reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe Mamy 2010

Witam Was październikowe ciężarówki i dołączam do Waszego grona :tak::-):-)
Odebrałam dziś wynik bety - 412,1.
Jak sądzicie, oki? Robiłam wczoraj, 32 drugi dzień od ostatniej miesiączki, czyli niby 4 tydz 4 dzień... Nie wiem, czy nie za nisko. Dla piątego tyg. norma jest od ok. 200 do ok. 7000. Czy któraś z Was robiła test w podobnym dniu i miała taki wynik jak ja?

reklama
Witam Was październikowe ciężarówki i dołączam do Waszego grona :tak::-):-)
Odebrałam dziś wynik bety - 412,1.
Jak sądzicie, oki? Robiłam wczoraj, 32 drugi dzień od ostatniej miesiączki, czyli niby 4 tydz 4 dzień... Nie wiem, czy nie za nisko. Dla piątego tyg. norma jest od ok. 200 do ok. 7000. Czy któraś z Was robiła test w podobnym dniu i miała taki wynik jak ja?

Ewcia, ja miałam w 5-tym tygodniu betę 102, więc jeszcze niższą. Nie masz żadnych powodów do obaw :)

hej dziwczynki ja juz w pracy i po badaniu USG. Widziałam całkiem spora fasole. Serduszko bije jak oszalałe. Wszystko jest ok. Jednak zdjecie zsotanie przesłane do lekarza jutro rano a ja dostałam tylko zaswiadczenie i ide dzis po pracy aby mi dał skierowanie na wszystkie badania. Jak sie okaze oki to jade kupic bilet lotniczy i do meża bo po 3 tygodniach jestem steskniona.

aha lekarz byl tak precyzyjny aby mi powiedziec ze 7-8 tydzien. Wg pomiaru 15 mm.Mam nadzieje ze moj ginekolog jak zobaczy zdjecia powie mi wszystko dokładnie bo na USG czułam sie jak w hurtowni
Super ,ze Wszystko oki:) ja tez bym chciała już mieć uzg ale wiem ,ze to za wcześnie i musze czekac do 12 marca a tu tyle jeszcze czasu:( Niech niunia rośnie zdrowo:)

Witajcie:) Ja dzisiaj czuję się jak padnięty i oklapnięty zwierz, w pracy tyle roboty i jeszcze mi się sprzątać zachciało, teraz leżę w wyrku i odpoczywam. I cosik mnie kłuje, niewiem czy dobrze, ale w razie co leże i odpoczywam.

A jutro wzięłam sobie urlop :-):-):-):-) ale i tak czeka mnie dzień załatwiania, ale to nic. Ważne, że nie muszę wstawać 4.50 rano:-D i mogę dłużej pospać.

Witajcie:) Ja dzisiaj czuję się jak padnięty i oklapnięty zwierz, w pracy tyle roboty i jeszcze mi się sprzątać zachciało, teraz leżę w wyrku i odpoczywam. I cosik mnie kłuje, niewiem czy dobrze, ale w razie co leże i odpoczywam.

A jutro wzięłam sobie urlop :-):-):-):-) ale i tak czeka mnie dzień załatwiania, ale to nic. Ważne, że nie muszę wstawać 4.50 rano:-D i mogę dłużej pospać.
odpoczywaj dość się napracowałaś ,a ja dziś miałam wolne a jutro zaczyna się znowu praca ,wybyczylam sie dzis na maksa a co bedziemy sobie zalowac z pixelkiem hehe

Witam Wszystkie nowe mamusie:)

Dawidowe dokładnie :tak:a do tego jeszcze niestety dochodzą finanse, ja z przeraziłam sie jak policzyłam ile mnie ta ciąża już kosztowała :szok: (2 wizyty, duphaston, no i jeszcze badania też mam z 8 ) Nic to damy radę bo warto :-)

kasiadove, ja się także przeraziłam! Właśnie zrobiłam podsumowanie wydatków na lekarzy od początku ciąży i wyszła mi kwota z trzema zerami :szok: A ja się dziwię, że pieniędzy brakuje...

Ale masz rację - warto :)

kasiadove, ja się także przeraziłam! Właśnie zrobiłam podsumowanie wydatków na lekarzy od początku ciąży i wyszła mi kwota z trzema zerami :szok: A ja się dziwię, że pieniędzy brakuje...

Ale masz rację - warto :)

nie wiem czemu wy tak manakalnie chodzicie prywatnie. Ja chodze panstwow jak wiele moich kolezanke i sa bardzo zadowolone. Trzeba tylko popytac gdze jest dobry lekarz i nieoblegana przychodnia. Lekrz przyjemny i z dobra opinia. Jedyny minus ze na USG musałam poczekac tygodnei i jechac gdzie indziej niz moj lekarz tak jak i badania. ALe ta druga przychodnia jeszcze nowsza i przyjemniejsza. Całkiem miły lekarz z poczciem humoru. " Musze pania zmartwic ciaza jest pojedyncza". Jak by był blizniaki to mogłabym miec zawał

Ja chodziłam kiedyś na NFZ do pani doktor i jak nic się nie udawało, a ona nic nie pomagał, żadnych badań niczego to zmieniłam lekarza. A szczególnie jak mi się torbiel zrobiła i mnie opierniczyła, że torbiel sobie wyhodowałam. Jakby to ode mnie zależało.:wściekła/y:

A teraz chodzę prywatnie bo po pierwsze lekarz fajny, a po drugie nie powie mi jak moja była lekarka koleżance, ze niestety pani ciąży nie mogę prowadzić bo mam już limit. I biedna latała i szukała lekarza.Dlatego niestety się wkurzyłam i poszłam prywatnie.:tak:

Dawidowe to cieszę się ze na dobrego lekarza trafiłaś, wiesz mi się wydaję ze w mniejszym mieście mniejszy wybór i trudniej trafić. Ja mam prawie pod domem całkiem niezłą poradnię K, ale lekarze tacy sobie, a przyjmują głównie przed południem no i jak chodzić jak sie pracuje? I chcę mieć komfort usg na miejscu w razie wątpliwości :tak: np w ciąży z córą raz ginka nie mogła złapać tętna płodu, podglądnęła szybko na usg i było wszytko jasne :-)

Efa o rany 3 zera to rzeczywiście sporo :no:

reklama
nie wiem czemu wy tak manakalnie chodzicie prywatnie. Ja chodze panstwow jak wiele moich kolezanke i sa bardzo zadowolone. Trzeba tylko popytac gdze jest dobry lekarz i nieoblegana przychodnia. Lekrz przyjemny i z dobra opinia. Jedyny minus ze na USG musałam poczekac tygodnei i jechac gdzie indziej niz moj lekarz tak jak i badania. ALe ta druga przychodnia jeszcze nowsza i przyjemniejsza. Całkiem miły lekarz z poczciem humoru. " Musze pania zmartwic ciaza jest pojedyncza". Jak by był blizniaki to mogłabym miec zawał
Ja na razie tez pójdę normalnie do lekarza, ocenie ja jak się zajmie nami, mam 30 lat wiec myślę ze tym bardziej powinna skrupulatnie a to moja pierwsza ciąża, co do opinii lekarzy zawsze będą różnice jednej kobiecie się spodoba a drugiej nie.

Do góry