reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
U mnie fasolina po bretońsku dzisiaj, bo przecież tak za mną chodzi..:-p
fasolina po bretońsku-wiesz co mi się skojarzyło???:-)

Mął siępowierciła, zawołąłą kilka razy, ale że brak odzewu to chyba zasnęła. I dobrze, bo jakby mi wstała o 8 to później nie byłoby tak słodko na wieczór, a sama się z nią dziś bee użerać, hhi

Czesc mamuski.Wczoraj bylam jakas zdolowana i nie mialam ani czasu ani checi na kompa
:-(.Dopiero niedawno wstalysmy z Oliwka ,zjemy ubierzemy sie i idziemy do urzedu.Pewnie czegos mi bedzie brakowalo i bede miala jeszcze kilka podejsc :-(.

Wczoraj jak G wrocil to poszedl do klubu,ja ze nie mialam humorku bylam zmeczona tym ze caly czas z Oliwka ,no ale jakos sie pobawilysmy i zlecialo.
G wrocil jak ja sie kompalam z mala wiec sie nia zajal i przed 20 Oliwka juz spala .A ja jak nigdy o 20 juz w lozeczku lezalam :-).
Nocka nawet udana :-).

Jak oliwka mi pozwoli to poczytam tylko to co dzis naskrobalyscie :-)

No i jak ja jestem to nikogo nie ma hihi.
MYSZUNIA mam nadzieje ze u malego sie nic wiecej nie rozwinie .3 mam kciuki
LUNKA no to dlugo dzis meza w domu miec nie bedziesz?
Mnie jakos od wczoraj doluje to ze ja non stop z Oliwka .Sama nie wiem co sie ze mna dzieje,przeciesz kocham ja najbardziej na swiecie a chcialabym sobie ciut od niej odpoczac .Wiec ze G musi tam hodzi i dobrze ze chodzi ale jakos mi to nie pomaga i zdolowana jestem :-(.
U mnie jest jeszcze mama i Jasiu ale oni ostatnio sie wycwanili i leza i maja zajmowanie sie Oliwka w D...
No ale to moje dziecko wiec ja to traktuje tak jakbysmy miezkali razem i ja caly czas z Oliwka.Wiem ze wiekszosc z nas tak ma i nawet i gorzej .No ale jakos mam dola.
To sie pozalilam :-).

Mialam isc rano do urzedu ale pojde kolo 11 na spokojnie .Ide ogarnac mieszkanko i siebie i zaniedlugo zajze :-)

Witam 2 nowe mamuski :-)

hej laseczki piątkowo:happy2:
Witam nowe mamy justa 19 i justys:happy2:
my od 6 na nogach:baffled:pietruszka w pracy dzis maja po pracy zebranie bo znów w casto fala zwolnień przeszła jedna zwolnili 12 osób a teraz znów do końca marca maja zwolnić 16 :-(więc pewnie się domyslacie jaka atmosfera u nich w pracy a szczególnie jak się czują ci którzy nie maja umowy na stałe:baffled::baffled::baffled:dziwne to dla wszystkich bo ruch maja duzy doradcy sie nie wyrabiaja wymagania rosną a ludzi zwalniają:baffled::baffled:ale przyszedł nowy właściciel sieci casto(ten sam co ma biedronkę)i maja dużo gorzej:baffled:kryzys kryzysem ale np zawsze w lutym mieli premie lutowa i zawsze to było około 1000 na łapkę a teraz zrobili im zamaist premi imprezę 21 lutego w lokalu:baffled::baffled:nosz:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ja bym wolała mieć ten 1000 spłacić zaległości niż mieć chłopa na imprezie(zaznaczone bez osób towarzyszących:wściekła/y:chyba żeby taniej było:wściekła/y:) i potem z kacem jeszcze pewnie na taxi mu trzeba bedzie dać:wściekła/y:no się wygadałam
Mamitka dużo zdrówka kochana daj znać po lekarzu:tak:
Dorotko wszystkie łapiemy czasem doła:tak::tak:
Lunka no kupię sobie dziewictwo i wmówię Pietruszce że ja cnotliwa:-D:-D:-D
moje dziecię mega marudne chyba zaraz pójdzie spać:baffled:

Dobry wieczór mamuśki..:zawstydzona/y:chciałam zapytac czy moge do was dołączyc ja tez domowa mama...o i widze .ze moja Kernusia tu uczeszcza ,a ja nie raz sama w domu nudze sie z Juleczką to chociaz będe miała z kim pogadac w razie w..to co przyjmiecie nie?:zawstydzona/y::zawstydzona/y::-D
A witamy nową mamuśkę :tak::-D
hej iwcik musze sie przywitac z kazdym z osobna hehe:-D..no ja tak samo dołączylam do mamusiek z Hiszpani ..biedna sie naprodukowalam a tam nic:wściekła/y::-Da potem zobaczylam wasz wątek..duzo wczesniej was podczytywalam i nie wiem czy nie pisalam tu juz kiedys:-)..no ale tu masowa produkcja takze zawsze bede miala co czytac i na co odpisywac:tak::tak:,,ide zaraz do małej bo szkrabol nie chce spac..no ale co tu sie dziwic dziecku jak taty caly dzien nie widzialo:-D:-D:-D
Z Hiszpanii to Kobieto dawaj nam tutaj trochę więcej ciepełka :tak::tak: to ja się wpraszam na wakacje hehe żatruję chyba rowerem :-D
Cześć dziewczyny!
Oj kiepsko nam się dziś dzionek zaczyna :baffled: Piotruś przebudził się przed 6.00, więc wzięłam go jeszcze na chwilkę do nas do łóżka. Położył się, ale zaraz wstał i zaczął się własną ślinką krztusić. Wstałam z nim oklepałam trochę plecki, ale nic nie wyleciało, więc dostał mleko. Wypił prawie 200ml, ale po jakichś 20 minutach wszystko zwrócił. :baffled: Więc mieliśmy szybkie sprzątanie i od tamtej pory niczego nie chce tknąć :no:
Wprawdzie nie ma gorączki i nie wygląda na chorego, ale zaczynam się zastanawiać czy nie pójść z nim do lekarza. :confused:

