reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe Mamy 2010

witam można dołączyć:-)
Ja również spodziewam się dzieciątka w październiku, z moich wyliczeń 12. Ale mam trochę obaw jak sobie poradzę. Mam już synka 6 miesięcy na czwartek będzie miał :) tak, że już wiecie czemu mam obawy ale co tam ciesze się. Odchowa się dwójkę na raz i będzie spokój:) A mam pytanie orientujecie się jak jest z karmieniem w ciąży, bo ja mojego synka dalej karmie piersią i teraz mam pewny mętlik w głowie co dalej robić. Myślałam karmić synka do maj ai chyba tak zrobię, a wy co o tym myślicie?

Hania, spokojnie dasz radę. Jest wśród nas Nikita, która ma pięciomiesięczną córkę i bliźniaki w drodze:-)
Co do karmienia, to powinnaś odstawić synka, ponieważ karmienie piersią powoduje wytwarzanie oksytocyny, która wiadomo jak działa i moze spowodowac to poronienie. Poza tym ciaza jest bardzo obciążająca dla organizmu podobnie jak karmienie, wiec daj organizmowi trochę odpocząć.

dziewczyny powiedzcie mi co mam robic. mam kolczyk w pepkui niewiem czy juz go musze wyciagnac czy jak bo nie wiem. jestem okolo 6 tyg ciazy wiec nie wiem

Ja miałam jakoś do piątego miesiąca, dopóki mi brzuch nie zaczał rosnąć, zdejmowałam tylko do usg.

U mnie nadal masakra z mdłościami. Nie wyrabiam już. Inga biedna musi się sobą zajmowac, bo ja jestem do niczego. Chyba bedę musiała zadzwonić do Polski po wsparcie;-)

reklama
No to jednak muszę się nad tym zastanowić, ciężko będzie bo ja lubię karmić piersią i nie powiem, że też z wygody:sorry:. Jak tylko głodny to zaraz jedzonko gotowe:) nie trzeba butelki szykować, szczególnie w nocy:) No ale mały już je inne rzeczy i myślę że najważniejsze, że te pół roku to było najważniejsze, żeby karmić naturalnie, a teraz trzeba pomyśleć o tym drugim:) I dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie. Ale fajnie, że jest druga mama w podobnej sytuacji, ale przyznam, że bliźniaki mi się nie marzą:no: Ale byleby było zdrowe to mogą być nawet trojaczki:-D hehe może lepiej nie kusić losu

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny

wiec i ja sie do was dopisze:tak:
wg moich obliczen termin na 22 pazdziernika ale zobaczymy jeszcze co powie lekarz-to dopiero 1 marca

Witam was serdecznie i gratuluje!:-)

i zauwazylam listopadowa kolezanke, bira witaj:)

hej dziewczyny

wiec i ja sie do was dopisze:tak:
wg moich obliczen termin na 22 pazdziernika ale zobaczymy jeszcze co powie lekarz-to dopiero 1 marca

Witam was serdecznie i gratuluje!:-)

i zauwazylam listopadowa kolezanke, bira witaj:)
witam ja tez wg moich obliczen mam termin na 22.10.2010

jutro ide do lekarza wiec sie dowiem wszystko dokladnie

Ostatnio edytowane przez moderatora:
do tych co juz dostały skerowane na wszystkie badania. Jakie badania trzeba zrobic ile i jakie probki trzeba dac do pobrania i jak długo czeka sie na wyniki szczegolnie panstwowo. We wtorek za tydzien bede miała skietowanie i zastanawiam sie jak długo sie z tym wyrobie

Dobry wieczór :-):-)
W momencie, gdy powstał ten watek składałam Wam gratulacje ;-);-)
Muminka napisała wtedy: "daaa zycze powodzenia bys jeszcze trawila na pazdziernikowe mamusie.":-D:-D:-D

Tak też się stało :-):-):-)

Jestem kolejną październikóweczką :-D:-D:-D Z terminem na 25.10 :-):-)

Jak będę miała więcej czasu, to przedstawię Wam moją skromna osobę ;-);-):-p:-p

Pozdrawiam

Iwcia my się znamy z ciąży po poronieniu ;-);-)Gratulejszyn ;-);-):-p:-p

Przepraszam, że tak wpadam, ale ja z gratulacjami dla kolejnych Paźdzoszek i Fasolek :-)
Mój synek urodził się 14.10.2008, a 14.02.2008 miałam robione pierwsze usg i tak mi wspomnienia wróciły.
Życzę dużo spokoju, radości i cierpliwości :rofl2:

reklama
Przepraszam, że tak wpadam, ale ja z gratulacjami dla kolejnych Paźdzoszek i Fasolek :-)
Mój synek urodził się 14.10.2008, a 14.02.2008 miałam robione pierwsze usg i tak mi wspomnienia wróciły.
Życzę dużo spokoju, radości i cierpliwości :rofl2:

kasiu bardzo dziekujemy:) zyczymy zdrowka tobie i twojej rodzince:)

Do góry