reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe Mamy 2010

Beata ja dzisiaj zostałam poczęstowana cukierkiem, który miał dodatek alkoholu i zaczęłam panikować! Mój lekarz wyznaje zasadę - ani kropli! Więc my - Mamuśki już tak mamy, ze się zamartwiamy... Bardzo często niepotrzebnie... Ale skoro lekarz stwierdził, że w normie to się nie martw :-)
Mamuśki gdzie Wy jesteście? Przecież w wekend zawsze tu ciasno i tłoczno a dzisiaj jakoś tak spokojnie... Śpicie? Sprzątacie? Proszę się tu meldować i pisać co u Was słychać!

Ostatnia edycja:
reklama
Beata ja dostałam skierowania ale idę dopiero w ost. tyg. lutego więc myślę, ze Ty na wizycie 2 marca dostaniesz. Z rozbieżnością w wielkościach nei pomogę, szkoda, że nie spytałaś gina. Może któras Mamuśka coś na ten temat podpowie?
Dawidowe Egipcjanin:szok: Wow to Mamy egzotycznego Tatę na forum ;-) Myślę, że zdążysz przed wyjazdem, nie martw się. Twój lekarz wie jaką masz sytuację?
Doczytałam nt. KTG. Jeśli idzie się przez izbę przyjęć to opłata nei jest pobierana, jeśli natomiast pacjentka zgłasza się kontrolnie (lekarz zalecił zapis) to wówczas ktg jest odpłatne.
Witam joanna! Szczęśliwej ciąży i łagodnego porodu ;-)

tak tak lekarz zna sytuacje. Nawet da mi zwolnienie z pracy oczywiscie nie ukrywał ze bedzie to miało swoja cene ;-) ale orzynajmniej nie bede musiała kłamac.
A co do taty to powinien byc najlepszym tata pod słoncem. Przeciwienstwie do opinii jacy sa arabowie to jest super mezem.

Ja jestem, czytam, gram w pasjansa i zamawiam pizzę.

A jutro idziemy z mężem walentynkowo do kina... :-)

JA miałam fasolke po bretonsku bo mnie naszło. A lodówecce czeka 2 kg pomaranczy ;-) Wczoraj zjadłam kilogram pomaranczy a przedwczoraj kilogram mandarynek.

Beata ja dzisiaj zostałam poczęstowana cukierkiem, który miał dodatek alkoholu i zaczęłam panikować! Mój lekarz wyznaje zasadę - ani kropli! Więc my - Mamuśki już tak mamy, ze się zamartwiamy... Bardzo często niepotrzebnie... Ale skoro lekarz stwierdził, że w normie to się nie martw :-)
Mamuśki gdzie Wy jesteście? Przecież w wekend zawsze tu ciasno i tłoczno a dzisiaj jakoś tak spokojnie... Śpicie? Sprzątacie? Proszę się tu meldować i pisać co u Was słychać!

Masz rację że często panikujemy bez powodu. Ja jestem mocno przewrażliwiona na każdy szczegół. Boje się nawet chodzić do toalety bo boję się że zobaczę krew. Masakra. Ale to doświadczenia z dwóch poronień zrobiły ze mnie taką panikarę. Do końca ciąży to zwariuję chyba.

Dziewczyny zazdroszczę apetytu:-)

dawidowe byłam w Egipcie we wrześniu 2009 r. i przebudowałam wszczepione we mnie stereotypowe myślenie o Arabach. Po pierwsze prawdziwy Egipcjanin nie jest Arabem- prawda? Rodowici są chrześcijanami, napływowi muzułmanami. W naszym hotelu po ramadanie wywiało Rosjan ;-) i przywiało Egipcjan całymi rodzinami. To jest zupełnie inny świat i nie da się go interpretować po naszemu.
Życzę Ci, żeby wszystko Wam się dobrze ułożyło, wiem jak ciężko jest z wizami dla nich...:no:

Ja dziś posprzątałam, poczytałam Zaginionego Symbolu, pojadłam i zasnęłam :-) Mąż na służbie, wraca po 17.00 więc się wypiękniłam. Niestety z mojej fryzury zostało kukuryku po tej drzemce :-)

Polecam Wam jedzonko gotowane na parze. Ja zakupiłam sobie parowar jakieś 2 miesiące temu i od tamtej pory nie wiem co to kuchenka ;-)

Ostatnia edycja:
dawidowe byłam w Egipcie we wrześniu 2009 r. i przebudowałam wszczepione we mnie stereotypowe myślenie o Arabach. Po pierwsze prawdziwy Egipcjanin nie jest Arabem- prawda? Rodowici są chrześcijanami, napływowi muzułmanami. W naszym hotelu po ramadanie wywiało Rosjan ;-) i przywiało Egipcjan całymi rodzinami. To jest zupełnie inny świat i nie da się go interpretować po naszemu.
Życzę Ci, żeby wszystko Wam się dobrze ułożyło, wiem jak ciężko jest z wizami dla nich...:no:

Ja dziś posprzątałam, poczytałam Zaginionego Symbolu, pojadłam i zasnęłam :-) Mąż na służbie, wraca po 17.00 więc się wypiękniłam. Niestety z mojej fryzury zostało kukuryku po tej drzemce :-)

Polecam Wam jedzonko gotowane na parze. Ja zakupiłam sobie parowar jakieś 2 miesiące temu i od tamtej pory nie wiem co to kuchenka ;-)

Egpcjanie jak najbardziej uwazaja sieza arabów a jesl chodzi o chrzescjan czyli koptów jest ich jak na lekarstwo. Jednak nigdy nie spotkałam abym była traktowana gorzej poniewaz nie jestem muzułmanka.
A gotowanie na parze juz mi sie przejadło. Miałam faze i codziennie cos robiłam nowego teraz juz mniej.

To ja pewnie poznałam wersję eksportową dla turystów. Nasz opiekun był Egipcjaninem- nawet rysy twarzy niueco inne niż arabskie i twierdził, jak wcześniej napisałam. Tak myślałam, że każdy ma swoją wersję ;-)

Ja mam dzisiaj malowanie w domu, więc ewakuowałam się do kuchni, gdzie zrobiłam sałatkę warzywną i zapiekankę. A komputer został obsadzony przez mojego syna, któy namiętnie gra w gry....;-).

reklama
Witam ja byłam dzisiaj w szkole teraz staram się ogarną mieszkanie pranie sprzątanie itp wczoraj zawiozłam dzieci do babci na ferie bo w tygodniu pracuje więc mam troche czasu popołudniu dla siebie po za tym chce mi sie coś zjeść ale nie wiem co zaglądam tylko do lodówki i zamykam a z drugiej strony cały czas mnie mdli
powiedzcie kochane czy też wasz brzuszek też jest tak wydęty ja w 3 miesiącu co najmniej przecież ja nie mieszczę się już w dżinsy nie wiem co jest tego przyczyną ?
Witam wszystkie nowe październikowe Mamy :)

Do góry