reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Chusty i nosidelka :)

Cwaniak maly :-D ale miej go na oku, bo wstazka to w sumie niebezpieczna zabawka;-)

No co Ty :szok: Moja corka nie zasnie w halasie jesli nie bedzie w chuscie. Wiec pewnie po samym slubie i obiedzie bysmy musieli sie zwijac na chate. Jak jest w chuscie to moze byc glosno jak na rynku a ona i tak spi.

zreszta do wiosny mam zamiar sie pozbyc wozka;-)juz teraz jest prawie nieuzywany.
Wombati wypożycza chusty - 35zł za dobę. Jden problem Ci odpada. Do kreacji cos sobie wypozyczysz. ja sie zastanawiam cyz na chrzciny jakiejsc super kłkowej sobie nie wypożyczyć. Tylko jak mlody wczesniej w kólkowej nie siedział to możę nie wytrzymac mszy.

MAM JĄ!!!!! :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

teraz się pierze :-D
napisali na niej, żeby nie suszyć w suszarce... no chyba się nie doczekam:baffled::dry:
bardzo ładna :-) jutro fotki z wiązania poproszę :-)

Czesc dziewczyny,
wreszcie sie odważyłam zawiązać Bartka w kieszonkę, bo wczesniej z kołyska mi nie wyszło! Ale rewelacja !!!!:-D normalnie super, wreszcie zęby mogłam umyć :-) bo mój maluch tylko na rączkach a obok już świat się wali. Tylko jeden problem mam chustę tkaną kupiłam jakąś dość tanią nową na allegro i jest tak cholera sztywna że ledwo supeł robię i to z całą siłą. Może macie jakiś pomysł na to (już raz prałam). Może wszystkie tkane są takie sztywne ?
(Ale bym już wyszła w niej na dwór :) taka piękna dziś pogoda )
nie każda. a jaką masz?
Moja też starsznie sztywna. "Deska" się mówi ;-)ja mam len z Vombati

My akurat tez po spacerku :-D Tym razem ubralam sie lzej - bluzke z krotkim rekawem, na to Asia w kombinezonie, chuscie, polar A i sobie na plecy zarzucilam kamizelke puchowa. I bylo super, Asia jak zwykle nie spocona, i ja w koncu tez nie :-D
Acha a swoja droga to moja tez chrapie w chuscie, ale tylko na dworzu. I nie wiem czym to spowodowane.

Coraz bardziej podobaja mi sie pouche :szok: nie wierze w to co mowie :baffled:
mi też :-) koniecznie mocno wzorzysta :-)

Ja się dzis wybieram z synkiem w kulki, a więc idę w chuście, a jutro na bal kostiiumowy. Tylko się zastanawiam czy na kurtkę, czy pod kurtkę... :dry:

reklama
Super, no i zdjecie w akcji poprosze :-D
A byla nowa czy uzywana? I powiedz mi za ile ja kupilas? i ta babylonia z jakiego materialu jest?
ona jest bawełniana. nowa, ale z drugiej reki - za 232,50 udalo mi sie wylicytowac :tak:4,9m
schnie moja piekna.. nie moge sie na nia napatrzec :-D w komplecie jest tez obszerna ksiazeczka z instrukcjami, ciekawe tam wiazanie przodem - w pozycji buddy :nerd: znaczy dzieciaczek e skrzyzowanymi osłonietymi chusta nózkami sobie siedzi, na pewno wypróbuje :tak:

Wombati wypożycza chusty - 35zł za dobę. Jden problem Ci odpada. Do kreacji cos sobie wypozyczysz. ja sie zastanawiam cyz na chrzciny jakiejsc super kłkowej sobie nie wypożyczyć. Tylko jak mlody wczesniej w kólkowej nie siedział to możę nie wytrzymac mszy.

nie każda. a jaką masz?
Moja też starsznie sztywna. "Deska" się mówi ;-)ja mam len z Vombati

mi też :-) koniecznie mocno wzorzysta :-)

Ja się dzis wybieram z synkiem w kulki, a więc idę w chuście, a jutro na bal kostiiumowy. Tylko się zastanawiam czy na kurtkę, czy pod kurtkę... :dry:

Powiem Ci ze dzis troszke zalowalam ze nie mam kurtki dla dwojga bo mocno wialo. Wiec jak wiatr to najlepiej dziecko pod kurtke ;-)
I dzieki za to info o wypozyczaniu. Slyszalam ze mozna wypozyczac ale nie wiedzialam jak :baffled:

ona jest bawełniana. nowa, ale z drugiej reki - za 232,50 udalo mi sie wylicytowac :tak:4,9m
schnie moja piekna.. nie moge sie na nia napatrzec :-D w komplecie jest tez obszerna ksiazeczka z instrukcjami, ciekawe tam wiazanie przodem - w pozycji buddy :nerd: znaczy dzieciaczek e skrzyzowanymi osłonietymi chusta nózkami sobie siedzi, na pewno wypróbuje :tak:

Tak, ostatnio o tym czytalam w moim zreszta watku na chustoforum. No i mozna tak nosic ale tylko chwile.

dziekuję :-) niech tylko ona wyschnie :baffled:

Powiem Ci ze dzis troszke zalowalam ze nie mam kurtki dla dwojga bo mocno wialo. Wiec jak wiatr to najlepiej dziecko pod kurtke ;-)
.....
Tak, ostatnio o tym czytalam w moim zreszta watku na chustoforum. No i mozna tak nosic ale tylko chwile.
ja szłam z Gają w chuście podczas śnieżycy, w więc było od cholery wiatru, na dodatek niósł on dużo mokrego śniegu...
Gaja była na płaszczu i nawet śnieżycy nie zauważyła, bo przecież była w kapturze, i przywiązana do mnie, buzię opierala na podłożonej pieluszce, i w sumie dość szczelnie tam miała. A dzięki temu ze byla na płaszcz, ja też byłam szczelnie zapięta i nie przemarzłam :-) więc moim zdaniem - dziecko powinno być na kurtce, o ile nie jest to kutrka dla dwojga...

a czemu można tylko na chwilę???

