reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Chusty i nosidelka :)

reklama
Jak wiecie szukam tkanej. I juz sie napalilam na LL bambusowa teczowa, a dla tropikalnej oszalalam. Ale mam zamiar nosic dziecko na plecach w wakacje, wiec znalazlam na chustoforum taki watek jaka chusta najlepsza na plecak. I wychodzi na to ze chusty z lnem - czyli Kilolku Ty chyba taka masz? No i ponoc bardzo dobrze sie nosi w takiej NATI Sling - Baby Wrap Around Sling Carrier
Dobre sa tez welniane - ale na lato za cieple.
Czesto przewijaja sie tez grecje bawelniane Width 60 cm, maxi size - NATI Sling - Baby Wrap Around Sling Carrier
Pasiaki Nati tez sa ok.

No i w ten sposob sie zakrecilam. Bo musze miec chuste:
1) idealna do plecaczka,
2)lekka, mozliwie jak najciensza, bo w koncu lato,
3)o ślicznym kolorku,
4) nadajaca sie do jakiejs kreacji na sierpniowe wesele,
5)idealna na zjazd rodzinny w plenerze,
6) no i najwazniejsze TANIĄ.

Juz stwierdzilam ze LL elastyczna sprzedam, ale kurcze szkoda mi jej :-(
nono! Kochana chyba na jednej nie poprzesaniesz :-)
ja mam nie z lnem tylko cała lnianą. Ostatnio w tym slowniku wyczytałam, ze jeste bardzo dobra właśnie na plecy ale musi byc dobrze złamana, a moja nawet gotowaniu się opiera :baffled:
Ja chyba się na grecję zdycyduję.... hmm co tydzien inna koncepcja. Ale myslę, ze i tak pewnie skorzystamm z okazji i kupię co się fajnego ttrafi, bo raczej kupię używaną, bo kasy nie mam :baffled:

Nooo, Klaudzia, takie niewielkie :-D

Ciekawy watek:
NOSZENIE WSZĘDZIE INDZIEJ- GALERIA :)
widziałam...
kiedyś juz pisąłam, ze wszędzie na świiecie nosi w chustach biedota, a u nas trzeba miec Bóg wie ile kasy, by nosić.
Chociaż w sumie tez mogę sie jakimś szalikiem owinąć...

A mój syn dzisiaj wyciągnął z szuflady długaśną wstążkę (po jakimś wielkim prezencie) z 7 m miała. No i oczywiście szlwje z nią... okręciła się cały, szyja, ręce, nogi... i mówi "moge nosić Michasia" :-)hhaaha ale mu sie pokojarzylo :-)

Jak wiecie szukam tkanej. I juz sie napalilam na LL bambusowa teczowa, a dla tropikalnej oszalalam. Ale mam zamiar nosic dziecko na plecach w wakacje, wiec znalazlam na chustoforum taki watek jaka chusta najlepsza na plecak. I wychodzi na to ze chusty z lnem - czyli Kilolku Ty chyba taka masz? No i ponoc bardzo dobrze sie nosi w takiej NATI Sling - Baby Wrap Around Sling Carrier
Dobre sa tez welniane - ale na lato za cieple.
Czesto przewijaja sie tez grecje bawelniane Width 60 cm, maxi size - NATI Sling - Baby Wrap Around Sling Carrier
Pasiaki Nati tez sa ok.

No i w ten sposob sie zakrecilam. Bo musze miec chuste:
1) idealna do plecaczka,
2)lekka, mozliwie jak najciensza, bo w koncu lato,
3)o ślicznym kolorku,
4) nadajaca sie do jakiejs kreacji na sierpniowe wesele,
5)idealna na zjazd rodzinny w plenerze,
6) no i najwazniejsze TANIĄ.

Juz stwierdzilam ze LL elastyczna sprzedam, ale kurcze szkoda mi jej :-(
a po co ci chusta do kreacji na wesele?? nie możesz na ten jeden dzień zabrać wózka??

nono! Kochana chyba na jednej nie poprzesaniesz :-)
ja mam nie z lnem tylko cała lnianą. Ostatnio w tym slowniku wyczytałam, ze jeste bardzo dobra właśnie na plecy ale musi byc dobrze złamana, a moja nawet gotowaniu się opiera :baffled:
Ja chyba się na grecję zdycyduję.... hmm co tydzien inna koncepcja. Ale myslę, ze i tak pewnie skorzystamm z okazji i kupię co się fajnego ttrafi, bo raczej kupię używaną, bo kasy nie mam :baffled:

widziałam...
kiedyś juz pisąłam, ze wszędzie na świiecie nosi w chustach biedota, a u nas trzeba miec Bóg wie ile kasy, by nosić.
Chociaż w sumie tez mogę sie jakimś szalikiem owinąć...

