reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Dzieki dziewczyny.Temp teraz 38,1 oj cos czuje ciazka noc .Zas sie poklociliismy z G ale tak ze ja sie do niego juz odzywac napewno nie bede .Oj nie ja sie sama nie odezwe .
Mam to w D....

Jak juz dzis nie zajze to mowie dobranoc

reklama
Zrobiłam Mai kolację i uciekłam do komputera:-p:-p
Poczytałam ale cytatów nie robiłam więc nie odpisuję:-p:-p
Agnes Dorota zdrówka dla dziewczynek i oby temperatura już nie rosła:no::no:
Justa dobrze że mąż od poniedziałku już normalnie idzie do pracy to będziesz miała więcej czasu na bb.
A tak na marginesie to jak mój M na początku marca będzie miał te 5 dni szkolenia to ja chyba na ten czas do mamy do Radomia skoczę to może byśmy się na kawkę umówiły?:confused::confused:
Medea no ilość wizyt u stomatologa porażająca - współczuję:szok::szok::szok:

zaraz rozkręcimy jamprezę .
Same smakowite truneczki ,chętnie bym z tobą pobalowała,:tak:

Agnes wsopólczuje nocki ,az mi głupio ,bo gdzieś napisałam ,ze przewrazliwiona jesteś :zawstydzona/y:,a ty po prostu czujna i z intuicja ,no przepraszam :zawstydzona/y:i życzę mnóstwa zdrowia,mam nadzieje ,ze to taka szybka krótka infekcja ,moje dzieci też takie przechodziły z gorączka do 40st.Zdrowia i siły dla ciebie i m:tak:

My z m balujemy sami w domu (przy herbacie -wprawdzie)jest fajnie i miło:tak:
Dorotka też zdrówka:tak:

Medeuska przyznaj sie ,masz z dentysta romans::))

A tak na marginesie to jak mój M na początku marca będzie miał te 5 dni szkolenia to ja chyba na ten czas do mamy do Radomia skoczę to może byśmy się na kawkę umówiły?:confused::confused:

oooooo :-D jestem jak najbardziej za :tak::tak::tak:

medeuska no właśnie wieczory sa fajne a potem kiedy przychodzi pora spania :baffled:- ni się do kogo przytulić, ni posmyrać nogą...:dry:

No właśnie dlatego ja chcę do mamy uciec bo też nie chcę sama w domu być, no niby jest Maja ale jednak to tylko dziecko:-:)-:)-(

Anaconda ,a co ty mamę będziesz nóżka smyrać:-D
Ale rozumiem ja tez nie cierpię spać sama:tak:ani jak nikogo dorosłego do rozmowy wieczorem niem ,no ile mozna z własnymi myślami:szok:
Dorota ,co inna?każdy potrzebuje kogoś bliskiego:tak:

Mój m uciana od pól godziny sobie pogawędkę z siorą ,a ja tak jednym uchem słucham .Ci to mają gadane:))

Cały dzień myślałam czemu nie mogłam sie zarejestrować na forum fundacji dla niepełnosprawnych. I doszłam do wniosku, że poczta wp w ogóle nie przyjmowała poczty z gmail(oni maja w gmailu). Więc wcale nie zostałam zbanowana:-):-)
Ja już po kolacyjce. Znowu zjadłam cały fromage z czosnkiem:zawstydzona/y::zawstydzona/y::-p:-p:-p
Ale jeszcze bym coś wszamała. Miałam robić sernik ale nie chce mi się:baffled:

Ja właśnie M po
1232.jpg

wysyłam do sklepu,bo chodzi za mną:dry:;-):tak:.
W szkole tak sobie:-) powtórka z matmy i fizyki:baffled:,bo wektory mieliśmy i siły i przyłożenia:tak:.
Fizyka-moja zmora:szok: Siłę przyłożenia to znam z praktyki:-D:-D:-D

cześć dziewczyny.jestem dopiero teraz,wczesniej nie miałąm jka i przyznaje się ze nie mam czasu pzreczytać to co napisałyście.przepraszam.

mam w domu kompletny szpital i nie mam już siły bo prawie przez całą noc nie spałam.:no::no::no::no:

a więc jak pisałm Oliwka połozyła się spać z 37C ,obudziła sie o 2.00 w nocy na siku ja patrzę a ona gorąca jak kaloryfer,mierzę jej temperaturę a tu na termometrze 39,2C:szok::szok::szok::szok::szok: dałam jej nurofen w syrope czekamy mineło ponad 20min a tu zamiast spadac to kreska podniosła sie w górę.już byłam przerażona,zaczełąm robić zimne okłady na czoło,Oliwka cała w wypiekach zaczeła gadac jakieś głupoty jakby majaczyła.zadzwoniliśmy na pogotowie i powiedzieli że skoro kontaktuje i nie ma drgawek to zebyśmy poczekali jeszcze z 20min a jak nie będzie spadac to wzywać pogotowie.