MAM JĄ!!!!! :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

teraz się pierze :-D
napisali na niej, żeby nie suszyć w suszarce... no chyba się nie doczekam:baffled::dry:
Iza chyba padne to jest moja chusta!!!!:-):-):-):-) kupiłaś od laski z chustforum??? bo widziałam że chciała taką sprzedać ale ja używanej za ponad 200 nie kupie już wolę dołożyć i mieć nową!!!!
My dzisiaj z Igorkiem też spacer w chuście zaliczyliśmy ale my pod kurtką:tak:

dziekuję :-) niech tylko ona wyschnie :baffled:

ja szłam z Gają w chuście podczas śnieżycy, w więc było od cholery wiatru, na dodatek niósł on dużo mokrego śniegu...
Gaja była na płaszczu i nawet śnieżycy nie zauważyła, bo przecież była w kapturze, i przywiązana do mnie, buzię opierala na podłożonej pieluszce, i w sumie dość szczelnie tam miała. A dzięki temu ze byla na płaszcz, ja też byłam szczelnie zapięta i nie przemarzłam :-) więc moim zdaniem - dziecko powinno być na kurtce, o ile nie jest to kutrka dla dwojga...

a czemu można tylko na chwilę???

Tu masz co nie co:
Dziecko w chuscie przodem do swiata?!!

U nas sa strasznie mrozne wiatry, mysle ze wieksze niz w Warszawie bo w koncu mieszkam nad morzem ;-) i mimo ze Joasia byla w kombinezonie, opatulona kapturem i jeszcze z bokow okryta bluza to i tak zawiewalo jej do srodka. No i tak jakos nie zbyt fajnie sie czulam jak jej ten wiatr wial na plecy, mimo ze byla w kombinezonie, pod chusta i bluza. Tym bardziej ze jak wiatr mi wial w plecy to bylo mi zimno.

Iza chyba padne to jest moja chusta!!!!:-):-):-):-) kupiłaś od laski z chustforum??? bo widziałam że chciała taką sprzedać ale ja używanej za ponad 200 nie kupie już wolę dołożyć i mieć nową!!!!
My dzisiaj z Igorkiem też spacer w chuście zaliczyliśmy ale my pod kurtką:tak:
nie, na allegro :tak: ona jest nowa, nie używana, nie prana.. a kilkdziesiat złotych w kieszeni zostało :-)

nie znalazłam tam zadnych argumentów, oproc tego, ze noszacemu niewygodnie, bo cos ze srodkiem ciekosci inaczej...

nie wytrzymałam, wilgotną prasowalam, az doschła :-D:-D:-D

całkiem inaczej w tkanej jest:tak: muse popracowac nad dociaganiem... fajne :tak:

Załączniki

• DSC00594.jpg
    DSC00594.jpg
    39,6 KB · Wyświetleń: 43
My wybraliśmy sie dziś do Sali Zabaw w tzw. kulki. Michaś w chuście...
troche poplatala mi sie ta chusta, bo musziałam ją rozsznurować i zamotac od nowa jak zdjęłam kombinezon, a że wszyscy patrzyli to się stresowąłam i mi sie poplątalo :-)

Załączniki

• IMGP0001a.jpg
    IMGP0001a.jpg
    29,3 KB · Wyświetleń: 47
  • IMGP0002a.jpg
    IMGP0002a.jpg
    28,4 KB · Wyświetleń: 48
  • IMGP0015.jpg
    IMGP0015.jpg
    22,7 KB · Wyświetleń: 48
Ostatnia edycja:
reklama
nie, na allegro :tak: ona jest nowa, nie używana, nie prana.. a kilkdziesiat złotych w kieszeni zostało :-)

nie znalazłam tam zadnych argumentów, oproc tego, ze noszacemu niewygodnie, bo cos ze srodkiem ciekosci inaczej...

nie wytrzymałam, wilgotną prasowalam, az doschła :-D:-D:-D

całkiem inaczej w tkanej jest:tak: muse popracowac nad dociaganiem... fajne :tak:

Slicznie wygladacie :-)
Dlatego napisalam co nie co ;-) poszukaj troche na chustoforum to wiecej argumentow znajdziesz;-)

My wybraliśmy sie dziś do Sali Zabaw w tzw. kulki. Michaś w chuście...
troche poplatala mi sie ta chusta, bo musziałam ją rozsznurować i zamotac od nowa jak zdjęłam kombinezon, a że wszyscy patrzyli to się stresowąłam i mi sie poplątalo :-)

Slicznie :-)

Do góry