reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Ponoć po 8h, tak mi powiedziała położna środowiskowa. Dlatego nowości najlepiej wprowadzać rano, żeby sobie na noc przebojów nie zafundować.

Ja nawet nie wiedziałam, że są Ostatki :-D

Dziewczyny po cesarce, macie jeszcze przeczulicę nad cięciem? Ja się dotknąć nie mogę, posmarować, tak mnie to denerwuje. A stosujecie coś na bliznę? Czy np. No-scar pomaga? Ile kosztuje?

Ponawiam pytanie czy mamy tu panią weterynarz?

Ja smaruję cepanem - śmierdzi, ale jest dobry:tak:

ja tez nie choc moj maz jest w domu...
boli mnie i nie da sie/....

ja mam swira na punkcie wystajacych kosci i blizn..
i nikt mi nie przegada uwielbiam odstajace kosci miednicy i obojczyki:-D

a co do blizn to polecam najtansza masc CEPAN smierdzi ale bardzo pomaga...
wiem bo moj wujek na wyleczyl blizny na buzi po wypadku...

Karnitynko nareszcie sie wyrwalas!! gratulacje ze tak ladnie wam wyszedl ten pierwsze spacerek!!

ja dzis siedze z malym bo cos pokasluje..moj m mowi ze sie krztusi i ze ja panikuje...
ale mi sie wydaje ze co snie tak bo wczesniej tak nie kaszlal i strasznie marudny jest...
zobaczymy najwyzej juro do dr sie udamy...

a ja spadam na egzamin..nic nie umiem..
ostatni egzamin w mojej karierze studentki to moze jakos szczescie dopisze...

trzymajcie kciuki!!

Powodzenia!!

Mały zasnął po przerwie na zabawy - kupiliśmy mu taka fajną zabawkę:
edukacyjna zabawka 3w1 LITTLE TIKES stolik pałąk (897404099) - Aukcje internetowe Allegro

On kocha dźwięki, muzykę, światełka kolorowe:-D:-D
A jak się ślini teraz!! Normalnie z buźki mu leci cały czas...czytałam, że to może być spowodowane tym, że dziecko nie nadąża z przełykaniem śliny albo, że to juz na ząbki :O Aluś strasznie wkłada rączki do buzi (kiedyś robił tak, jak był głodny), a teraz ciągle je ma w buzi i się ślini - całe rączki ma mokre, a potem zimne od tego ślinienia.
Zapytam jutro pediatry...

A no i tort zamówiłam :-) Zrobią dokładnie taki, jaki wymarzyłam sobie:-) napis będzie tylko 'ALAN', bo obrazek jest spory, a tylko 1,5 kg torcik będzie, bo na 13 osób większego nie trzeba;-)

Aluś już powolutku bierze zabaweczki do rączek, uśmiecha się często i gada swoje 'gę' 'y' 'o' (takie krótkie) 'hał' 'e' a jak dzis z prababcią gadał przez tel:-D:-D:-D

reklama
cześć dziewczyny!
wpadam tylko zameldować ze u nas wszystko gra, niby tylko Anielka znowu zaczela ostro ulewać, chyba zjadłam coś co jej nie podchodzi.

a druga spawa taka, że jadę na ferie do moich rodziców z dziewczynkami i ciesze sie jak glupia :-) tam mam luz i oprocz karmien Anielke z glowy, bo dziadkowie szaleja na ich punkcie. tutaj calymi dniami sama i troche odpoczynku mi sie przyda.
wracamy w niedziele, bo w pon Rozi juz do przedszkola wkoncu pojdzie.

my w walentynki nic nie organizujemy, ale skoro bedziemy miec opieke nad dziecmi to moze gdzies na kolacje wyskoczymy. mężus przyjedzie akurat w sobote wiec byłoby super.

no to papappa
odpoczywaj ile wlezie:-)

a tak w ogóle to jestem w szoku bo.. chyba dostałam okres... i NIC mnie nie boli i czuję się znakomicie!!! nie do wiary! :szok::laugh2:

Laseczki jestem w szoku do reklamacji laktator bo mi sie raczka wyrobila i chcialam zwrot kaski bo juz nie mam mleka nie ma co sciagac i oddali mi dzis 150 zl hihi zdziczalam bo w Polsce dostac zwrot pieniedzy to nierealne prawie z tej okazji chce maluchowi zamowic hustawke albo jakis bujaczek moze macie jakies fajne linki i co lepsze bo nie wiem na co sie zdecydowac a dwoch rzeczy nie chce bo za duzo miejsca by zajely:)

Mamo stacha na blizne sprobuj uzyc tego
Contratubex żel 20g - Apteka internetowa FarmaPlanet.pl
moze troszke za droga ale naprawde skuteczna!!! ja po wypadku jak poszyli mi twarz musialam nia smarowac... swietnie sciaga i wybiela blizne!!!
No ja właśnie tę maść używam, bo jak kupowałam to Cepan'u nie było i farmaceutka powiedziala,ze ta jest super.

A ja mam smutny nastrój potwornie. Oprócz problemów z laktacją byłam dziś na fotokoagulacji moich nieszczęsnych oczu przez które miałam cc i usłyszalam,ze zadnego dziecka juz nie urodzę SN, bo mam w tak tragicznym stanie siatkówki ;-(((
No ale co zrobić, całuje Was serdecznie i w wolnych chwilach wszystko nadrabiam czego nie czytałam od dawna ;)

reklama
przeprosiłam się z laktatorem. dziś ładnie ściągał - co prawda tylko 60ml (ale godzinę temu, może trochę więcej, mój ssaczek mnie wycyckał) ale już bezboleśnie.

no i kurcze - z lewej piersi się leje i leje... a z prawej tak niewiele, chyba Aga miała ten sam problem? co Kochana zrobiłaś?

Do góry