reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

No witam się w reszcie. Ja obiadzio miałam o 12, hehe, bo na 13 mój do skrabówki jechał i do pracy, wieć do 13 miałą po obiedzie, posprzatane i luz. Czuję się dziś o niebo lepiej, jestem słaba, ale oczy mi nie łzawią, świetło nie razi i zatoki lżejsze. mała Kicha, ale tylko tyle, oby!

No i , bo znów zapomnę, chciałam zapytać WAS dziewczyny, co sądzicie o usypianiu dziecka przed tv na bajkach i kołysankach?
Słuchajcie, moja kiedyś ( 2 tyg temu) byla padnięta o 19.40, ale koniecznie chciala baki jeszcze, wiec włączyłam jej mini mini i położyłam o łóżeczka, zasnęła w 15 minut.
No i tak zostało. Zawze kladłą się spać zaraz po misiu i kołysance na mini mini , czyli o 21 i zasypiała dść szybko. Ale budziłą sie w nocy przyjamniej raz czy dwa. Odkąd pozwalam jej oglądać bajki w łóżeczku ( tzn pół h-Miś w niebieskim domu i kołysanka) ona przesypia spokojnie całe nocki bez budzenia sie, rano butla i śpi dalej!
I nie jest to problem wyciszenia przed snem, bo zawsze oglądała tylko tą jedną bajkę i kołysankę u mnie na kolanach, a ja ją głaskałam, albo leciutko bujałam, albo po pleckach drapałam i spać.
Co Wy na to?
Mi się gdzieskiedyś o uszy obiło, że dzieci nie powinny zasypiać przed tv, ale dlaczego???
Odkąd pamiętam zasypiałam przy bajkach, najpierw z kasety ( co uważam za bardzo zdrowe, ale nie mam żadnego małego odtwarzacza na płyty do jej pokoju), póżniej na bajkach z wyświetlacza, a póżniej przy tv. I żadnego strasznego wpływu to na mnie chyba nie mialo.

reklama
:-D:-D:-D a mój M ma do Was pytanie:-D:-D:-D:-D:-D:-D
mam szok, no ale jak prosi.....
Pytanie brzmi:
"zapytaj się koleżanek czy nie potrzebują pily motorowej. Za tysiąca wraz z operatorem piły:confused2::confused2::szok:" :-D

a ja zaraz znikam bo m z pracy wraca ;-);-);-);-)

a co do rzucania ja mojemu nawet nie wspominam o tym bo wieże nie rzuci, ma strasznie slaba wolę i choc by nie wie jak probowal i tak mu to nie wyjdzie, a pozatym wiem ze jak by zaczal rzucac wtedy na peno wiecej by pil piwa wiec wole mu pozwolic wydac na te papierochy i zeby mi piwska nie żłopał choc ostatnio sam stwierdzil ze za duzo pije :tak::tak::tak::tak::tak:

Luna 6 seria to jest ta kiedy Katrina fiksuje,że ja Mike zucił ,a sam Mike żeni sie z powtotem z Suzan:tak:i dopiero sie zaczęła:tak:

Natalineczka ,ostro Dorotka potraktowała m ,to prawda ,ale tam też jest skomplikowana sytuacja ,której nie znasz,bo jesteś rzadkim gościem:tak:
Dorotka oby udało sie wam załatwić pieniadze:tak:

Malinka wyobrażam sobie jakiego buraka będzie miała pani gadając z tatą Wiki:-D:-D

Co do palenia to temat rzeka ,ale z własnego doświadczenia wiem ,ze człowiek krócej siemeczy jak rzuci od razu,bo ograniczanie to oszukiwanie samej siebie, a poza tym jak nie będziesz SAMA chciała to nikt za ciebie nie rzuci:tak:Ja nie pale już 2 i pól roku,ale odchudzam sie z tego co przytyłam od tamtej pory:rofl2:

Moje dzieciaki też często i gęsto zasypiają przy bajce:tak:

Poszłam po Ksawiera, temperatura zaczęła spadać ,wiatr wieje ,stopy mi przemokły w cholere wiec poszłam po samochód do m (blisko szkoły pracuje)i wróciłam autem do domu,zimnisko okropne:szok:
Byłam zagadać o prace czy coś wcześniej moze potrzebne ,dziadostwo takie ,ze nie wiadomo czy od połowy marca jak było mówione:eek:

reklama
My jestesmy juz po spacerku i nawet byla cieplutko:tak::tak::tak:Mlode prawie zasypialy mi we wozku wiec jak przyszlismy do domku wypily herbatke i juz spia:tak::-)Ja siedze z ca[ucinko i wlasnie zezarlam cala paczke rodzynek w czekoladzie:tak::tak::tak::tak:
Obiad sie wlasnei rozmraza bo robie takie kopytka z kapusta kiszona i czyms tam wedzoney-uwielbiam to:tak::tak::tak:
Odsmaze tylko na patelni i bedziemy wcinac;-)
szybki obiadek :))
cala paczke zjadlas:szok::szok:
dziękuję za podesłanie mi słonka no swieci cudownie:-D:-D:-D
to teraz jak któraś chętna to niech zabierze wiatr bo wieje mocno:-D:-D:-D