Zmykam, spróbuję jakieś śniadanko w niego wmusić. :sorry2: Może jego ukochane naleśniki go skuszą. :-p
Oj to nie ciekawie :no: może coś zjadł na wieczór albo ząbki :sorry2: zdrówka życzę :tak:
Ja czytalam to wczoraj:no:No jak dla mnie to masakra:szok::szok::szok::szok:

Sa tez pastylki propolisowe do ssania na bol gardla i tez dobrze dzialaja:tak::tak::tak:

Witam,witam:-)

No to teraz sie witam
Za duzo laseczki od wczoraj nie popisalyscie;-)Ale to dobrze bo mialabym za duzo czytania a planuje isc jeszcze spac;-):-)
Dominik juz w szkole ,ja wycwiczona a dziewczynki spia:tak::tak::tak:Musze Wam powiedziec ze mam niezle zakwasy po wczorajszym ale ja lubie ten bol:szok::-D:-D:-D:-D
Zapowiada sie u mnie superowa pogoda bo od ranca swieci slonce i nie widac zadnej chmurki:tak::tak::tak::tak:Oby tak juz zostalo do wieczora
U mnie też słonko świeci i nawet wiatru nie ma :tak: jeszcze Ci śpią to masz dobrze, mi Kuba pobudkę zrobił już po 7 :dry:

No to teraz się witam :-D super pogoda może jak mi się zachce ubierać, głowę umyć i pomalować to wyjdę :sorry2: mega lenia mam dzisiaj i jeszcze ksiądz będzie chodził a sama z mamą będziemy :dry: no kaszanka :sorry2: :sorry2:pranie jedno się kończy, zaraz drugie, jeszcze ręcznie sweterki wyprać muszę, obiad zrobić, po ziemniaki do piwnicy i korytarz pozamiatać bo mi wycieraczki zaraz widać nie będzie :-D samochód nadal nie zrobiony a M ma jutro służbę :dry: mam nadzieję że dzisiaj zrobią bo ja muszę na zakupy jechać pampresiaki się kończą i mleko :sorry2: a wczoraj znalazłam mieszkanie w żarach do wynajęcia, jakieś 1000 zł wszystkiego na miesiąc wychodzi :tak: poczekam aż facet odpisze i kilka zdjęć prześle i się zastanowimy :tak: no a teraz lecę robić bo jak na razie stoję w miejscu :baffled:

MALINKA oj rozumiem Twoje zdenerwowanie .Bylabym taka sama wsciekla :-( .
Oby twojego Pietruszki nie zwolnili.Rozumiem jaka tam jest atmosfera i bezsensu z ta kasa .No ale nowy szef chce zaoszczedzic .Jakby jeszcze ta impreza z rodzinami byla :-(.
BEATKO no to 3 mam kciuki za mieszkanie .A moze poczekajcie czy twoj M do Afganistanu pojedzie?Czy nawet jak pojedzie to chcesz zamieszkac sama ?

No i ja mialam sie ruszyc a bylam jeszcze w rowie i zas tutaj zajzalam .W takim tepie to ja nic nie zrobie i nigdy nie wyjde .OJ lenia mam dzis strasznego .Zaniedlugo zacznie smierdziec .

JUSTA witaj :-) JAK MA twoja coreczka na imie?bo nie doczytalam .No i widze ze ona ciut mlodsza od mojej Oliwki :-) .

Moja niunia robi sie juz taka madra O 10 leci jej najlepsza bajka Teletubisie :-).
Ja mowi do niej ciut przed 10 Oliwka zachwile toje teletubisie beda lecialy .Ona po tych slowach poszla zobaczyc czy juz nie leca hihih.Ja jej mowie ze nie ze za chwile i poszlam do kuchni.Oliwka za mna ,zobaczyla racuchy i mowi am .Dalam jej ona wziela racucha i poszla .Ja za sekunde patrze a ona usiadla sama na fotlu swoim ulubionym i czeka na teletubisiow :-).
Teraz juz je oglada a ja wciagam jajecznice :-)

JUSTA sorki widze z suwaczka ze masz Juleczke :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Tak tak Juleczka Polskie imię jej dalismy :-)jak bedzie druga coreczka chociaz chcuialabym mie synka to będzie Hiszpanskie:-D...Moja Julcia jest z 17 grudnia..2008..;)...Przed chwilą robiłam jej kucyki...moja mala jak sie urodzila to miala wiecej wlosow na glowie niz jej tata normalnie ma takie gęste czarne ze zaraz po porodzie spokojnie moglam jej warkocza uplesc:szok::szok:a Twoja Olwika sliczna oczka ma sliczne:tak: a reszta dziecziackow to nie widzialam tylko Michasia Kernusi:zawstydzona/y:

Do góry