reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam Kochane. Ja tak tylko z odskoku bo muszę się za obiad i sprzątnie wziąć póki Kuba śpi :tak: a ostatnio sypia tylko godzinę więc zaraz mykam. Przeleciałam tak tylko po łepkach, zauważyłam dwie nowe mamuśki witamy :-D Meduska mam dla Maksia trochę ciuchów, myślałam że będzie tego więc ale widać ostatnie już Ci wysłałam :-D postaram się jutro je wysłać :tak: wieczorkiem wejdę i zagłosuję :tak: U nas szaleje jakiś gwałciciel :no: no masakra jakaś, najpierw w zielonej górze był, potem w Lubsku a na dniach widziano go w żarach koło netto a ten sklep 200 metrów od mojego domu :szok: normalnie sram w gacie :no: i nie wiadomo czy to jeden czy trzech bo podali trzy rysopisy :no: teraz strach wyjść bo debil w biały dzień grasuje :no: pozamykana jestem na wszystkie zamki dobrze że mam bardzo głośny pisk aż uszy więdną :-D no to ja zmykam szaleć :sorry:
słyszałam wczoraj w panoramie o tym gwałcicielu jakiś horror:szok:
w szczecinie w poniedziałek sąsiad 24 latek zabrał na górki dziewczynkę 10 letnią zgwałcił i zmasakrował dziewczynka walczy o życie w szpitalu:-(
wczoraj zadźgali nożem policjanta.....:-:)-(ech ten świat schodzi na psy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:człowiek człowiekowi wilkiem:no::no::no::no:
Dorotka pewnie jak mozesz cos od pańswa wyrwać to ciągnij ile wlezie bo leczenie tez pewnie będzie nie za darmo:no:
Agunia zdrówka dla Misi:tak:
As kurcze to Klauduśka ci rośnie:szok::szok::szok:kurcze jeszcze chwila ii ty bedziesz od niej ubrania pożyczała:-D:-Da oponki no szalejesz kochana:-D:-D
Izabella mój Antocha co prawda w nocy spał świetnie bo od 20 do 7 rano bez pobudek:tak:ale mi tez głowa pęka:confused2:wziełam właśnie ibuprom z nadzieją że mi przejdzie:eek:
odwaliłam tonę prasowania:tak:obrałam ziemniaczki do obiadu urczak siedzi w przyprawach więc połowa dzisiejszych prac odfajkowana:tak:a i zjadłam pączka:-pbył jami ale dzis już zero słodkości ten pączek to tak dla tradycji i chcicy:-p

reklama
Witam
ja wrócilam z masaży i byłam jezcze na poczcie rachunki poplacici zakupy zrobic kupiłam 10szt pączków no i zjadłam juz 3 popijając herbatka z cytrynką i na dodatek leże w łóżku bo coś zle sie czuje dzisiaj to chyba ta pogoda , ale mam czas do ok15 wiec poleże sobie spokojnie z laptopem na kolanach:-D:-D:-D

Na dodatek wpadł listonosz i osioł zjechał autem pod mój dom i pózniej nie umiał wyjechać masakra po co sie pcha jak nie ma opon zimowych , jeszcze ze zdziwieniem sie pyta jak ja wyjezdzam pod te górke :tak: jak sie ma 4 zimówki nowe to auto idzie a nie trzecia zime jezdzi na tych samych oponach nie dziwne ze trzeba pchac i popioły sypac pod koła ........ma szczęscie ze sie pali w centralnym :-):-):-):-) A ja mu powiedziałam ze popiół moge mu dać ale auta pchac nie bedę hehe wiec poszedł po sąsiada:-D:-D:-D:-D

Witam

Nadal w dwupaku, nadal chora, słabo się czuję, więc się tylko odmeldowuję i kładę się do wyrka! :zawstydzona/y:

Piotruś na szczęście OK. :tak:

Miłego dnia kobitki!

