reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2010

Gratki kochana :happy2::happy2::happy2:super,ze synus bedzie :tak:
my tez szukamy chaty ..masakra ...jeden mamy upatrzony ale zawsze cos nowego lepszego mozna znalezc :happy2:

Dziękuję Vanilka :-D
Ja się też cieszę jak nie wiem co.Nawet mój jak do tej pory chciał córę to teraz chodzi dumny jak paw,że jest prawdziwym mężczyzną bo pierwszy będzie syn :-D:-D:-D Jak wracaliśmy ze szpitala to się puszył,że myślałam,że odleci :szok::szok::-D

Vanilka mnie to się już nawet nie chce szukać tej chaty jak sobie pomyślę :no:

reklama
DZIEKUJĘ DZIEWCZYNY BARDZO ZA GRATULACJE:happy2:
Chodzę jak w jakimś obłędzie z usmiechem od ucha do ucha:-)
Już wiem dlaczego na zakupach tylko różowe ciuszki mi się podobały;-)
Imę jeszcze nie wybrane,nawet wstępnie żadnych propozycji nie mamy,bo założyliśmy,że będzie chłopczyk i stanęło na Tymonie,ale dla dziewczynki to nie bardzo pasuje;-)
no chyba nie bardzo dla dziewczynki Tymon, chyba że Tymonka :-)
tweenie na fasolkę ze śliwkami to poważna sprawa, czyi na dwoje babka wróżyła
oczekiwanie co do 1% podjęłam już i to już chyba trzeci rok, przeznaczam go na fundację hospicjum to jest coś co w Polsce słabo funkcjonuje a oddziałów paliatywnych jak na lekarstwo Hospicjum to też Życie
maruśka co do hoteli w egipcie to zgadzam się z agatha, która polecała Hilton long Beach w Hurgadzie (hotel ma własną rafę dla tych co lubią posnurkować), byłam też w Azur Arabella (kiedyś nazywał się Iberotel Arabella) może nie najnowszy hotel, ale super i All Inclusive jak w żadnym hotelu (bardzo bogate). No co do zemsty faraona, ja bardzo cierpiałam, dobrze, że HLB ma swojego lekarza na terenie hotelu, ale musiałam wziąć zastrzyki bo byłam w nie najlepszym stanie. Ja osobiście w ciąży bałabym się. Anais pisała, że słabe All w HLB a jak ja byłam to było ok, może dlatego, bo ja alkoholu nie pijam więc trunków nie smakowałam zbytnio, ale napoje sama sobie nalewałam i były ok, a co do terenu to rzeczywiście jest rozległy - stąd nazwa, ale ja miałam bungalow niedaleko więc nie musiałam biegać z końca
angelie gratulacje synusia i będzie Alan (jak syn Edyty Górniak - tak mi się skojarzyło)

Ja jutro mam wizytę, ale tak jak pisałam bez USG więc płci się nie dowiem, ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Dziewczyny mam pytane o L4, bo idę na zwolnienie od jutra, czy ja dobrze rozumiem, że ja co miesiąc zanoszę zwolnienie do firmy i przez 1 miesiąc płaci pracodawca, a przez następne ZUS, tylko ja donoszę zwolnienia pracodawcy i tyle. Na zwolnieniu będę w sumie 6 m-cy, ale rozumiem, że już nieaktualny jest ten zasiłek rehabilitacyjny

tak, zanosisz do pracodawcy i dalej pracodawca się martwi. Tyle tylko, że nie możesz mieć żadnego dnia przerwy przy zwolnieniu.
Ja już od końca listopada leżę :/ i się bardzo cieszę, że już nie trzeba biegać za tym zasiłkiem rehabilitacyjnym

tak, zanosisz do pracodawcy i dalej pracodawca się martwi. Tyle tylko, że nie możesz mieć żadnego dnia przerwy przy zwolnieniu.
Ja już od końca listopada leżę :/ i się bardzo cieszę, że już nie trzeba biegać za tym zasiłkiem rehabilitacyjnym
Czyli musi być ciągłość, a nie wiesz czy coś się zmieniło w 2010r czy nadal przez 1 m-c płaci pracodawca a potem ZUS i kto wypłaca macierzyński?

Angelie Gratuluję synusia:-D
Jak Wam już fajnie dziewczyny, że wiecie co pod serduszkiem nosicie:tak:
Ja się nie mogę doczekać kiedy znów podejrzę moje maleństwo... denerwuję się zawsze i czekam jak na pierwszą randkę:-) Jak ostatnio pierwszy raz serduszka słuchałam to się mega wzruszyłam...

podobno nic w tym zakresie się nie zmienia. ZUS płaci macierzyński, który od tego roku jest dłuższy o 2 tyg :)
I od tego roku przysługuje ojcu też dodatkowy tydzień (tyle tylko, że nie wiem, czy roboczy czy nie) urlopu - do opieki nad dzieckiem. Jeżeli nie wykorzysta go do ukończenia przed dziecko roczku, przepada. I ojciec nie może także wykorzystać tego urlopu w czasie trwania macierzyńskiego.
Tyle z nowości na 2010 :)

Angelie Gratuluję synusia:-D
Jak Wam już fajnie dziewczyny, że wiecie co pod serduszkiem nosicie:tak:
Ja się nie mogę doczekać kiedy znów podejrzę moje maleństwo... denerwuję się zawsze i czekam jak na pierwszą randkę:-) Jak ostatnio pierwszy raz serduszka słuchałam to się mega wzruszyłam...

Dziękuję Anais i cierpliwości jeszcze troszkę i Ty się dowiesz ;-)

Oki ja już idę spać bo jutro znowu pobudka rano.Kolejne USG - tym razem tarczycy :baffled:

Ja też już się żegnam powoli...
Powiem Wam jeszcze, że maluszek od dwóch godzin fika jak szalony, a ja się do własnego brzuszka uśmiecham jak szalona zamiast się skupić na nauce do jutrzejszego egzaminu (ostatniego już z resztą w historii moich studiów)...

Dobranoc dziewczyny i dobranoc maluszki:-)

a ja jeszcze szukam, gdzie w tym pięknym mieście usg można zrobić. Miałam 3 tyg temu robione, ale mam zastrzeżenia do lekarza, który przeprowadził badanie. Dla świętego spokoju, chcę powtórzyć badanie. Ale jak patrzę na cennik, to aż mi się słabo robi :/

reklama
Ja dzisiaj pierwsza?Nie do wiary:tak:

tiffi niezły sen, skąd Ci się teraz taki temat we śnie nawinął:tak:Odnośnie urządzania, zaglądasz na deccorie?Ja lubię tam polukać:happy2:Zbieram też gazety tematyczne od 10 lat i walczę z M żeby mi ich nie wywalił bo lubię obserwować jak trendy się zmieniają:tak:Kuchenkę miałam i chwaliłam sobie z płytą ceramiczną gazową a osobno piekarnik elektryczny, wydaję mi się że gazowa tańsza i tym się kierowałam głównie a trochę też tym że jak braknie prądu nie jestem udu......na z gotowaniem:tak:

dzamena jeszcze nie użyłam gwałtu poczekam do weekendu:happy2:latem to się szwendamy :piwnica, garaż, stryszek ale zimą to kiszka bo zimno wszędzie:-)

aszka ja już pisałam że Emi miała swój pokoik i spałam z nią w tym pokoju ponad rok bo eksiowi dziecko by w nocy przeszkadzało:baffled: Ale starałam się żeby zasypiała sama w pokoju i tak się nauczyła, przyszła pora to do łóżeczka i nynki :happy2:A teraz mała będzie spała z nami w pokoju nim rozbudujemy chatke:tak:

keejt wiem że można apap, paracetamol ale ponoć średnio pomagają jak pisały dziewczyny:-(

louise mam nadzieję że brzuszek już nie boli?

Supcio zdrówka życzę, dbaj o siebie bo my słabe teraz, ja już niby zdrowa ale śpiki nadal do pasa:no:

mammi gratulacje córci , ale Ci się wymarzyło i wyśniło:tak:!!!!angelie gratulacje synka!!!!!:tak:
agatha idziesz z córcią do lekarza czy jak mam nadzieję już jej lepiej?Prezent bomba, mój by na taki nie wpadł:-p
gregorka 21 i 5 dni z tego co wiem to dobry termin.

anaise powodzonka na egazminie:happy2:

Do góry