Anka pory waszego wstawania mnie powalają :-D:-D:-Dwy o 12 jedliście śniadanie a ja już obiad szykowałam:-D:-D:-D
;-)[/B]
Kochana ja zdaje sobie sprawez tego ze inni jedza obad ale co ja moge za to ze moaj wczoraj poszla spac o 21 zaraz po kolysance na mini mini a wstala po 14h:-D:-D:-D
Budzic jej nie bede bo mi to na reke ze za dnia nie spi i w nocy i rano mam spokojniutko:-D:-D:-D

Hehehe, wczoraj sie pochwaliłam, że głowa mnei nie boli, to rozbolała rano, a poskarżyłam, że zawalone zatoki, to mi isę w nocy odetkały ( trochę, ale o niebo lepiej się czuję ).
A mała na chorą w ogóle nie wygląda, wczoraj od 18 do 19 zjadła 2 kawałki chlebka, 2 danonki ( mniejsze) i 3 banany, a o 20 zawołałą kaszkę! masakra, sama bym tyl enie zjadła! Ale ważne ze mam apetyt. Rano się obudził o 6 to dostała butle kaszki i zasnęła, o 7 się obudzoła to jej P zrobił kolejną butle ( bo nie wiedzial, że juz jedną wypila) i wstałą o 10 zarzadała kanapek

.
to dzis zrob na odwrot:-D:-D
A mala fakt na chora nie wyglada bo apetyt ma nieziemski:szok:
MALINUS
Juz wyobrazam sobie ta rozmowe pani z tata Wiki:szok::-D:-D:-D:-D

Z tym paleniem to jest prawda niestety:no::no::no:Ja ile razy kazalam rzucic palenie mojemu M jak bylam w ciazy z Dominikiem:no:I palil wlasnei cichaczem a mi wmawial ze nie pali:szok:Pozniej dalam sobei z tym spakoj i anwet raz chcial sam rzucic,kupil sobie jakies tabletki ale fatalnei sie po nich czul i tak pali do dzisiaj :tak::tak::tak:Ja sie mega ograniczam bo pale tak do 3 papierochow dziennie:tak::tak::tak:
Boje sie lata bo wtedy zawsze wiecej palilam:no:Chyba ze do tego czasu rzcuce definitywnie
trzymam kciuki rzuc to w diabli:sorry::-D:tak:
No witam się w reszcie. Ja obiadzio miałam o 12, hehe, bo na 13 mój do skrabówki jechał i do pracy, wieć do 13 miałą po obiedzie, posprzatane i luz. Czuję się dziś o niebo lepiej, jestem słaba, ale oczy mi nie łzawią, świetło nie razi i zatoki lżejsze. mała Kicha, ale tylko tyle, oby!

No i , bo znów zapomnę, chciałam zapytać WAS dziewczyny, co sądzicie o usypianiu dziecka przed tv na bajkach i kołysankach?
Słuchajcie, moja kiedyś ( 2 tyg temu) byla padnięta o 19.40, ale koniecznie chciala baki jeszcze, wiec włączyłam jej mini mini i położyłam o łóżeczka, zasnęła w 15 minut.
No i tak zostało. Zawze kladłą się spać zaraz po misiu i kołysance na mini mini , czyli o 21 i zasypiała dść szybko. Ale budziłą sie w nocy przyjamniej raz czy dwa. Odkąd pozwalam jej oglądać bajki w łóżeczku ( tzn pół h-Miś w niebieskim domu i kołysanka) ona przesypia spokojnie całe nocki bez budzenia sie, rano butla i śpi dalej!
I nie jest to problem wyciszenia przed snem, bo zawsze oglądała tylko tą jedną bajkę i kołysankę u mnie na kolanach, a ja ją głaskałam, albo leciutko bujałam, albo po pleckach drapałam i spać.
Co Wy na to?
Mi się gdzieskiedyś o uszy obiło, że dzieci nie powinny zasypiać przed tv, ale dlaczego???
Odkąd pamiętam zasypiałam przy bajkach, najpierw z kasety ( co uważam za bardzo zdrowe, ale nie mam żadnego małego odtwarzacza na płyty do jej pokoju), póżniej na bajkach z wyświetlacza, a póżniej przy tv. I żadnego strasznego wpływu to na mnie chyba nie mialo.

hmmmm nie wiem co napisac ale skoro tak jest dobrze to niech tak bedzie.
U nas Laura tez idzie spac po misiu i kolysance na mini mini tylko ze tv mamy w pokoju a ona spi w sypialni wiec na siedzacop oglada.Ona wie ze jak skonczy sie kolysanka to pora snu i fajnie bo nie trzeba sie drzec:laugh2:
czasem klade ja o 20 ale to zalezy od dnia wiadomo ze jak jest spiaca to nie bede jej do 21 trzymac:sorry:

Wypilam latte Machiato zjadlam kawalek babeczki i trzebna by bylo sie ubrac i wyszykowac do wyjscia.Czekam na mojego bo ma zostac z Laura mam nadzieje ze zdazy bo na 14 jechal robote ogladac

Do góry