reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe Mamy 2010

Zizulinka a gdzie mieszkasz?Masz juz umówioną wizytę?

Mieszkam w Warszawie (powolutku uzupełniam swój profil :D

Wizytę na Usg mam umówioną 15.03.:-)

Czytałam wasze wypowiedzi na temat lekarzy. Uff Ja na szczęscie nie musze płacić za opiekę. Mam z pracy ubezpieczenie :biggrin2: ale jakbym miala wszystko policzyć to robi sie tysiące złotych nie mówiąc juz o ubrankach, łóżeczkach itp...
W tym momencie najważniejsze jest trafić na lekarza który bedzie chciał z Nami rozmawiać (bedzie traktował nas po ludzku) a nie takiego który potraktuje nas jako kolejną pacjentkę :D wtedy napewno każda wizyta bedzie przyjemnością :-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
nie wiem czemu wy tak manakalnie chodzicie prywatnie. Ja chodze panstwow jak wiele moich kolezanke i sa bardzo zadowolone. Trzeba tylko popytac gdze jest dobry lekarz i nieoblegana przychodnia. Lekrz przyjemny i z dobra opinia. Jedyny minus ze na USG musałam poczekac tygodnei i jechac gdzie indziej niz moj lekarz tak jak i badania. ALe ta druga przychodnia jeszcze nowsza i przyjemniejsza. Całkiem miły lekarz z poczciem humoru. " Musze pania zmartwic ciaza jest pojedyncza". Jak by był blizniaki to mogłabym miec zawał

Ech, no prawda jest taka, że u mnie w przychodni do ginekologa z NFZ czeka się miesiącami. A do endokrynologa to już w ogóle.

Poza tym mam jeszcze kilka powodów, dlaczego wydaję na prywatne wizyty. Po pierwsze przychodnia, do której należę, mieści się przy klinice i na pacjentkach uczą się przyszli lekarze. Gdy byłam na wizycie jakiś czas temu, to niedoświadczony lekarz bardzo mnie skaleczył przy USG. Od tamtej pory mam uraz.
No a najważniejszy powód: poprzednio poroniłam i powiedziano mi wtedy, że dosyć długo miałam w brzuszku nieżywe dziecko. Czułam się więc fatalnie nie tylko psychicznie, ale i fizycznie, co odbiło się na moim zdrowiu. Teraz, chodząc częściej do lekarza, miałam gwarancję, że takie coś się nie powtórzy.

Ale teraz, gdy to już 3 miesiąc, nareszcie mogę przystopować i zaczynam mieć wizyty co 3-4 tygodnie, więc jakoś to zniosę.

Efa na maleństwu i na zdrowiu psychicznym (czyli uspokojaniu lęków) nie ma co oszczędzać :-) tu masz 100% racji!

Zizulinka, no prawda :). Tylko portfel chudnie...
A jakie masz ubezpieczenie u pracodawcy? Pewnie to jakiś pakiet rozszerzony?
Ja właśnie podpisałam umowę z z firmą, której będę płaciła 150 zł miesięcznie i w ramach tej kwoty mam mieć zapewnioną pełną opiekę nad ciążą w prywatnych przychodniach w całym kraju. Poza tym w pakiecie są też inne badania i wizyty u specjalistów z wielu dziedzin.

Zizulinka, no prawda :). Tylko portfel chudnie...
A jakie masz ubezpieczenie u pracodawcy? Pewnie to jakiś pakiet rozszerzony?
Ja właśnie podpisałam umowę z z firmą, której będę płaciła 150 zł miesięcznie i w ramach tej kwoty mam mieć zapewnioną pełną opiekę nad ciążą w prywatnych przychodniach w całym kraju. Poza tym w pakiecie są też inne badania i wizyty u specjalistów z wielu dziedzin.

Strasznie chudnie... lepiej odkładac na dzidzie :D
Mam pakiet tzw Vip wykupiony przez pracodawce.Moge korzystać z przychodni Lim, Lux Med oraz paru dodatkowych.
Na całe szczęście, teraz zaczynam to doceniać. Wcześniej nie korzystałam tak czesto z wizyt lekarskich.
Jak pomyśle ile musiałabym wydać mam gęsią skórkę.

Ja na razie tez pójdę normalnie do lekarza, ocenie ja jak się zajmie nami, mam 30 lat wiec myślę ze tym bardziej powinna skrupulatnie a to moja pierwsza ciąża, co do opinii lekarzy zawsze będą różnice jednej kobiecie się spodoba a drugiej nie.

ja tez mam 30 lat i to moja pierwsza ciaza

Witam Ziziulka i monimoni! Zapraszamy do postowania ;-)

Maga jeśli bez krwawych śladów i jeszcze w terminie miesiączki to zapewe nic groźnego. Obserwuj i bądź dobrej myśli.

Ulisiu mam na Ciebie nowe określenie - "przodownik pracy" :-D

Ren czy wszystko w porządku? Co się dowiedziałaś? Martwię się....

No ja myślę, że nie jedna się wyrwie we wrześniu ;-) z rodzeniem! Podczytywałam ostatnio marcówki i dośc szybko się zabrały za rozpakunek :-)

Dawidowe nikt się nie upiera przy prywatnych wizytach. Są miejscowości, w których jeśli kobieta chodzi na NFZ to jest masówa, wizyta 5 minut i żadnego indywidualnego podejścia. Ja mam do wyboru własnie taki gabinet. Więc gratuluję Ci trafienia na gina, który Ci odpowiada i za wizyty u którego nie musisz płacić. Poza wszystkim innym najwazniejszy jest komfort psychiczny matki i poczucie, że jest "w dobrych rękach" a za to czasem/często trzeba płacić.

Ja ciąąągle śpie. Na zajęciach ziewam, w domu śpię. Masakra :) No i siusiam co chwilę. Termin mam na 3 października, ale coś mi się wydaję, że do tego października to będę jak balonik. Już przytyłam w ciągu 7 tygodni ponad 2kg, a wcale dużo nie jadłam.

Nie mogę się doczekać wizyty u gina i kolejnego usg :) To już 11 marca!

Pozdrawiam

Ja sobie wyliczyłam, termin na 2.10, a przy ostatniej wizycie lekarka ustaliła termin na... 30.09. Ale nie przejmuję się tak bardzo, przy poprzednim dziecku miałam termin na 3.09 a urodziłam 15.09;-)

reklama
Czesc dziewczyny :) Poczytalam troszke.Fajnie ze jest nas tak duzo tutaj.Czyzby w Europie w styczniu nie bylo dostawy pradu?:-D
Mam nadzieje ze nadal jestesmy w komplecie i nikt nie odpadl?
Ja jeszcze przed wizyta u gina.dopiero 1 marca.
Ostatnie 2 dni poniewieralo mna strasznie.Dzis czuje sie lepiej i wiecie co,musialam odkopac na strychu spodnie ciazowe bo w normalne jeansy sie nie mieszcze :szok:

Spijcie dobrze dziewczynki,napisze cos po wizycie u doktorka paa

Do góry