Matko droga kochana ty nadal w dwupaku, pewni w poniedziałek bedziesz juz musiała sie zglosic do szpitala i tam czekac na poród:tak::tak::tak:

Ale nam z rana psikusa z BB zrobili-Mamuśki do roboty hihi

malinka, u mnie przeważnie/prawie zawsze tylko jedno danie, nie mam siły na więcej. Najczęściej cos z pyrami i mięchem, bo mój to zupy wciągnie pięc talerzy i zaraz głodny, bo przeleci. Robie je tylko dlatego, że ponoć moje zupy to jego orgazm, hihi.

Dorcia, dobrze, że wiecie jużna czym stoicie. I dobrze, że z serduszkiem wszystkooki, reszta się ułoży, ważne, ze wiecie już co się dzieje.
Będzie dobrze, jak Anabubka pisała, to silna dziewczynka.

Iwcik, no piękne to wszystko, jak bede miala kase to sie zgłosze, hihi. I współczuję Ci już kochana, bo jak wszystkie tak zaczną to Ty od maszyny nieodejdziesz:tak:

Ciekawe ile to lakowanie i lakierowanie kosztuje... A cos mi sie przypomina, że lakowanie to ponoc nie zdrowe i stomatolodzy odchodza od tego???

Anabubka, to się narobiłas tych faworków, ja będę dziś robić, miałam wczoraj, ale skoro się zgłosili, ze na zakupy idą, to nie poszłam m.in po to piwo do smarzenia, no i bedą dziś.
A no i przszli, późno, bo o 17 dopiero, ale mała uradowana po pachy! No i wesoło byo, obiecałyśmy sobie z bratową odwiedzac sie na zmiane jak najczesciej, zeby dziewczynki sie zrzyły, no i Agnieszka myli o pósciu do pracy, to ja zajełabym sie maludą.

Daj jakiegoś linka gdzie to głosowanie, bo ja kochanna niedouczona, hihi

Nocke mialam zarabistą.
Mała doała mi zasnąc prawie o wpół do pierwszej i obudziła o 1.40. Popłakiwała i trzymała przy łóżeczku do 3 rano . Ja zasnęłam o 6 i wstałąm o 7.30. Jestem dziś zombi.Nie wiem, czy to przez tą trójkę, czy katar męczy, kicha nadal, bo słyszałam nad ranem serię:-(. Ma nadzieję, że przejdzie. Musze kupić lipomal i wapno w syropie bo sie skonczyly. I jeszcze ma recepte do wykupienia na tabsy, kurde...

No nie bedzie tak zle umie sobie podzielic robote bo wiem ile czasu potrzebuje na uszycie kompletu wiec najwyze na zapisy bedziecie :-D:-D:-D

Witam
Ja też już w przychodni byłam, wszystko załatwiłam i oponki też już posmażone czekają na moich (nawet nie pytajcie ile ja zjadłam bo aż strach mówić:szok::szok:)
No więc Mai morfologia może być chociaż mało czerwonych krwinek ma i była nowa lekarka i ta od razu zaczęła wypytywać o wszystko więc powiedziałam o tym kaszlu, o badaniach kału, o tych wypróżnianiach i ta bez gadania dała lek od robaków, powiedziała że nie zawsze w kale można robaki wykryć a skoro mała do przedszkola chodzi to mogła coś złapać i jeśli to robaki to kaszel powinien momentalnie ustąpić, no nic podam dzisiaj ten lek i zobaczymy jak to będzie dalej, no i ta mała ilość czerwonych krwinek to też od robaków może być:tak::tak::tak: Tak więc ja jestem zadowolona bo wreszcie jakaś konkretna pediatra no i może wreszcie ten kaszel nocny się skończy. Na to zatwardzenie to powiedziała że mogę z actiwią spróbować i ze śliwkami w słoiczku dla maluchów, no nic wypróbuje wszystko oby tylko to minęło. Nie wiem czy wam o tym wypróżnianiu pisałam, Maja od zawsze rzadko robiła kupkę i w tamtym roku już raz taki incydent miała że przez tydzień kupy nie robiła a potem jak wiadomo był płacz i sceny bo bolało. Potem po kilku tygodniach jej to przeszło a teraz na nowo wróciło, kupowałam różne syropki w aptece na uregulowanie wypróżnień i błonnik i nic, Maja znowu przez tydzień się nie załatwiła a jak już widzę że chce to zaczyna skakać płakać i wstrzymywać, już mi ręce od tego opadają bo nie wiem jak jej pomóc:-:)-(
Kerna oby zły humorek szybko minął:tak::tak::tak:

Witam Kochane. Ja tak tylko z odskoku bo muszę się za obiad i sprzątnie wziąć póki Kuba śpi :tak: a ostatnio sypia tylko godzinę więc zaraz mykam. Przeleciałam tak tylko po łepkach, zauważyłam dwie nowe mamuśki witamy :-D Meduska mam dla Maksia trochę ciuchów, myślałam że będzie tego więc ale widać ostatnie już Ci wysłałam :-D postaram się jutro je wysłać :tak: wieczorkiem wejdę i zagłosuję :tak: U nas szaleje jakiś gwałciciel :no: no masakra jakaś, najpierw w zielonej górze był, potem w Lubsku a na dniach widziano go w żarach koło netto a ten sklep 200 metrów od mojego domu :szok: normalnie sram w gacie :no: i nie wiadomo czy to jeden czy trzech bo podali trzy rysopisy :no: teraz strach wyjść bo debil w biały dzień grasuje :no: pozamykana jestem na wszystkie zamki dobrze że mam bardzo głośny pisk aż uszy więdną :-D no to ja zmykam szaleć :sorry:

Beata to faktycznie jest się czego bać, juz sama między blokami bym po Maję nie chodziła:no::no::no:

Pozniej zaglosuje na kogos z moderatorow :-).

Weszlam narazie tylko napisac ze bylam z Oliwka na dworze bo nie ma goraczki.Dostalam papiery do wypelnienia do orzeczenia o niepelnosprawnosci.Jutro mam nadzieje ze pediatra mi to tez wypelni.I w poniedzialek w planach mama jechac z Oliwka zawiesc to do rybnika.No i bede czekala na date komisji a pozniej po komisji na to czy przyznali nam to orzeczenie czy nie.Jesli przyznadza i podkresla tam 7 i 8 punkt to bede miala prawo do innych jeszcze pieniedzy .Jak te punkty nam przyznadza to bede w stanie dostac od panstwa razem 800 zl a to droga nie chodzi.Mam nadzieje ze sie mi uda taka kase zalatwic :-).

Ide dac niuni zupke .Zaniedlugo do was wejde poczytac .

Dorota trzymam kciuki żeby wam te pieniążki przyznali:tak::tak::tak:

Ja na chwilke. Gości mielismy. W związku z tym Zuza poszła później spać i teraz będę ją musiała na hipoterapię wybudzić i jechać na głodnego:eek:
A ja muszę do sklepu wyskoczyć bo śmietany do faworków zapomniałąm, hehe, to i na jednego pączka sie skuszę, a co, raz w roku można, hihi

Witusia jeszcze spi, choć słyszę, że się kręci, wieje, że gwizdy za oknem:crazy:, no ale jak mus to mus. Ziemnieczków na obiad trzeba dokupić.
Żeby moja chociaz raz w tyg pospała do 9:sorry:

Witam,

Niki poszła spać, więc nadrabiam troszeczkę :tak:
Mała siedzi cały czas przy cycku, nie odstępuje mnie na krok więc ze wszystkim jestem do tyłu :eek:

Od śpiewania i innych takich :-p moje gardło jest w stanie nieciekawym... Nie zgodziłam się na antybiotyk bo bym musiała mała odstawić :eek: a wtedy to byłby definitywny koniec karmienia :crazy: Mam kontrole co drugi dzień u lekarza :eek: No i zakaz gadania :sorry:

Fotek jeszcze nie mam bo są u M na iPod więc nie wiem czy wogóle kiedyś je zobacze :eek::-D

przepraszam,że tylko o sobie, ale odpisać nie dam rady mimo iż jestem na bieżąco :tak:

A no i może uda mi sie pączusie usmażyć to was poczęstuję :-p:tak::-D

To nie gadaj tylko pisz tutaj:-D:-D:-D

Ale tu pusto dziś:szok::szok::szok::szok::szok::szok:
Tez w szoku jestem jak nigdy pustki. pewnie wszystkie sie obżerają pączkami:-D:-D:-D
Ja już 2 pochłonęłąm:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

witam się i zmykam:zawstydzona/y: Czuję sie beznadziejnie i ide sie położyć.
Znowu net mipadł od wczoraj qwa... widze, że pustki..ale dzień dzis tkai popieprzony jakis.u nas sypie, że masakra a mnie wszsytko boli i słaba jestem...bejbe śpi to mam tyle spokoju:confused2:

Odpoczywaj:tak::tak:

Weszlam narazie tylko napisac ze bylam z Oliwka na dworze bo nie ma goraczki.Dostalam papiery do wypelnienia do orzeczenia o niepelnosprawnosci.Jutro mam nadzieje ze pediatra mi to tez wypelni.I w poniedzialek w planach mama jechac z Oliwka zawiesc to do rybnika.No i bede czekala na date komisji a pozniej po komisji na to czy przyznali nam to orzeczenie czy nie.Jesli przyznadza i podkresla tam 7 i 8 punkt to bede miala prawo do innych jeszcze pieniedzy .Jak te punkty nam przyznadza to bede w stanie dostac od panstwa razem 800 zl a to droga nie chodzi.Mam nadzieje ze sie mi uda taka kase zalatwic :-).

No własnie tez słyszałam że jak jest punkt 7 to dodatkowa kasa sie nalezy ale ja mam tylko 153 zł:angry:
Może Anabubka albo As cosik podpowiedzą???

Ale tu pusto dziś:szok::szok::szok::szok::szok::szok:
Pusto,pusto:tak:
Ale wkoncu zasiadlam mam nadzieje na dluzej wiec nie mam az tak duzo czytania;-)
witam się i zmykam:zawstydzona/y: Czuję sie beznadziejnie i ide sie położyć.
Znowu net mipadł od wczoraj qwa... widze, że pustki..ale dzień dzis tkai popieprzony jakis.u nas sypie, że masakra a mnie wszsytko boli i słaba jestem...bejbe śpi to mam tyle spokoju:confused2:
odpoczywaj ,odpoczywaj:tak:
A co Tobie jest ze sie tak zle czujesz?mam nadzieje ze to dolegliwosc ciazowa a nie jakies chorobsko
ide o dentysty na założenie za chwile:sorry:

i ząb mnie na dole zaczął boleć- do kanałówki ale teraz mnie na nią nie stac więc chyba wyrwe:eek::eek:
:szok::szok::szok:Kolejny do wyrwania-biedna Ty

jasne ze jak mozesz to składaj:tak:Jak juz sie dowiesz kiedy komisja to daj znac:-)Bedziemy trzymaly kciuki
dzień dobry;-)pocieszam się myślą że nie tylko ja miałam kiepską noc:-(moja młoda obudziła mnie o 5.20 brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr a teraz sobie smacznie śpi coś mi głowa pęka chyba biometr dzis w krakowie niekożystny:-(a tu na drzemke nie ma nawet co liczyc tyl rzeczy do zrobienia puki ten urwis spi uciekam miłego dnia
Witam nowa mamusie:-)
słyszałam wczoraj w panoramie o tym gwałcicielu jakiś horror:szok:
w szczecinie w poniedziałek sąsiad 24 latek zabrał na górki dziewczynkę 10 letnią zgwałcił i zmasakrował dziewczynka walczy o życie w szpitalu:-(
wczoraj zadźgali nożem policjanta.....:-:)-(ech ten świat schodzi na psy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:człowiek człowiekowi wilkiem:no::no::no::no:
O tym policjancie mowila mi wczoraj tesciowa:no::no::no::no:
A o tym gwalcicielu nie slyszalam:no::szok::szok::szok:
A ten 24 latek to masakra:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ja bylam z dziewczynkami na dworze,po Dominika i w sklepie i raezm zeszlo nam prawie dwie godzinki:tak::tak:Oczywiscie paczusie kupione i jzu zjedzone:-p
Mlode troszke zmarzly ale mam nadzieje ze nic Im nie bedzie.Jak wrocilismy do domku to wypily herbatke,zjadly po pol paczka i poszly spac:tak::tak::tak:Dominik siedzi kolo mnie ,rozwiazuje sobie takie cwiczonka i caly czas mi nadaje
Ja juz po capucinko

co ja bym bez Ciebie zrobiła:-D:-D

uwielbiam ten swrerek w paski co od Ciebie dostałam- prawie caly czas Maks w nim chodzi:-D:-D:-D

co do gwałciciela...nie uwazaj- przyjemnośc:-p a tak serio to masakra.....zamykaj sie na trzy spusty i nie wychodz wieczorami.:-(

to powodzenia:tak::tak::tak:

Klaudia na obóz narciarski niedługo jedzie i o zgrozo.
W moim kombinezonie narciarskim ,tym który kupiłam sobie przed wyjazdem na Słowację.
:szok::szok::szok::szok:
Moje dziecko jest już tylko o pół głowy niższe ode mnie :szok::szok::szok:
W ciuchach jeden rozmiar różnicy :szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D
Napiekłam wczoraj oponek z 1 kg sera :szok::szok: i teraz zajadam .:-D:-D:-D
Wczoraj zamiast kolacji ,dziś zamiast śniadania , pewnie obiadu i kolacji również.
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

To tyle u mnie.
Idę po oponki.:-D:-D:-D:-D:-D
noo juz pannica Ci rosnieee:-)

a ja tez sie zajadam wszystkim co mam- zezarlam 2 paczki normalne, pelno oponek i pelno faworków i niedobrze mi:confused2::confused2::confused2:
Ale pewnie znów za chwile zjem:-D:-D:-D

Iwcik co za palant z tego listonosza:-D

Anaconda to dobrze ze w koncu jakas konkretna babka Cie przyjeła:tak::tak::tak:

wróciłam d dentystki- przymierzya tylko gotowe zęby- są dużo dlusze od moich więc narazie nie zakłada bo nie miałabym jak jesc bo wszystkie poza tymi 4 bylyby w powietrzu:-D:-D
nałozyła mi spowrotem nakłądki i dopiero jak mi skonczy drugą strone to obie założy.

a potem środek.... ale to nie wiadomo jak bedzie, bo chce mi szlifowac we wtorek, ale techniczka idzie 22.02 na urlop i nie wiadomo czy zdąży mi zrobić przed urlopem ten przód:confused2: mam nadzieję, bo kur.... bede chodzila jak debilka z 1 i 2 w powietrzu żóltymi i króviutkimi w porównaniu do tamtych:-D:-D:-D:-D

boze jakie one są biale i dłuuugie:szok::szok::szok::szok::szok::szok: masakra.. ja nie wiem jak ja sie do nich przywyczaje:eek:

Anakonda nie ma to jak trafić na porządnego lekarza:tak:a na te zaparcia naprawde olecam actiwie sprawdzona na mnie i mojej Julce:tak:wiem jak to jest z zatwardzeniami i to u dziecka Julka miała zaparcia nawykowe jak to nazwała pani doktor wstrzymywała bo boli a potem bolało jeszcze bardziej i tak błędne koło ale aktiwie je teraz co drugi dzień i problemów z kupką nie ma:no:
Meduzka ty obżartuchu:-D:-D:-D:-D:-Dkochana a jak wyrwiesz tego zęba co masz do kanałówki to bedziesz miała na czym mosty trzymać?nie przeszkadza to przy nowych zębach jak już masz miary pobrane???
Mamitka to do której Zuzia śpi że byś chciała żeby choć raz do 9 pospała?
Dowikluś jak ja to kocham chce człowiek w ciszy coś obejrzeć popisać a tu z boku non top bla bla bla bla bla bla moje dzieci maja to samo:-D:-D:-D
mój Antek wzgardził pączkiem:szok:popatrzył na niego powąchał:eek:i odstawił talerzyk na bok i pokazał mi że chce paluszki:cool:dba o linię czy co???????

Witam
Ja też już w przychodni byłam, wszystko załatwiłam i oponki też już posmażone czekają na moich (nawet nie pytajcie ile ja zjadłam bo aż strach mówić:szok::szok:)
No więc Mai morfologia może być chociaż mało czerwonych krwinek ma i była nowa lekarka i ta od razu zaczęła wypytywać o wszystko więc powiedziałam o tym kaszlu, o badaniach kału, o tych wypróżnianiach i ta bez gadania dała lek od robaków, powiedziała że nie zawsze w kale można robaki wykryć a skoro mała do przedszkola chodzi to mogła coś złapać i jeśli to robaki to kaszel powinien momentalnie ustąpić, no nic podam dzisiaj ten lek i zobaczymy jak to będzie dalej, no i ta mała ilość czerwonych krwinek to też od robaków może być:tak::tak::tak: Tak więc ja jestem zadowolona bo wreszcie jakaś konkretna pediatra no i może wreszcie ten kaszel nocny się skończy. Na to zatwardzenie to powiedziała że mogę z actiwią spróbować i ze śliwkami w słoiczku dla maluchów, no nic wypróbuje wszystko oby tylko to minęło. Nie wiem czy wam o tym wypróżnianiu pisałam, Maja od zawsze rzadko robiła kupkę i w tamtym roku już raz taki incydent miała że przez tydzień kupy nie robiła a potem jak wiadomo był płacz i sceny bo bolało. Potem po kilku tygodniach jej to przeszło a teraz na nowo wróciło, kupowałam różne syropki w aptece na uregulowanie wypróżnień i błonnik i nic, Maja znowu przez tydzień się nie załatwiła a jak już widzę że chce to zaczyna skakać płakać i wstrzymywać, już mi ręce od tego opadają bo nie wiem jak jej pomóc:-:)-(
Kerna oby zły humorek szybko minął:tak::tak::tak:

Beata to faktycznie jest się czego bać, juz sama między blokami bym po Maję nie chodziła:no::no::no:

Dorota trzymam kciuki żeby wam te pieniążki przyznali:tak::tak::tak:
Ja też stawiam na robaki.
W sumie dość często robale nie wychodzą w badaniach i oby to było to.
Zdrówka dla Majeczki.
Mój młody miała takie problemy i ja mu kupowałam frutapurę tę dla niemowląt .
Z czasem się wyregulowało.
Podawaj też dużo kefirów i jogurtów najlepiej naturalne i do tego sama wmiksuj owoce takie świeże.
Mi tak lekarz kazała robić.
W ostateczności podawałam małe ilości Laktulozy.
Na razie jest spokój.
To moje oponki.
Tylko tyle zostało :-D:-D:-D:-D
Częstujcie się proszę.

Tak się bawiła moja panna na wyjeździe.

Ależ jej zazdroszczę tych skoków :cool::cool::rofl2::rofl2:

Ostatnia edycja:
reklama
Malinka mnie na dole boli, a rbie góre i od dawna już do kanałówki jest- a teraz skoro ta suka nie urodziła to i tak nie ma szans na jakas kase w najblizszej przyszlosci racej same długi wiec od razu moge go wyrywac:-p

czekalam bo mialam nadzieje, ze moze nazbieram na niego kase:eek:

ale teraz na chrzciny musze zbierac i na mieszkanie:-D

Do góry