A mój syn dzisiaj wyciągnął z szuflady długaśną wstążkę (po jakimś wielkim prezencie) z 7 m miała. No i oczywiście szlwje z nią... okręciła się cały, szyja, ręce, nogi... i mówi "moge nosić Michasia" :-)hhaaha ale mu sie pokojarzylo :-)

Cwaniak maly :-D ale miej go na oku, bo wstazka to w sumie niebezpieczna zabawka;-)

a po co ci chusta do kreacji na wesele?? nie możesz na ten jeden dzień zabrać wózka??

No co Ty :szok: Moja corka nie zasnie w halasie jesli nie bedzie w chuscie. Wiec pewnie po samym slubie i obiedzie bysmy musieli sie zwijac na chate. Jak jest w chuscie to moze byc glosno jak na rynku a ona i tak spi.

zreszta do wiosny mam zamiar sie pozbyc wozka;-)juz teraz jest prawie nieuzywany.

MAM JĄ!!!!! :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

teraz się pierze :-D
napisali na niej, żeby nie suszyć w suszarce... no chyba się nie doczekam:baffled::dry:

Załączniki

• DSC00588.jpg
    DSC00588.jpg
    54,7 KB · Wyświetleń: 50
Czesc dziewczyny,
wreszcie sie odważyłam zawiązać Bartka w kieszonkę, bo wczesniej z kołyska mi nie wyszło! Ale rewelacja !!!!:-D normalnie super, wreszcie zęby mogłam umyć :-) bo mój maluch tylko na rączkach a obok już świat się wali. Tylko jeden problem mam chustę tkaną kupiłam jakąś dość tanią nową na allegro i jest tak cholera sztywna że ledwo supeł robię i to z całą siłą. Może macie jakiś pomysł na to (już raz prałam). Może wszystkie tkane są takie sztywne ?
(Ale bym już wyszła w niej na dwór :) taka piękna dziś pogoda )

Czesc dziewczyny,
wreszcie sie odważyłam zawiązać Bartka w kieszonkę, bo wczesniej z kołyska mi nie wyszło! Ale rewelacja !!!!:-D normalnie super, wreszcie zęby mogłam umyć :-) bo mój maluch tylko na rączkach a obok już świat się wali. Tylko jeden problem mam chustę tkaną kupiłam jakąś dość tanią nową na allegro i jest tak cholera sztywna że ledwo supeł robię i to z całą siłą. Może macie jakiś pomysł na to (już raz prałam). Może wszystkie tkane są takie sztywne ?
(Ale bym już wyszła w niej na dwór :) taka piękna dziś pogoda )

moja babylonia byla mięciutka i miła jeszcze przed praniem :tak:oh, czemu to pranie tak długo trwa... jeszcze 42 minuty... a potem jesczze musi wyschnąć, pewnie do jutra jej się zejdzie....:nerd:

MAM JĄ!!!!! :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

teraz się pierze :-D
napisali na niej, żeby nie suszyć w suszarce... no chyba się nie doczekam:baffled::dry:

Super, no i zdjecie w akcji poprosze :-D

moja babylonia byla mięciutka i miła jeszcze przed praniem :tak:oh, czemu to pranie tak długo trwa... jeszcze 42 minuty... a potem jesczze musi wyschnąć, pewnie do jutra jej się zejdzie....:nerd:

A byla nowa czy uzywana? I powiedz mi za ile ja kupilas? i ta babylonia z jakiego materialu jest?

Maria a z jakiego ona materialu i jakiej firmy?

A my wlasnie wrocilaysmy ze spacerku. Mala sie uspila w chuscie az mi chrapala pod nosem :-D Pierwszy raz z nia bylam na podworku w chuscie, ubralam ja w welniany kombinezonik, welniane grube skarpety, czapeczke i bylo nam cieplutko i wygodnie :tak:

reklama
A my wlasnie wrocilaysmy ze spacerku. Mala sie uspila w chuscie az mi chrapala pod nosem :-D Pierwszy raz z nia bylam na podworku w chuscie, ubralam ja w welniany kombinezonik, welniane grube skarpety, czapeczke i bylo nam cieplutko i wygodnie :tak:

My akurat tez po spacerku :-D Tym razem ubralam sie lzej - bluzke z krotkim rekawem, na to Asia w kombinezonie, chuscie, polar A i sobie na plecy zarzucilam kamizelke puchowa. I bylo super, Asia jak zwykle nie spocona, i ja w koncu tez nie :-D
Acha a swoja droga to moja tez chrapie w chuscie, ale tylko na dworzu. I nie wiem czym to spowodowane.

Coraz bardziej podobaja mi sie pouche :szok: nie wierze w to co mowie :baffled:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry