reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

dorota ja i mój paliliśmy kilka lat jak smoki. Rzuciliśmy od razu. koniec kropka, bez gadania. ciągnęło owszem, ale potem już przyzwyczailiśmy się nie fajczyć. Co innego jest jak ktos pali po 30,40lat..wtedy to inaczej wygląda.
Anka -do usług!!

reklama
ellooo

ja dzis dosc pozno na BB ale to wszystko dlatego ze laura mi wstala po 11:szok::szok::szok:
Zrobilam na sniadanie omlety wiec kolo 12 bylysmy gotowe ze sniadaniem:-D
Potem wizelam sie za skladanie prania i wlaczylam jedno:tak:
Posprzatane mam a jeszcze wloski musze umyc bo na 16 do sadysty jade ale tylko na kamien wiec luzik;-)
Laura maluje farbami i fajnie wyglada ehhh ide ja myc

wpajamy dzieciom zasady , że co widziały niech o tym zapomną , co by z domu nic nie wyszlo.:-D:-D:-D:-D
:-D:-D:-D
Bardzo podoba mi sie imie Twojej coreczki AMELIA :tak:
Ja już wyłaczyłam kompa i nawet podkurzałam :tak: Ale m zadwonił i poprosił żeby mu coś na necie sprawdzić wiec znowu na bb jestem :szok: nie mogłam sobie odmówić :-p:eek:
m CHCIAL abys sprawdzila co na bb slychac:-D:-D
Aniuta choćby tylko po bożemu w pozycji horyzontalnej to też bym nie chciała,zeby ktoś obcy wiediał...
Zapomniałam wam opowiedzieć........Klaudia ma Simsy troszke juz gra no i doszła do monmentu ,ze mozna robić dzieci ,albo bara- bara,no i któregoś razu woła nas i pokazuje jak simy robią bara-bara pod kołdrą.
Nie widać nic ,ale słychać odgłosy całowania i jak sie kołdra rusza:-D
Idę pewnego pieknego dnia z Ksawikiem z przedszkola ,a on do mnie:Mamo,a wy z tatą potraficie tak samo robić jak simsy pod kołdrą??
Mówie ,tak potrafimy -dusząc sie ze śmiechu
a Ksawier -to pokażecie mi w niedziele rano ,dobrze,:-D:-Dbo chciałbym zobaczyć:-D:-D:-D:-D:-D:-D
:-D:-D:-D
Witam moj partner tez mówi że w domu siedze i nic nie robie a ja sprzątam,gotuje,piore,wychowuje dziecko,robie zakupy i takie tam.Czuje sie nie doceniona,to ze siedze w domu i wychowuje dziecko to moim zdaniem to nie jest nic nie robienie.Pozdrawiam:-(
Witam
Witaj Aneczka ,jak chcesz z nami pisać ,zapraszamy ,opowiedz coś wiecej o sobie:tak:

Ni ,nie pokazaliśmy wytłumaczyłam mu ,ze lus=dzie sie tak przytulaja kiedy sa sami:-D my uczymy twardo dzieci pukać do sypialni naszej szczególnie w niedziele kiedy dłuzej śpimy;-)Ksawe ma tak zakodowane ,ze ostatnio kiedy siedzielismy na sofie i odladaliśmy tv Ksawek zapukał,bo drzwi były zamknęte:-D:-D
Dlatego on chcial to zobaczyc w NIEDZIELE:tak:
Witam
Jestem w zlym humorze i nie wyspana:wściekła/y::wściekła/y:
Wczoraj lekarz przepisal Emily inhalacje spayem na astme oskrzelowa:szok::szok: nic m nie powiedzial ze ma astme ale to po co przepisal jej taki spray na astme:eek::eek: hmmm sama juz nie wiem chyba sie tam dzisiaj przejade i wypytam spac w nocy nie moglam naczytalam sie o tej astmie wczoraj za duzo w internecie i cala noc tylko o tym myslalam. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Duzo rzeczy sie zgadza jak np dlugotrwaly wodnisty katar, dlugotrwale leczenie antybiotykiem bez zmian, dlugotrwala choroba bez goraczki itd sama juz nie wiem meczy mnie to teraz.
Sory ze tylko o sobie ale weny brak:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:[/zDROWKA I TAK JAK PISZA DZIEWCZYNY ZE TO WCALE NIE MUSI BYC ASTMA I OBY TAK BYLO.Sorki za duze literyQUOTE]

No wlasnie nie wiem czemu akurat ten srodek jej zapisal bo m byl wczoraj z nia sam u pediatry :wściekła/y::wściekła/y: moglam z nim jechac to bym sie odrazu wszystko wypytala:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Moze ten lekarz
witam
u nas piekne sloneczko az chce sie na dwor wyjsc!!!!!!!
ide chyba zaraz ....
nie bede sprztac :-p moj m tak powiedzila zebym nie sprztala tylko na dwor wyszla z dziecmi
nasz piesek dzisija idzie na domek do znajomej od mamy :tak::tak:

nie wiem co jeszcze chcialam pisac - procz tego ze mega nie wyspana jestem ...
ale mam dzis wene na sprztanie...
tylko moj m mnie wygania :dry::dry::dry:
Kurcze FAJnego masz meza ze dzis nie kaze ci sprzatac:tak::-D
no tylko ze m staral sie wszystko wypytac lekarz powiedzial mu ze przepisze spay do inhalacji i to wszystko dopiero pielegnarka jak mu tlumaczyla jak ma inhalowac powiedziala mu ze to spray na astme oskrzelowa bylo juz za pozno dalej lekarza popytac bo mial duzo pacjantow:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Mam nadzieje ze Tobie uda sie dzis czegos dowiedziec od tego lekarza:tak:

dorota ja i mój paliliśmy kilka lat jak smoki. Rzuciliśmy od razu. koniec kropka, bez gadania. ciągnęło owszem, ale potem już przyzwyczailiśmy się nie fajczyć. Co innego jest jak ktos pali po 30,40lat..wtedy to inaczej wygląda.
Anka -do usług!!
No pogadam z nim i musi skonczyc z tym nalogiem.Tylko wiesz on zly bo pic nie moze,teraz palic.Kurcze ale trudno.

My jestesmy juz po spacerku i nawet byla cieplutko:tak::tak::tak:Mlode prawie zasypialy mi we wozku wiec jak przyszlismy do domku wypily herbatke i juz spia:tak::-)Ja siedze z ca[ucinko i wlasnie zezarlam cala paczke rodzynek w czekoladzie:tak::tak::tak::tak:
Obiad sie wlasnei rozmraza bo robie takie kopytka z kapusta kiszona i czyms tam wedzoney-uwielbiam to:tak::tak::tak:
Odsmaze tylko na patelni i bedziemy wcinac;-)

a ja zasiadłam na dobre i rozrażam pierogi:cool: nie chce mi sie sterczeć w kuchni ani mięsa nie kupiłam żadnego a zupy mi nie wchodzą:no: M rżnie drzewo..oczywiście jako jedyny bo reszta domowników ma lewe ręce i jeszcze by się wybrudzili..i co by było wtedy??? :angry::angry::angry::angry: qwa!!!!!!!
skadś ja to znam, to samo jest u naszej babci, nikt nie narabie drzewa choć w dom trzech chlopów:angry::angry::angry::angry::angry:
ja mam sprawdzony przepis i nawet na zimno jestdobra i nie bekamy po niej :-D:-D:-D

MADZIULA JA poszłam bo nie zdałam kolejny raz nie zdałam egzaminu i dzieci dawły popalic Poszlam do przychodni przyszpitalnej Do Poradni zdrowia psychicznego dla dorolych sama pierwsza wizyta dosc dlugo trwa bo zakłada krtę przerpwadza wywiad Umnie to tez wyszło ze moja psychika jest zwichrowana prze ojca mojego Powiedzial mi ze dobrze ze przyszłam bo po moim zachowaniu i reakcjach to zauwazyła ze ostatni dzwonek mogłabym wylądowac w szpitalu bo to bardzo ciezka nerwica :-(no ito dej pory biore leki moze jeszcze kilka miesiacy i bedze odstawiac tak mi wczoraj mowiła :tak:
ja na koniec roku dwa dni przed sylwestrem poszlam bo takiego dola mam od jakichs prawie dwóch lat ze masakra, m mnie zarejestrował, jak poszlam to mi powiedzial ze nie radze sobie ze stresem i na pierwszej wizycie przepisal mi jz jakies tabletki :sorry::sorry::sorry:
dla mnie to troche dziwne ale...
po pierwszej tabletce tak sie zle czulam ze leza one teraz w szafce i nie ruszylam ich, tym bardziej ze jesztem w ciazy teraz, a doly teraz mam same z siebie:sorry::sorry::sorry:
czasem mam tak ze nic mi sie nie chce zreszta wy jz to wiecie najlepej, bo jak cos to tu pisalam do was:tak::tak::tak::tak:
Kurcze mam gorszy humor z braku kasy.Musimy do piatku zaplacic rachunek za telefon 140 zl.G dostaje kase zawsze co tydzien i z tego chcielismy to zaplacic,ale teraz nie ma szefa od G bo gdzies pojechal i narazie kasy nie ma.A jak nie zaplace to nam tel wylanczal a pozniej sa dodatkowe koszta aby wlaczyli te telefony:-(.
Powiedzialam troche niefajnie G ze ma stanac na ciulu ale pozyczyc i wykabinowac ta kase.Ja sie nie puszcze.To on jest od zarabiania itp.
Moze to bylo troche niemile ale wkurzylam sie dzis strasznie.Od mamy nie pozycze bo same wiecie dlaczego po ostatniej histori:no:.
Powiedzialam mu ze ma rzucic palenie.Bo nas na to nie stac.
Powiedzcie mi czy najlepiej sie rzuca palenie krotkim cieciem.Od teraz nie pale i juz ,czy ograniczac?.

no to nieźle żeś go potraktowała
nie chcialaby być zlośliwa ale troszke chyba przegięlaś wiem ze byłaś zła ale wszystkie problemy są wasze wspólne, a to że jego szefo sobie wyjechal to nie jest przeciez jego wina:no::no::no::no::no:
ale to tylko moje zdanie

ja juz wrocilam do domku z pierozkami mama tyle nakleila ze jeszcze na jeden obiad bde miec:tak::tak::tak::tak::tak:

a chlopako to nakleila takie specjalnez kielszka, mi by sie nie chcialo paprac :no::no::no::no::no:

dziękuję za podesłanie mi słonka no swieci cudownie:-D:-D:-D
to teraz jak któraś chętna to niech zabierze wiatr bo wieje mocno:-D:-D:-D
Julina odebrana ze szkoły:tak:po Wiki był tata:-p:-p:-p:-pale pani wychowawczyni prosiła go żeby podszedł do niej bo chce z nim porozmawiać bez świadków:eek::rofl2:a Julia mówi że dziś Wiki mówiła o tym pani:cool::-D:-D:-D
Spacerek zaliczyliśmy do tego zakupy w biedronce musiałam iść po pampersy i mrożonkę od razu wziełam na jutro na zupę będzie kalafiorowa na 2 dni bo mi się chce zupy już:tak:obiadzio niedługo będzie tzn ziemniaczki nastawiłam i kurczak się smaży:tak:moje dzieci głodne już bo co chwile pytają kiedy obiad a po drodze ze szkoły zjedli po drożdżówce:szok::szok::szok:
Anka pory waszego wstawania mnie powalają :-D:-D:-Dwy o 12 jedliście śniadanie a ja już obiad szykowałam:-D:-D:-D
Dorota ja ci powiem z własnego doświadczenia jak nie będzie chciał sam rzucić to nie rzuci:no::no::no::no:możesz mu owszem nie dawać na to kasy więc będzie musiał kombinowac co by na nie mieć i pewnie będzdzie w ten sposób mniej palił ale pod nakazem nie rzuci:no::no:mi nie raz kazali i co???paliłam w ukryciu ale paliłam dopiero teraz jak do tego dorosłam sama chciałam to rzuciłam od ręki i nie palę:no::no:pewnie że czasami są takie momenty że bym zapaliła ale nie i już:no:raz jak szefowa dała mi w styczniu połowę pensji to jak mnie nerw poniósł to zapaliłam od kolegi ale na wymioty mnie brało więc wiem że lepiej nie ryzykować i nie palić;-)

jak ja ci wspolczuje tych boli kochana oby jak najszybciej Cie opuscily no i trzymam kciuki zdrowia za Wiki
Hehehe, wczoraj sie pochwaliłam, że głowa mnei nie boli, to rozbolała rano, a poskarżyłam, że zawalone zatoki, to mi isę w nocy odetkały ( trochę, ale o niebo lepiej się czuję ).
A mała na chorą w ogóle nie wygląda, wczoraj od 18 do 19 zjadła 2 kawałki chlebka, 2 danonki ( mniejsze) i 3 banany, a o 20 zawołałą kaszkę! masakra, sama bym tyl enie zjadła! Ale ważne ze mam apetyt. Rano się obudził o 6 to dostała butle kaszki i zasnęła, o 7 się obudzoła to jej P zrobił kolejną butle ( bo nie wiedzial, że juz jedną wypila) i wstałą o 10 zarzadała kanapek!:-):-):-)

Kochana mi to sie w pale nie miesci co piszesz.Nie ubierze sie sam, masz mu ciuchy przygotowac:szok:Kurde facet ma 30 lat a zachowuje sie jakby mial 3.
Moj ojciec to stray dziad jużi nadal o gacie woła mamę, no masakra!!! W życiu bym sobie na to nie pozwoliła, no sorry, ale tam też mu wszystko pokojówka szykowała???!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anabuba ja pamętam z dzieciństwa taki rzutnik, i na slaydy było i na taśmy, uwielbiałąm to, ale ojciec kiedys " niechcący " rzucił tym o ścianę, hehe
Ale sprawdze w piwnicy mamy, czy jakies klisze nie zostały!

Pati zdjęcie świetne, rzeczywiście jak żona faraona, hehe, ale ładniusio, a z tym pieprzykiem to czy boli czy nie to leć do lekarza poważnie móię!!!!!!!!!!!!!

oj biedulko moja kochana
usciskalabym Cie,herbatke podala,ibdek zrobila...gdybys blizej mieszkala....
wiem wiem:tak::tak:

Moja Helenka dostała ELMO w prezencie :tak: A jak zobaczyłam cenę w sklepe to mi szczęka opadła :szok:

A z domino to koniecznie musisz zaległości nadrobić :tak:

Ja sobie zatoki odetkałam mascią :tak: Panthe nose czy jakoś tak :tak:
dzieki kochana, ja kbedzie kasa, to kupie na zapas, hehe

MH czemu czterokołowy chciałas?
wogóle to ja zanim kupilam 3 kolowy to tez nie mialam zaufana a teraz nie chce juz innego niz 3 kolowy:-D bo jak sie kreci kolko to jedno- a jak ci sie zablokuje jedno w poprzek a drugie w durga strone to trzeba ruszac wózkiem na wszystkie strony w 4 kołowym:-D
ale rzeciez kła przednie można zablokować, hhi, i nie będą skrętne:-)
Mi zawsze podobały sie 3 kołowce, ale nie maiłąm do nich zaufania, no ale nigdy takiego nie prowadziłam, wiec to było tak na oko.Jak ktoś nie wypróbuje to nie wie, czy to dla niego.

Luna" gotowych na wszystko" będzie 9 serii,na fox life dają 6 najnowsza serię:tak:
Wspólczuje tak zdupionego samopoczucia bidulko ,wygrzewaj sie ile mozesz ,a rybki śliczne:tak:
A to ci sąsiadka ,a co ona ,zasnęła w tej wannie:rofl2:
Luna włosy mi bardzo sciemniały ,ale od czego farby i rozjaśniacze:-Dzreszta narazie nie mam kasy ,wiec jeszcze to potrwa

czyli u nas też tylko do 6 serii leciało tak? kurde, no sam ato ściągałam i za cholercię nie pamiętam która to była seria! Ech!
Moje włosięta tez bardzo ni ściemniały, chcialam wrócić do blondu, ale nei jedna fryzjerka mi powiedziała, że moje cebulki tego nie wytrzymaja najprawdopodobniej, więc dałam spokój, no i ponoć w brązie mi lepiej, ale ja tak tęsknie do tej starej/młodej siebie!

Moja Klaudia w sobote kiedy pojechałam na zakupy postanowiła rozpalić w kominku ,jak wróciłam do domu to siwy dym ,czarne chmury,dostała opiernicz ,ze jest za mała i w ogóle wizje miałam jak dom puszcza z nimi w srodku...a potem zajrzałam do kominka i wybuchłam śmiechem ,rozpalała na kartonach ....po mleku:-D:-D:-D:-Di stąd ten dym ,dla niej karton to karton:-D:-D
:-D:-D:-D:-D, chciala pomóc, no ale ja sama bym zawału dostała!

dobra ide sobie
zezralo mi transferu na 3dni bo szukalam jednej rzeczy na necie:wściekła/y:
A trzeba było napisać, to bym Ci poszukała, oszczedzaj go sobie ile możesz!

Ekstremalnie piekna babeczka rzucila studia i postanowila zostac bogata.
Dosc szybko znalazla sobie bogatego i napalonego siedemdziesieciopiecioletniego staruszka, planujac zerznac go na smierc
zaraz podczas nocy poslubnej.
Uroczystosci slubne i bankiet poszly doskonale, pomimo pólwiecznej róznicy wieku. Podczas pierwszej nocy miesiaca miodowego rozebrala sie i czekala rozkosznie w lózku az malzonek wyjdzie z lazienki. Kiedy sie pojawil, nie mial na sobie nic za wyjatkiem prezerwatywy skrywajacej 30 centymetrowa erekcje. Niósl ze soba zatyczki do uszu a na nosie mial klamre do bielizny.
Przestraszona ze cos jest nie tak, zapytala:
- A to po co ci te gadzety?!
Na to dziadek odpowiedzial:
- Sa dwie rzeczy, których nie moge zniesc. Kobiecego krzyku oraz smrodu palonej gumy!
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
No to ma przechlapane, a raczej przer,,,ne!

A teraz wam napiszę coś na temat sexu i jak to trzeba uważać co by dzieci nie dojrzały was w łóżku tudziez innym miejscu:-D:-D
wraca wczoraj Julina ze szkoły zjadła obiad gadamy i nagla mama wiesz a mama Wiktori całuje jej tate po siusiaku:szok:
ja e Julcia chyba coś Wiki się pomyliło:eek::eek:
Julina nie mama Wiki nam dziś mówiła że szła do łazienki siku a jej tata siedział goły na stole w kuchni i stękał a mama klęczała goła i całowała go w siusiaka:eek::eek::eek:
ja wiesz Julka może jej się zdawało wiesz może mama Wiki musiała coś tacie pomóc i on sapał bo mu coś robiła no wiesz czasam ludzie spią nadzy i dlatego byli na golasa:confused2::confused2::confused2:
Julina swoje mama Wiki to widziała i napewno mama nic mu innego nie robiła nie leczyła nie pomagała tylko całowała i lizała w siusiaka:szok:
no więc powiedziałam Julinie że wiesz dorośli czasami różne rzeczy robia a dzieci nawet jak to widzą to nie powinny innym o tym mówić wiesz....
a Julina ja bym nie powiedziała mama wiesz??
ja to dobrze(i próbuje skończyć temat)
a Julka mama a ty nie całujesz Piotra w siusiaka co??
ja no nie:-p
no to dobrze bo siusiaki są do sikania i sexu a nie do całowania no!!!!
no więc pilnujcie co by was dzieci nie przyłapały bo potem cała klasa wie i rodzice pewnie też:-D:-D:-D:-D:-D:-D
:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Idę pewnego pieknego dnia z Ksawikiem z przedszkola ,a on do mnie:Mamo,a wy z tatą potraficie tak samo robić jak simsy pod kołdrą??
Mówie ,tak potrafimy -dusząc sie ze śmiechu
a Ksawier -to pokażecie mi w niedziele rano ,dobrze,:-D:-Dbo chciałbym zobaczyć:-D:-D:-D:-D:-D:-D
:-D:-D:-D:-D:-D:-D

No zdecydowanie nejlepsze dowcipy to nasze ( no bardziej Wasze) dzieciaki piszą!!!!!!!!!!!!!
Pati olej sprzatanie, leć się dotlenić!!!!!!!!! Korzystaj z piękne pogody!!!!!!!!

Własnie weszłam poczytać sobie co na świecie, a tu same boskie niusy :szok:

Leczył jajniki za pomocą stosunku seksualnego

Zmieńcie kształt parówek, są niebezpieczne dla dzieci

Nie wiadomo czy śmiac sie czy płakać :sorry2:
sam tytul do śmiechu, póżniej poczytam, hehe

Powiedzcie mi czy najlepiej sie rzuca palenie krotkim cieciem.Od teraz nie pale i juz ,czy ograniczac?.
kazdy ma swój sposób, ale wiwrz, mi to baaardzo proste robiłąm to setki razy!!!!!!!!
A poważnie, mój musi rzucić od razu cięciem, bo jak mówi, że zaczyna ograniczać to wiem, ż enici z tego będą. Ja za to musze powoli, bo syndrom odstawienia rzuca mną po ścianach.

MALINUS
Juz wyobrazam sobie ta rozmowe pani z tata Wiki:szok::-D:-D:-D:-D

Z tym paleniem to jest prawda niestety:no::no::no:Ja ile razy kazalam rzucic palenie mojemu M jak bylam w ciazy z Dominikiem:no:I palil wlasnei cichaczem a mi wmawial ze nie pali:szok:Pozniej dalam sobei z tym spakoj i anwet raz chcial sam rzucic,kupil sobie jakies tabletki ale fatalnei sie po nich czul i tak pali do dzisiaj :tak::tak::tak:Ja sie mega ograniczam bo pale tak do 3 papierochow dziennie:tak::tak::tak:
Boje sie lata bo wtedy zawsze wiecej palilam:no:Chyba ze do tego czasu rzcuce definitywnie

reklama
oj mnie tak korci czasem na fajkę, że dużo mi nie brakuje. Ja mojego też zmuszałam do niepalenia. Dawałam ultimatum że albo sex albo fajki, nie gaałam z nim i w ogóle wymyślałam cuda., ale nie pomogło nic. dopóki sam nie stwierdził, że rzuca. a i nawet w tym czasie dwie fajki wypalił a nie pali dalej:szok::szok::szok: ale na pewno nie pali..bo te cichaczem to miliony wypalonych było..to fakt:confused2:

Do góry