reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
MARYLA-dokladnie,niech to slonko wychodzi to od razu humor wraca:tak:a na suwaczku widze od dzis rowne 9 m-cy do staran,od jutra juz bedzie 8 z przodu:-D:laugh2::rofl2:ale tan czas zasuwa:laugh2:

reklama
mama, no właśnie muszę się zaopatrzyć w folik.

ja zaszłam w pierwszą ciążę w maju i jak dla mnie poród w lutym był bardzo depresyjny, było jeszcze zimno, ciemno i łapały mnie doły. Teraz chciałabym urodzic jakoś w marcu lub w kwietniu, żeby okres macierzyńskiego urlopu przypadł mi na wiosnę i lato. Karol będzie miał już skończone dwa lata więc powinno być ok. Oby tylko się udało tak szybko jak za pierwszym razem.
Muszę jeszcze koniecznie się do lekarza wybrać, bo okropnie boli mnie brzuch jak mam owulację. Ja nie mogę się wtedy wyprostować, niesamowicie boli. Niech może mi zleci jakieś usg, wolałabym sprawdzić czy wszystko oki. A wcześniej przed porodem bolało ale nigdy aż tak jak teraz.

mama, no właśnie muszę się zaopatrzyć w folik.

ja zaszłam w pierwszą ciążę w maju i jak dla mnie poród w lutym był bardzo depresyjny, było jeszcze zimno, ciemno i łapały mnie doły. Teraz chciałabym urodzic jakoś w marcu lub w kwietniu, żeby okres macierzyńskiego urlopu przypadł mi na wiosnę i lato. Karol będzie miał już skończone dwa lata więc powinno być ok. Oby tylko się udało tak szybko jak za pierwszym razem.
Muszę jeszcze koniecznie się do lekarza wybrać, bo okropnie boli mnie brzuch jak mam owulację. Ja nie mogę się wtedy wyprostować, niesamowicie boli. Niech może mi zleci jakieś usg, wolałabym sprawdzić czy wszystko oki. A wcześniej przed porodem bolało ale nigdy aż tak jak teraz.
ZAPMARTA-no wlasnie dlatego ja ze staraniami czekam do czerwca,zeby nie rodzic zima bo duzo dziewczym wspomina kiepsko ten czas-zimno,nie ma spacerow z takim maluszkiem,zdrowotnie tez dluzej sie dochodzi do siebie bo taka dolina lapie-no nie wiem ja przynajmniej mam taki plan.a w moim przypadku jak urodze na wiosne to maluszek juz moze kozystac z ogrodu-nakarmie,do wozeczka i spanie na powietrzu a i ja bede szybciej dochodzila do siebie jak na ogrodzie herbatke wypije i w ogole...:tak:a wiesz o czym ja ostatnio pomyslalam....ze za rok o tej porze to moze juz bede torba do szpitala pakowac:-Dno moze tak za m-ac;-)jejku,niech juz bedzie chocby kwiecien!!!!!!!a Ty kochana idz do gina.przed rozpoczeciem staran,cytologie sobie zrob i faktycznie usg by sie rzydalo,zeby zobaczyl o co kaman z tymi bolami w czasie owulacji:tak:

Ostatnia edycja:
mama, wszystko zmierza ku dobremu. Z mężem obgadane, z teściową też. Nauczona doświadczeniem - rodzeniu w zimę mówię NIE:-D:-D:-D

Ja już czekam na 9 marca, żebyś tu dobre wieści przyniosła, że pęcherzyki są i macie się zabierać za pracę.

Cześć Kobietki :-)
Jak Wam minął weekend?.. U mnie jakoś tak szybko i w ogóle nie odpoczęłam...:sorry: W sobotę w pracy skończyły się zamówienia o 13:00, ale i tak trzymali nas bez sensu do 18:00... :confused2:
Wczoraj koleżanka z pracy powiedziała mi, że jest w ciąży :tak: 13 tydzień :-) No i mamy jeszcze jedną"ciężarówkę", która ma termin na połowę maja. Kurczę, jestem co raz bardziej zazdrosna :-);-)

a ja to myślę że tą razą mi się udało . coś mi od rana taka myśl świta , będziecie się śmiać ale jak byłam moją córcią w ciąży i poszłam na wizytę do mojego gina , ( a to nasz dobry znajomy ) mówjąc że jestem chyba w ciąży on na to że nie wydaje mi się . a po tygodniu już inaczej mówił ,
więc może mam rację , tak po cichu myśle że a nóż .. sie udało po tylu miesiącach ,
a wogóle widzę po sobie że coś jest nie tak ze mną .

ZAPMARTA-dziekuje Ci serduszko-kciuki sie przydadza bo jak juz wczesniej pisalam nie poddam sie bez walki-najwyzej wezme te hormony jak bedzie trzeba i staje w blokach startowych:-D:tak:moj maz tez nastawiony pozytywnie,u gory postanowione bo chyba Wam nie pisalam-robimy z lazienki pokoj a po 2 latach bedzie tam lazienka a maluszka w zaleznosci jaka plec dolaczymy do pokoju Zuzi lub Dominika.moj maz ugodowy jest albo moje argumenty takie sline:rofl2::rofl2: a Zuzia mi rano w auci mowi-"mamo,ja chce miec siostre bedzie miala na imie Hania i braciszka i bedzie Filipek":szok::szok::szok:a ja Jej mowie,ze brata juz masz-Dominika i mamusia urodzi JEDNEGO dzidziusia. a Ona na to,ze ma fajnego brata i chce jeszcze jednego a siosty nie ma to tez chce..............:-D:laugh2:a ja sobie mysle-jasne,autobus bedzie trzeba kupic i tata sie zarobi ,zeby nas utrzymac!!!!!!!!!!!!!!!!

a ja to myślę że tą razą mi się udało . coś mi od rana taka myśl świta , będziecie się śmiać ale jak byłam moją córcią w ciąży i poszłam na wizytę do mojego gina , ( a to nasz dobry znajomy ) mówjąc że jestem chyba w ciąży on na to że nie wydaje mi się . a po tygodniu już inaczej mówił ,
więc może mam rację , tak po cichu myśle że a nóż .. sie udało po tylu miesiącach ,
a wogóle widzę po sobie że coś jest nie tak ze mną .

No to trzymam kciuki i czekam na dalszy rozwój wydarzeń :tak::-) Mam nadzieję, że podzielisz się z nami informacją, jak już będziesz pewna?.. :-) A dużo jeszcze czasu musisz czekać na (nie) pojawienie się @?:zawstydzona/y:

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry