reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Oj dziewczynki kochane...dzis mój dzień wyglada zupełnie inaczej niz wczoraj,zobaczymy jeszcze jak w nocy bo do tej pory ani razu nie pił z cycusia w nocy.Jutro dam znać jakie postepy.A póki co dziękuję za kciuki i wsparcie:tak:

reklama
Przy okazji problemów z pączkiem... :tak: zainteresowało mnie i nie wiem gdzie doczytać... ile czasu mija od momentu zjedzenia czegoś do wpływu owego produktu na jakość mleczka ? i jak długo trwa?

roxeen - bardzo ciekawe artykuły, obalające dużo mitów przede wszystkim.
Co do pączków jednak pozostanę po twojej stronie i to z wielu powodów. :tak: Tak naprawdę biała mąka, tłuszcz i cukier to u mnie rzadkość .. a teraz tym bardziej trzeba się pilnować przed wszystkim aby kurcze do lata jakoś wyglądać. No i na zdrowiu nie podupaść też ważne .. :tak:

Napiszcie mi czy jak ściśniecie sutek to mleczko wam tryska czy spływa po kropelce:sorry:ja walcze dalej o mleko:zawstydzona/y:

Mam szybkie pytanka:
Ile czasu mogę przechowywać ściągnięty pokarm w lodówce??
Czy mogę zmieszać ściągnięte mleko z 15:00 z mlekiem np. z 17:00??
Czy można kilkakrotnie podgrzewać w mikrofali to samo mleko??
Ile mleka powinno wypijać dzieciątko?? (moje ma skończone dwa tygodnie, na raz potrafi wypić 100ml ściągniętego mleka)
Czy mogę mieszać mleko ściągnięte z obu piersi??

Proszę o konkretne odpowiedzi i z góry dziękuję.

Przepraszam, że tak rzadko udzielam się na forum ale Maciu rozpracował moje całe dnie. Nie mam czasu, żeby porządnie zjeść czy zrobić siku:zawstydzona/y::wściekła/y::-D

Z tego co ja wiem to mleka odciągniętego nie należy odgrzewać w mikrofali!:no: Ponieważ traci ona najwartościowsze dla maleństwa składniki.:tak:

Mleko najlepiej podgrzewać wkładając butelkę do szklanki zalanej bardzo ciepłą / ciepłą wodą - delikatnie mieszasz butelkę i po kilku chwilach mleko jest gotowe.

reklama
dziewczyny dosłownie umieram jak karmię przecież było wszystko cały czas ok a teraz masakra jak karmię to dziś mi się chce wyć z bólu najgorzej ze jak przestaję to boli cały czas piecze i nie mogę dotknąć sutków :wściekła/y:nawet w staniku mnie bolą jak cholera :-(co dziwne na otoczce w prawej piersi mam czerwone i myślałam że to mały mnie tak pogryzł jak dotykam to strasznie boli ......ale się zastanawiam czy grzybek mi się jakiś nie przyplątał :eek: mały miała biały nalot ale mu go zrobiłam tym aphtinem i kurna chyba mi to na sutki przeniósł jak myślicie ????

i czym to potraktować też ten aphtin wystarczy ?
wyczytałam że można też clortimazolem ale bolę się że dobrze tego nie zmyję i mam obawy :sorry:

może ktoś wie co robić i coś doradzi:sorry:

Do góry