reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Wow zazdroszczę. Moja ani się nie uspokaja na bujaczku, ani smoczkiem, więc zazdroszczę tym z was, których dzieci lubią smoczki i lubią się bujać ;-).

Moja praktycznie codziennie tak ma :wściekła/y:. A wczoraj to już pobiła rekord i za cały dzień przespała może z godzinę- oczywiście drzemki po 5 minut- najdłuższa to pół godziny :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.

Moja ma w powazaniu smoka, wypluwa go ze zloscia,
Wyczytalam, ze dzidki spia:

w 1. miesiacu ---> ok 16-20 godz
w 2. i w 3.---> ok. 16
w 4-6 ---> ok .14

moja juz nie spi dluzej i wtedy trzeba ja zabawiac, zajac czyms
musze sie w mate wyposazyc
chociaz 'najfajniejsze' zabawki znalazla w domu - czerwona szmatka kuchennia, swoje odbicie w drzwiach piekarnika :-D

reklama
kurcze a moja coreczka zalapala rytm 3 godziny snu przerwa na pieluche i karmienie i znowu, jak sie zaczelam cieszyc ze juz sie dogralysmy to przyszlo szczepienie i sie wszystko schrzanilo - spi najdluzej 15-20 minut a tak to trzeba zabawiac panienke no i najchetniej by cyca meczyla caly czas, po takim intensywnym karmieniu przerobilam juz dwie kupy po szyje, jedna za druga :-D
myslalam, ze sie poplaczee

Jestem ,wrociłam !:-D:-D

Teraz bede nadrabiac zaleglosci ! Pewnie zaraz bedza same moje posty ahhahah !

hej Asiu,
no gdzie ten spam :)

dzieki za info o bobotic bo mi dzidzia sie uspokoila
aa no i cyce rozbujalam, karmimy sie,
chociaz cholery czasem nawala i ratuje sie nanem
ale duzo mi pomoglas moralnie:tak:
dzieks.

Ja znalazłam chyba sposób na moją czujkę dzienną :-D.
Kładę przewijak na łóżko i małą na nim brzuszkiem. Najpierw trochę pełza a jak się zmęczy, klepię ją troszkę po dupce i usypia :-D. Normalnie jestem w szoku :szok:. Już 2 razy to zadziałało :tak:. Obym nie przechwaliła :eek:.

Ja znalazłam chyba sposób na moją czujkę dzienną :-D.
Kładę przewijak na łóżko i małą na nim brzuszkiem. Najpierw trochę pełza a jak się zmęczy, klepię ją troszkę po dupce i usypia :-D. Normalnie jestem w szoku :szok:. Już 2 razy to zadziałało :tak:. Obym nie przechwaliła :eek:.

smiesznie:)
ja tez codziennie klade niunie na brzuszku, lubie tez ja tak polozyc na swoim brzuchu ale wkurza sie troche mam nadzieje ze polubi bo mamusia lubi :-D
no ale nie zasypia wogole ;/ tylko sie rozkreca ;-)

Daniel dziś marudny jak nigdy... nic mu nie pasuje. w łóżeczku źle, na huśtawce źle, na rączkach też...
a jeszcze się pożarłam z mężem. w ogóle nie zajmuje się Małym, nie zwraca na niego uwagi... dziś kazałam mu wyjść z domu bo miałam go już dość. krew mnie zalewa :angry:

Daniel dziś marudny jak nigdy... nic mu nie pasuje. w łóżeczku źle, na huśtawce źle, na rączkach też...
a jeszcze się pożarłam z mężem. w ogóle nie zajmuje się Małym, nie zwraca na niego uwagi... dziś kazałam mu wyjść z domu bo miałam go już dość. krew mnie zalewa :angry:

ja tak amm codziennie ale po pol godz mi przechodzi i mezowi tez hehhehe

reklama
Czy wasze dzieci śpią w dzień jak zające pod miedzą? Mój uskutecznia sobie 15min drzemki dopiero popołudniu na dłużej czasem zasypia.
moj nieee:eek:zazwyczaj walnie kime max godzinke! a tak spi po pol godziny, dzis nie wiem co mu sie stalo i od 13 spi i budzi sie tylko an cyca...ja nie wiem boje sie ze w nocy bedzie wariowal:confused2:

Hmmm u mnie sprawdza się metoda ze codziennie wszystko o stałej godzinie robię;-) spacer, kąpiel itd., no a reszta ;-)to chyba juz indywidualnie do dziecka zależy;-)Antos lubił taki poukładany cykl dnia, mam nadzieje ze Piotruś tez polubi.
tez sie tak straam ale spacer nie zawsze sie uda ze wzgledu na pogode:wściekła/y:dzis znowu zasypalo sniegiem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
smiesznie:)
ja tez codziennie klade niunie na brzuszku, lubie tez ja tak polozyc na swoim brzuchu ale wkurza sie troche mam nadzieje ze polubi bo mamusia lubi :-D
no ale nie zasypia wogole ;/ tylko sie rozkreca ;-)
ja tak robie i maly to bardzo polubil

aha bo tak piszecie o tych szczepionkach i o reakcjach dzieci...naprawde moga sie rozregulowaac po szczepieniach?? bo zaczynam sie bac:sorry:myslalam ze bedzie troche placzu i po strachu...:szok:

Do góry