no i na szceście temp zaczeła spadać po kolejnych 20min spadły 3kreski potem kolejne.Oliwka usnęła jakoś przed 4.00 w nocy bo się rozbudziła.no i wstała po 7.00 rano ,mierzę jje temp a tu znowu temperatuta i znowu 39.3 noś kużwa :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
a na dodatek jeszce dziś do pracy musiałam iść.no ale do czasu mojego wyjścia zbiłam jej temperaturę do niecałe 38C wiec już lepiej,potem zadzwoniłąm do domu bo m z Oliwką został i miała już normalna temp.więc się uspokoiłam.poszła spać o 12.00 i wstała o 15.00 z nowu z temp 39,2 :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

znowu zadzwonilismy na pogotowie powiedzieli że jak cos to oni przyjadą ale od razu ją zabieraja zeby zbadał ja lekarz,dla mnie bezsens że jak przyjeżdża pogotowie to bez pediatry :no::no::no::no::no:
i ze temp tak rosnie stale bo to co jej daje w syropie to zasłabe że powinnam dawac jje czopki.

więc szybko poleciałąm do są siadki bo ona prowadzi apteke i mi sprzedała te czopki bo normalnie to sa na recepte ale po znajomości to dostałąm bez.

na razie temp nie ma ale na noc dam jej czopka aby znów jje temp nie trzasnęła.

do tego mnie gardło boli,ssam tabletki.,a M tez podziębiny zapewne to n przyniósł jakiegos wirusa.normalnie nie mam sił dzisiaj.chce mi się spać ,tu Oliwka marudna,syf w domu nie maiąłm sił nawet posprzatać.mam dzis doła i nie mam sił na nic.

no to sie wyżaliłam.
mam nadzieję ze nie macie mi tego za złe że dziś tak tylko o sobie :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

pozdrawiak Was wszystkie i sorki ze dziś z wami nie posiedze :tak::tak::tak::tak:
Może faktycznie czopki silniejsze? ja tez zawsze na nurofenie jechałam w syropie:baffled:
Zdrówka dla Was;-)Oby tylko temp. nie rosła:no:

Za mna tez cos chodzi ale planuje pic w przyszly lub jeszcze nastepny weekend urodzinkowo:-);-)
W sumei za tydzien to bede miala @ wiec ciezko bedzie mi sie pilo i mzoe dlatego opije urodzinki z opoznieniem;-):-)Ale tez z odpowiednia pompa hehe;-):-D:-D:-D
A za mną wino chodzi ale antybiotyki biorę:-:)-(

Widze ze Justa imprezke chce tutaj rozkrecic .No ale imprezka bez ludzi?Bo jakos nas malo :-(.
DOWIKLA dobrze ez dziewczynki fajnie pospaly.Pewnie spaerek przysluzyl sie do tego .
AGNES oj no to niedobrze z ta graczka Oliwki.Mam nadzieje ze juz bedzie ok :-).

Ja juz w pizamce i w lozku z laptopem :-).
Oliwka po 17 juz zaczela marudzic do spania wiec ja polozylismy.Tzn G sie z nia polozyl i usnela ale jak ja przenosilam to sie obudzila i mialczala i wiecej spac nie chciala a spala kilka minut .Doslownie moze 15 minut.
Ja sie wykapalam.Patrze na Oliwke ona jakas niewyrazna no i marudzca i patrze a ona rozpalona i ma tempe 38,5 .Podalam jej syrop ibufen d ,mam nadzije ze jej minie.Zaraz jej znow zmierze czy cos poszlo w dol.Tylko ze u Oliwki mojej tak jak u Oliwki Agns lubi spadac temp po czyms a pozniej zas roznie :-(.

Aha mielismy isc do klubu ale nie poszlismy bo tam maja remont i chyba prawie nikogo by tam nie bylo i nie poszlismy.G wrocil z tamtad i jzu siedzielismy w domu :-).
Po 8 godzinach od podania syropku lepiej zapodać znowu;-)
Zdrówka i spokojnej nocki:tak::tak:

dorota zdrówka dla małej również życzę:tak::tak::tak:
justa :-D w sumie nocki samotne nie sa przyjenne- ja nie potrafie sama w łozku zasnąć:eek: wiem co sie ze mną działo jak m był w szpitalu:eek:

ale bym sobie na imprezke jakaś poszła:sorry2::sorry2:

a w poniediałek znów do dentysty:dry::dry::dry::dry: i jescze jakies 12 razy zanim bede miala gotową góre- a potem kolejne jakies 10 wizyt mnie czeka na leczenie reszty:baffled::baffled::baffled::baffled:
12 razy:szok::szok::szok::szok: Ja od pół roku się zbieram żeby iść 1 raz:-D:-D:-D:baffled::baffled:

reklama
Medeuska przyznaj sie ,masz z dentysta romans::))

Że też na to nie wpadłam:-D:-D:-D

A ja jeszcze jestem hihihi.A ja jak spalam bez G to nie bylo mi zle :-).no ale ja to inna jestem hihihi
Ja bez A. zasnąć nie mogę:no:

Anaconda ,a co ty mamę będziesz nóżka smyrać:-D
Ale rozumiem ja tez nie cierpię spać sama:tak:ani jak nikogo dorosłego do rozmowy wieczorem niem ,no ile mozna z własnymi myślami:szok:
Dorota ,co inna?każdy potrzebuje kogoś bliskiego:tak:

Mój m uciana od pól godziny sobie pogawędkę z siorą ,a ja tak jednym uchem słucham .Ci to mają gadane:))
Mój A. jak rozmawia ze siostrą to max 30 sekund;-)

Do góry