reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Jakos nie mam weny na odpisywanie a do tego nie za bardzo mam jak poczytac bo mlode stale cos chca a wiec wybaczcie:zawstydzona/y:
Zmykam pomoc Im sie ubrac i zapodam jakies sniadanko

reklama
witam się i zmykam:zawstydzona/y: Czuję sie beznadziejnie i ide sie położyć.
Znowu net mipadł od wczoraj qwa... widze, że pustki..ale dzień dzis tkai popieprzony jakis.u nas sypie, że masakra a mnie wszsytko boli i słaba jestem...bejbe śpi to mam tyle spokoju:confused2:

cześć ;-);-);-)ciekawe czy mnie za chwilę nie wywali z tą odpowiedzią:szok:

Medea ;-)zagłosowałam
a Maksio biedny, zimno mu bylo to sie obudził nieco wcześniej:tak:

Joanna uszy do góry, zjesz pączusia i świat będzie lepszy:-D:-D:-D

MH Ty sie nie dawaj żadnemu choróbsku, najwyżej zamilkniesz na jakiś czas i dzieci się ucieszą:-D:-D:-D przynajmniej moja by sie cieszyła:-p:-p

Myszunia trzymam kciuki za szybkie ozpakowanie, te ostatnie dni są zawsze najbardziej męczące:tak:

widzę, ze u większosci z Was noc do niczego, u mnie też, Misia obudziła mnie z gorączką 39stC:szok:, nie chciała dać się zbić Nurofenem przez dłuzszy czas, latałam co chwila z kompresem na czoło ale rano już spadął do 37,5:tak: teraz nie widać że w nocy było coś nie halo:cool:

ja już nasmażyłam faworków, trochę koślawe bo Misia mi pomagała:laugh2::laugh2::laugh2: ale smaczne, pączków nie mam bo m nie kupił rano a nikomu nie chce się za bardzo ruszać z domu (wieje i rano sypało) , m ma wolne:confused2: może pójdę na wymianę z teściową? zaraz podeślę m z faworkami może da kilka pączusiów w zamian:-p

ide o dentysty na założenie za chwile:sorry:

i ząb mnie na dole zaczął boleć- do kanałówki ale teraz mnie na nią nie stac więc chyba wyrwe:eek::eek:

Witam Kochane. Ja tak tylko z odskoku bo muszę się za obiad i sprzątnie wziąć póki Kuba śpi :tak: a ostatnio sypia tylko godzinę więc zaraz mykam. Przeleciałam tak tylko po łepkach, zauważyłam dwie nowe mamuśki witamy :-D Meduska mam dla Maksia trochę ciuchów, myślałam że będzie tego więc ale widać ostatnie już Ci wysłałam :-D postaram się jutro je wysłać :tak: wieczorkiem wejdę i zagłosuję :tak: U nas szaleje jakiś gwałciciel :no: no masakra jakaś, najpierw w zielonej górze był, potem w Lubsku a na dniach widziano go w żarach koło netto a ten sklep 200 metrów od mojego domu :szok: normalnie sram w gacie :no: i nie wiadomo czy to jeden czy trzech bo podali trzy rysopisy :no: teraz strach wyjść bo debil w biały dzień grasuje :no: pozamykana jestem na wszystkie zamki dobrze że mam bardzo głośny pisk aż uszy więdną :-D no to ja zmykam szaleć :sorry:

Pozniej zaglosuje na kogos z moderatorow :-).

Weszlam narazie tylko napisac ze bylam z Oliwka na dworze bo nie ma goraczki.Dostalam papiery do wypelnienia do orzeczenia o niepelnosprawnosci.Jutro mam nadzieje ze pediatra mi to tez wypelni.I w poniedzialek w planach mama jechac z Oliwka zawiesc to do rybnika.No i bede czekala na date komisji a pozniej po komisji na to czy przyznali nam to orzeczenie czy nie.Jesli przyznadza i podkresla tam 7 i 8 punkt to bede miala prawo do innych jeszcze pieniedzy .Jak te punkty nam przyznadza to bede w stanie dostac od panstwa razem 800 zl a to droga nie chodzi.Mam nadzieje ze sie mi uda taka kase zalatwic :-).

Ide dac niuni zupke .Zaniedlugo do was wejde poczytac .

hehe

Anaconda, ja sobie w dzień nie pośpię, bo mała już nie drzemkuje, niestety, a mój do 18 w pracy:cool:

Miącho się rozmraża, będzie gulaszzszszszszszsz, mniami
Cebulka i por już pokrojone, jeszcze papryczki i jak mała wstanie to na zakupy.
Odmeldowuję się poi co , bo trzeba po wczorajszych zabawach zabawki dokładniej posprzątać, łózko posłać, kolejne pranie wstawić...

I jeszcze ta @...

u mnie tez gulasz :-D z kasza i kiszonym ogórkiem
cześć ;-);-);-)ciekawe czy mnie za chwilę nie wywali z tą odpowiedzią:szok:

Medea ;-)zagłosowałam
a Maksio biedny, zimno mu bylo to sie obudził nieco wcześniej:tak:

Joanna uszy do góry, zjesz pączusia i świat będzie lepszy:-D:-D:-D

MH Ty sie nie dawaj żadnemu choróbsku, najwyżej zamilkniesz na jakiś czas i dzieci się ucieszą:-D:-D:-D przynajmniej moja by sie cieszyła:-p:-p

Myszunia trzymam kciuki za szybkie ozpakowanie, te ostatnie dni są zawsze najbardziej męczące:tak:

widzę, ze u większosci z Was noc do niczego, u mnie też, Misia obudziła mnie z gorączką 39stC:szok:, nie chciała dać się zbić Nurofenem przez dłuzszy czas, latałam co chwila z kompresem na czoło ale rano już spadął do 37,5:tak: teraz nie widać że w nocy było coś nie halo:cool:

ja już nasmażyłam faworków, trochę koślawe bo Misia mi pomagała:laugh2::laugh2::laugh2: ale smaczne, pączków nie mam bo m nie kupił rano a nikomu nie chce się za bardzo ruszać z domu (wieje i rano sypało) , m ma wolne:confused2: może pójdę na wymianę z teściową? zaraz podeślę m z faworkami może da kilka pączusiów w zamian:-p
no juz paczka zjadlam bo byłam w sklepi po mięcho i oczywiscie inne rzeczy tez sie okazaly przydatne :-D:-D:-D ide zobaczyc jak moj gulaszyk mięsno pieczarkowy :tak:

Witam z rana:-):-)
Siedzę już godzinę przed komputerem ale wejść na bb nie można było:crazy::crazy::crazy:
Za oknem sypie śnieżek - znowu:crazy::crazy:
Dzisiaj muszę iść z wynikami morfologii małej, trzymajcie kciuki żeby były ok.:tak::tak::tak:

Aniu pierwszy raz Maja na fotel wcale nie chciała uśiąść i dentystka tylko zobaczyła ząbki na stojąco, za drugim razem usiadła mi na kolanach już na fotelu ale też było tylko oglądanie ząbków i przyrządów stomatologicznych, dopiero za trzecim razem dentystka zaczęła smarować ząbki, to długo nie trwa a dla Mai to najgorsze jej włączenie tej lampy (może ją razie w oczy:sorry::sorry:) i potem suszenie czyli psikanie powietrzem, ale wytrzymuje dzielnie:tak::tak::tak:

Oj to się nastałaś przy kuchni, ja chyba dzisiaj wezmę się za oponki z serem bo mi Ania smaku narobiła:tak::tak::tak::-D:-D:-D

Nie dał pospać biednej mamusi:szok::szok::szok:
Trzymam kciuki,żeby wyniki były dobre.:tak::-)

witaj Asiu

biedna:-(
Art.1 Pkt.1:-p:-p:-p
Strażniczko pilnuj :-D:-D:-D:-D

Hej mamuski.Nie poczytam ,ale postaram sie dzis byc z wami :-).
Nocka do D...
Normalnie juz od soboty Oliwka ma takie straszne nocki ze oboje z G wysiadamy juz .Nerwy mamy straszne bo ilez mozna nie spac :-(.

Zaraz zmieze jej temp i zobacze czy dzis pojde do mopsu cokolwiek sie dowiedzic czy jutro.Milego dnia
Dużó siły Ci życzę .Będzie dobrze.
Witam

Nadal w dwupaku, nadal chora, słabo się czuję, więc się tylko odmeldowuję i kładę się do wyrka! :zawstydzona/y:

Piotruś na szczęście OK. :tak:

Miłego dnia kobitki!
Zdrówka życzę i odpoczywaj ile się da.:tak::-):-)
Ale nam z rana psikusa z BB zrobili-Mamuśki do roboty hihi

malinka, u mnie przeważnie/prawie zawsze tylko jedno danie, nie mam siły na więcej. Najczęściej cos z pyrami i mięchem, bo mój to zupy wciągnie pięc talerzy i zaraz głodny, bo przeleci. Robie je tylko dlatego, że ponoć moje zupy to jego orgazm, hihi.
Ciekawe ile to lakowanie i lakierowanie kosztuje... A cos mi sie przypomina, że lakowanie to ponoc nie zdrowe i stomatolodzy odchodza od tego???

Nocke mialam zarabistą.
Mała doała mi zasnąc prawie o wpół do pierwszej i obudziła o 1.40. Popłakiwała i trzymała przy łóżeczku do 3 rano . Ja zasnęłam o 6 i wstałąm o 7.30. Jestem dziś zombi.Nie wiem, czy to przez tą trójkę, czy katar męczy, kicha nadal, bo słyszałam nad ranem serię:-(. Ma nadzieję, że przejdzie. Musze kupić lipomal i wapno w syropie bo sie skonczyly. I jeszcze ma recepte do wykupienia na tabsy, kurde...

Ja wklejałam linka kiedyś na temat lapisawania i jak to szkodliwe jest.:tak:
Lunka ja też tylko 1 danie robię,bo uważam,że w zupełności nam wystarcza i wszyscy sinajadamy.

Zdrówka dla małej królewny .:tak::-):-)

witaj u nas.
Napisz coś więcej o sobie.

hej kochane:happy:
o co kamman z tym bb dziś:eek:dwa razy czytałam zaznaczyłam cytaty napisałam odpowiedz i mnie wywaliło tzn niby odpowiedź się zaczynała wpisywć i potem mi pokazywało że za mało znaków użyłam:szok: więc 3 raz cytatów nie zaznaczam:no:
Mamitka ty chyba ytałaś czy Julka ma zęby stałe ma ale tylko 2 dolne jedynki a te co jej się zepsuły to mleczaki:tak:już jej nie boli ładnie w nocy spała:tak:
Anabubka pytałaś czy mama nie mogła jej dać coś przeciwbólowego ...dała najpierw kilka rzy coś w syropie tzn panadol czy ibufen i nic jej nie pomagało a potem jej dała nawet tabletkę apapu i pomogło na 2 godziny i znów bolało:-(stan zapalny się robił to wiadomo od tabletki przeciwbólowej nie przejdzie:no:a i mówiłaś że adam do pleya potrzebuje monitoru no potrzebuje ale on musi wybrac albo godzina bajek w tv albo godzina gry na pleyu nie ma tak dobrze z mamusią:-p
Dorotko będzie dobrze musi być:tak::tak::tak:
Na moderatora głos oddałam:tak:
My wstaliśmy o 7 ja szybko się ubrałam i do sklepu skoczyłam kupiłam mięsko na obiadzio ,pączki, ziemniaczki zrobiłam śniadanko zjedliśmy chłop poszedł do pracy to ja na bb póki dziecko się bawi:tak::tak::tak:
szefowa wczoraj miała płacić i oczywiście ni widu jej ni słuchu:confused2:
mój chłop wylukał że szczeciński tbs buduje mieszkania i się napalił no wszystko pięknie tylko jak dla nas mieszkanie 3 pokojowe 66 m to po 1 kredyt na 80n tys musimy wziąść co by 30% partycypacji wpłacić po 2 czynsz około 750 zł co m-c po 3 to zadupie on do pracy dojazd ponad godzinę szkoły też autobusem trzeba dojechać:eek:i mi się ten pomysł średnio podoba:eek::eek::eek:bo nie ta lokalizacja :no:no i ja mierze siły na zamiary no kurcze wyszło by nas niby z ratą kredytu co i tu bo m-cznie około 1500-1600zł ale musi on mieć sieciówkę za 150 zł dzieci i ja co by ich do szkoły dowieść:sorry:no i ja nie mam jak iść do pracy no bo on by był w domu dopiero koło 19:sorry:poczekam niech sie jeszcze pozachwyca i mu przejdzie ja narazie jetem na nie:no::no::no::no:nie stać nas na to i tyle:no:choć nie ukrywam mieszkania śliczne :tak:rozkład super np 3 pokojowe jeden pokój 12m drugi 11.5 m trzeci 20 m kuchnia 18 m łazienka 5m korytarz 8m komórka lokatroska 2m i taras albo balkon do którego można wejść z kuchni lub salonu no piękne rozkładowe no ale........gdyby to było bliżej centrum gdybym pracowała normalnie no to może bym sie zastanowiła nad tym a tak to :no::no::no:
Co do ząbka julci.
Z tego co gdzieś wyczytałam to ten ząbek był już wcześniej leczony tak?
Jeśli był leczony i zrobił się stan zapalny to pewnie będzie zastosowane leczenie otwarte bez zakładania plomby,żeby podobnych sytuacji w przyszłości uniknąć.
Kubuś ma takie 2 ząbki niestety ,ale go nie bolą.:happy:
Co do tego mieszkania to rzeczywiście musicie się mocno zastanowić,ale to chyba skórka za wyprawkę.:crazy:
Co do Twojej szefowej to już się nie wypowiadam.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Witam.
Klaudia na obóz narciarski niedługo jedzie i o zgrozo.
W moim kombinezonie narciarskim ,tym który kupiłam sobie przed wyjazdem na Słowację.
:szok::szok::szok::szok:
Moje dziecko jest już tylko o pół głowy niższe ode mnie :szok::szok::szok:
W ciuchach jeden rozmiar różnicy :szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D
Napiekłam wczoraj oponek z 1 kg sera :szok::szok: i teraz zajadam .:-D:-D:-D
Wczoraj zamiast kolacji ,dziś zamiast śniadania , pewnie obiadu i kolacji również.
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

To tyle u mnie.
Idę po oponki.:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
dzień dobry;-)pocieszam się myślą że nie tylko ja miałam kiepską noc:-(moja młoda obudziła mnie o 5.20 brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr a teraz sobie smacznie śpi coś mi głowa pęka chyba biometr dzis w krakowie niekożystny:-(a tu na drzemke nie ma nawet co liczyc tyl rzeczy do zrobienia puki ten urwis spi uciekam miłego dnia

Do góry