reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Kasiekrk 3 miesiące to i tak długo...pomyśl że czasem kobiety choć mają pokarm i dzieci umią pić z piersi to rezygnują bez powodu:no: A w twojej sytuacji jak nie możesz liczyć ani na męża ani na teściów to pewnie dużo trudniej wszystko w domku robic i jeszcze odciągać:no:
Przyznam się szczerze ze jeżeli Tomek by odmówił picia z cyca na początku to chyba od razu dawałabym sztuczne mleko...nawet nie przez to że jest Hania...i mąż DUZO mi pomaga...ale po prostu nie chciałoby mi się:no: Dlatego bardzo cię podziwiam że wytrzymałaś tak długo:tak:
A za przeprowadzkę trzymam kciuki:tak:

Tez tak mowie:tak:przyklad:moja bratowa:tak:mimo mleka w piersiach nie karmila malego:no:na poczatku troche sciagala a potem tlumaczyla sie ze kolezanka jej powiedziala ze nie wolno karmic mlekiem z piersi i sztucznym:-D:-D:-Dchyba jej takie slowa pasowaly bo trwalo karmienie moze z tydzien:tak:

reklama
dziien dobry!

noc rewelacja Anielka spala od 22.30 do 6! no i mam problem wyspalam sie oczywiscie ale czy tyle godzin przerwy w karmieniu to nie za dlugo, powinnam ja budzic? my caly czas na samym cycku.
Rozalka zazyczyla sobie zielonych kopytek z kolorowym gulaszem :-) na obiad i chyba musze sie wziazc za gotowanie ziemniarów.

my tez pampersow 2 jeszcze uzywamy mam jeszcze 1,5paki i jest ok ale ostatnio zakupilam juz na zapas 3.Anielka 5,5kg wazy.

a ktora odda core Ryskowi??:-D
ja ja jestem Ryśkiem zachwycona :)

Ostatnia edycja:
A ja sie muszę pochwalić jaki wczorak komplement usłyszałam:-)
Szwagier..brat mojego Arka zawsze się naśmiewał ze mnie że od tyłu mozna mi na policzki napluć:-):-):-) A wczoraj mi powiedział że jak jeszcze schudnę to sie stracę:-):-):-)
Wierzcie mi że w jego ustach to jest mega komplement;-)

I muszę się trochę pochwalić moją córeczką:sorry2::-)
W styczniu skończyła dwa latka a oto co umie:
-nazywa wszystkie kolory
-zna prawie wszystkie literki alfabetu:-) teraz uczymy się cyferek:tak:
-zna na pamięć modlitwę "Aniele Boży"
-zna na pamięć swoje ulubione książeczki które muszę jej czytać 100 razy dziennie;-) i kilka wierszyków
-jak napiszę mama, tata, baba, dada, Hania,Tomek to wie co jest napisane

Oczywiście wszystko to opanowała w czasie zabawy...nie myślcie że zamęczam biedne dziecko:-):-):-)
Ale książki mogłaby czytać cały dzień i uwielbia rysować i literki z danonków też się przydają:-)

Koniec chwalenia:tak::-D

Szwagier..brat mojego Arka zawsze się naśmiewał ze mnie że od tyłu mozna mi na policzki napluć:-):-):-) A wczoraj mi powiedział że jak jeszcze schudnę to sie stracę:-):-):-)

-nazywa wszystkie kolory
-zna na pamięć swoje ulubione książeczki które muszę jej czytać 100 razy dziennie;-) i kilka wierszyków

Oczywiście wszystko to opanowała w czasie zabawy...nie myślcie że zamęczam biedne dziecko:-):-):-)
Ale książki mogłaby czytać cały dzień i uwielbia rysować i literki z danonków też się przydają:-)

madra masz coreczke;-)

a co do komplementow..
to ja chodze po domu i sie uzalam mowie np "ale mam wielka dupe" a moj maz mi przytakuje....
:-D
ja mu jeszcze pokaze!!:-)

-nazywa wszystkie kolory

Ślicznie:-) Nic tylko chwalić:tak::tak:

dziien dobry!

noc rewelacja Anielka spala od 22.30 do 6! no i mam problem wyspalam sie oczywiscie ale czy tyle godzin przerwy w karmieniu to nie za dlugo, powinnam ja budzic? my caly czas na samym cycku.
Rozalka zazyczyla sobie zielonych kopytek z kolorowym gulaszem :-) na obiad i chyba musze sie wziazc za gotowanie ziemniarów.

my tez pampersow 2 jeszcze uzywamy mam jeszcze 1,5paki i jest ok ale ostatnio zakupilam juz na zapas 3.Anielka 5,5kg wazy.

ja ja jestem Ryśkiem zachwycona :)

Nie budź i ciesz się snem:-D:-D Aluś nawet na cycu nie był budzony i było ok:tak: JEżeli ładnie przybiera na wadze, to nie musisz:-)

Co do pampersów, to na noc zakładam 3, bo Alus długo śpi i czasami się budzi, bo mu siku przeszkadza...

zazdroszczę...ja się ze swoim nie potrafię dogadać... w ogóle nie zajmuje się Danielkiem, raz na czas go nakarmi i ponosi. wykręca się pracą ale cholera jasna obowiązki rodzicielskie też ma! sama sobie dziecka nie zrobiłam...
no i zaczyna się coś psuć :sad:
Ja pod tym względem byłam pewna,że nie będe miała problemu ,bo mój bardzo lubi dzieci, zawsze wszystkie lgneły do niego a on do nich:tak:ale wiem,że niestety nie każdy facet czuje ten klimat:no::baffled:

reklama
madra masz coreczke;-)
a co do komplementow..
to ja chodze po domu i sie uzalam mowie np "ale mam wielka dupe" a moj maz mi przytakuje....
:-D
ja mu jeszcze pokaze!!:-)

no właśnie! mi mój mężuś wczoraj strzelił komplement ze się postarzałam!!! :wściekła/y:
kuźwa pewnie że tak mam sińce pod oczami, zawsze mi wyłaża z przemęczenia, a że teraz o regularny sen trudniej to mam makijaz modny fiolet smoky eyes 24na dobe!

Do góry