis na ciasteczka do których się dodaje płatki kukurydziane (takie zwykłe na mleko)???:confused: Teściowa dała tego moim dzieciom masę, a one nie jedzą:no:wyrzucić szkoda
Przepisu nie znam ale podobna sytuację ma moja siostra cioteczna i ona używa rozkruszonych płatków jako bardzo fajnej panierki - zastępuje nimi bułkę tartą.
A co do ciasteczek to poszukaj w necie - dla mnie to najlepsza książka kucharska :)

Gosiu - stronę wczesniej pytałam się, czy Ty miałaś zły wynik po obciążeniu glukozą 50 g, ze powtarzałaś z 75g??? Pytam, bo mi wyszło po godzinie i 50g wynik 174 a z tego co poczytałam powinno być do 140 (byłam w tym dniu na czczo i glukoza na czczo w normie - 79). Wizytę u lekarza swojego mam w poniedziałek i jak na razie do poniedziałku chcę zastosowac dietę na wszelki wypadek, ale ciekawa jestem czy mam to powtórzyć z obciążeniem 75g???

Ja niedługo też będę miała test i się martwię od dawna o jego wynik - bo mam predyspozycje aby być obciążona cukrzycą ciążową. Z tego co wiem to na pewno będziesz musiała powtórzyć test z 75g - bo tylko on daje pełną i wiarygodną odpowiedź na to czy to cukrzyca ciążowa czy nie. Jeżeli planujesz dietę to pamiętaj, że nie wystarczy odstawić słodkości - poszukaj sobie informacji o indeksie glikemicznym pożywienia i staraj się jeść tylko te z niskim ig. Ja od kilku dni mam swój glukometr i sprawdzam jak mój organizm reaguje na potrawy i wiecie co było dla mnie szokiem? To, że o wiele wyższy poziom cukru miałam po zjedzeniu bułki z serem i wędliną niż po obiedzie: mięso, ziemniaki + surówka i lody na deser!

:happy2: witam :) wszytskie czerwcowe mamusie :) . ja rowniez czekam na swoje malenstwo ktore urodzi sie w czerwcu :D . pozdrawiam.
Witamy :) Napisz coś więcej o sobie, wiesz już kogo nosisz pod serduszkiem?

Zdec - powodzenia w przygotowaniach i na egzaminach! podziwiam bo ja bym się chyba teraz nie umiała zebrać do nauki - taki leniuszek ze mnie....!

Pisałyście o seksie... Dla mnie teraz w sumie też może nie istnieć. Czasem nawet jak mam na niego odrobinę ochoty to nie daje mi zbyt wiele satysfakcji, częściej jednak ochoty nie mam - dobrze, że mój Mąż to rozumie.

Ostatnia edycja:
sylwunia-witaj i pisz często!

Ja też czasem robie taką panierke z płatków na przykład do kotletów z piersi są pycha tylko trzeba uważwć żeby nie przypalić!

Ja niedługo też będę miała test i się martwię od dawna o jego wynik - bo mam predyspozycje aby być obciążona cukrzycą ciążową. Z tego co wiem to na pewno będziesz musiała powtórzyć test z 75g - bo tylko on daje pełną i wiarygodną odpowiedź na to czy to cukrzyca ciążowa czy nie. Jeżeli planujesz dietę to pamiętaj, że nie wystarczy odstawić słodkości - poszukaj sobie informacji o indeksie glikemicznym pożywienia i staraj się jeść tylko te z niskim ig. Ja od kilku dni mam swój glukometr i sprawdzam jak mój organizm reaguje na potrawy i wiecie co było dla mnie szokiem? To, że o wiele wyższy poziom cukru miałam po zjedzeniu bułki z serem i wędliną niż po obiedzie: mięso, ziemniaki + surówka i lody na deser!
Lencja - dzięki - ja mam męża cukrzyka więc w diecie akurat jestem obeznana - z glukometrem i penem jakby co też, ale wolałabym szczerze nie brac insuliny więc dlatego pytam o dietę - czy to wystarczy przy cukrzycy ciążowej??? na necie sa różne posty - są dziewczyny tylko na diecie i są też na insulinie dziewczyny, nie wiem od czego to zależy?
Witam nową Czerwcową Mamusię:-)

Ostatnia edycja:
gniesha trzymaj się. Najważniejsze że lekarze w porę zobaczyli co się dzieje.
Poleżysz trochę i na pewno nie długo wszystko wróci do normy i będzie dobrze.

Naszego forum coś się ostatnio złe wiadomości trzymają:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

karo85- zazdroszcze tego spa:tak:, fajny prezent, ja ostanio zrobilam taki siostrze, była zachwycona:-D
eagle -superowa ta twoja córeczka, a jak sie szybko uczy:tak:
sylwunia -witam nowa mamusie:-D
gniesha - dziękiza wiadomości, leż i odpoczywaj Kochana:tak:

Lencja - dzięki - ja mam męża cukrzyka więc w diecie akurat jestem obeznana - z glukometrem i penem jakby co też, ale wolałabym szczerze nie brac insuliny więc dlatego pytam o dietę - czy to wystarczy przy cukrzycy ciążowej??? na necie sa różne posty - są dziewczyny tylko na diecie i są też na insulinie dziewczyny, nie wiem od czego to zależy?

Witam nową Czerwcową Mamusię:-)
Jeżeli chodzi o cukrzyce ciążowa to przede wszystkim stosuje się dietę a jeżeli ona nie pomoże utrzymać poprawnego poziomu cukru to dopiero wtedy wprowadza się insulinę.

reklama
Witam ponowinie wszystkie czerwcowe Mamusie:-)

Umówiłam sie na wizytę do kosmetyczki, ale okazało się, że muszę mieć zaświadczenie od gin, że mogę:szok: muszę teraz iść do gin, a później błoga rozkosz:-D

Mój Maluszek dzisiaj wariuje :-) bez przezwy robi fikołki :-):-):-)

Do góry