reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
Dziewczyny mam pytanie dotyczące ilości i częstości jedzonka. Moja mała jest na butli i zjada ok.150ml, 5-6 razy na dobe. W tabelce na mleku napisane jest że powinna jeść 150ml, 5 razy na dobę. Problem w tym, że ona zazwyczaj wypija mleczko do dna i zastanawiam się czy może powinnam dać jej więcej(czasami wydaje mi się, że miałaby ochotę zjeść jeszcze), ale już zjada częściej niż powinna niby więc nie wiem a nie chcę dawać za dużo. Jakbyście mogły napisać ile i jak często jedzą wasze maluszki to by mi dało jakieś rozeznanie. dzięki:-)
Kala, jak Franek był mały i go dokarmiałam, to położna mówiła, że dziecko powinno jeść dotąd aż nie wypluje smoczka od butelki. Zrób więcej mleczka i zobacz ile twoja mała potrzebuje. Lepiej wylać pozostałe mleczko niż mieć nienajedzone dziecko :-D

witam po calym dniu nieobecnosci :) bylam u mamy i troche odreagowalam no i ulekarza ... z maluszkiem wszystko ok ... katarek leczymy homeopatami i narazie zostajemy na swoim mleku ...

kala moja mama je 5 razy na dzien i powinna po 150 ale ze bylo jej malo to robimy po 180 !! nie zjada z tego ok 20ml ale wiem ze sie najada do syta !!

Dziewczyny,podoba mi sie ta bluzka ale mam dylemat jaki kolor wybrac?Jaki wam sie podoba?
KESI KIMONO Z CEKINAMI PRZY DEKOLCIE ZAPRASZAMY (903446686) - Aukcje internetowe Allegro
Dla mnie biały sie najbardziej podoba:-)
No ale jaja to tez chyba nabial:baffled:a masla roslinnego nie lubie ale chyba wole je niz sucha bulke czy chlebek;-)
Tak jaja to nabiał ale w większości dzieci mają uczulenie na przetwory mleczne krowie:tak: Alergolog mi powiedziała, żeby zjeść jajko i obserwować:-) No i okazlo sie ze moej dzieci na jaka uczulenia nie mają.

Dziewczyny,podoba mi sie ta bluzka ale mam dylemat jaki kolor wybrac?Jaki wam sie podoba?
KESI KIMONO Z CEKINAMI PRZY DEKOLCIE ZAPRASZAMY (903446686) - Aukcje internetowe Allegro

Myślę, że też biel, bo jak trzeba to masz elegancką kameralną bluzke do kiecki :tak: no i w dzinsie wygląda super ...

Ja od 4:00 karmiłam co godzinę małego :confused: ciągle cycka chciał ...teraz zostawiłam go na łóżku ,przykryłam, zapuściłam muzykę i słucha grzecznie - SAM! ....szok, sie nie spodziewałam, że młody da mi odpocząć :))

Tylko martwi mnie to, że coraz mniej w nocy śpi, z 4 godzin po kapieli zrobiło się 2,5 :/ i potem już co 2,5 karmienie :/

cześć dziewczyny.
chwalimy się, że całą noc byliśmy na piersi :tak:zjadł 150ml Nutramigenu o 20.30 i obudził się o 1 na cyca, później jeszcze jakoś dwa razy, ale się chyba najada więc mama szczęśliwa :tak::-D

Dziewczyny Purchawka sie odezwala:-)
Jej synek Karol urodził się 14.12 przez cesarkę, która była zaplanowana na 2 dni później (okazało sie tydzien przed porodem, ze jej się siatkówki odklejają;/) , ale odeszły jej takze wody wcześniej ;)Lolek ma się świetnie, waży już prawie 6 kg i jest potwornym urwisem:)
Napisała także że ma nadzieję , że wszystkie grudnióweczki urodziły szczęśliwie i że ich pociechy mają się równie dobrze jak jej!

Dziewczyny Purchawka sie odezwala:-)
Jej synek Karol urodził się 14.12 przez cesarkę, która była zaplanowana na 2 dni później (okazało sie tydzien przed porodem, ze jej się siatkówki odklejają;/) , ale odeszły jej takze wody wcześniej ;)Lolek ma się świetnie, waży już prawie 6 kg i jest potwornym urwisem:)
Napisała także że ma nadzieję , że wszystkie grudnióweczki urodziły szczęśliwie i że ich pociechy mają się równie dobrze jak jej!

A wróci do nas jeszcze?

Biała:tak:Choć wg mnie za fajnie wygląda na zdjęciu za tą cenę...ciekawe jaki bedzie materiał! A jak już widzę coś co ma uniwersalny rozmiar:no:

cześć dziewczyny.
chwalimy się, że całą noc byliśmy na piersi :tak:zjadł 150ml Nutramigenu o 20.30 i obudził się o 1 na cyca, później jeszcze jakoś dwa razy, ale się chyba najada więc mama szczęśliwa :tak::-D

Gratulacje...coraz lepiej wam idzie;-):tak:

A my dziś taka sobie nocka...wieczorem zasnął na 40 min...potem się obudził i znów było noszenie ale na szczęście tylko pół godziny...z nocy za bardzo nic nie pamiętam...pewnie źle mu się spi przez katarek:no:
Ale obudził się już o 7 razem z Hanią:wściekła/y:
Nie wiem po kim są te dzieci:wściekła/y:
My to moglibyśmy spać do 10 jakby szło:wściekła/y:

reklama
Witam,przy sniadanku:-)my na noc nie mozemy dzis znowu narzekac;-)maly budzil sie tak jak wczesniej czyli NESSI chyba ten czas PRZETRWANIA minał:-);-)
Myślę, że też biel, bo jak trzeba to masz elegancką kameralną bluzke do kiecki :tak: no i w dzinsie wygląda super ...

Ja od 4:00 karmiłam co godzinę małego :confused: ciągle cycka chciał ...teraz zostawiłam go na łóżku ,przykryłam, zapuściłam muzykę i słucha grzecznie - SAM! ....szok, sie nie spodziewałam, że młody da mi odpocząć :))

Tylko martwi mnie to, że coraz mniej w nocy śpi, z 4 godzin po kapieli zrobiło się 2,5 :/ i potem już co 2,5 karmienie :/

Jak widzisz u mnie juz te zle noce chyba minely:-)no ale nie zapeszam;-)

cześć dziewczyny.

No pieknie:-)jestem z ciebie dumna:tak:dla chcacego nic trudnego:tak:oby tak dalej;-)

Do góry