reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudzień 2009

Kolejna noc nieprzespana :-(

Mój mały terrorist ostatnie soki ze mnie wypije :eek: w nocy co godzinę karmienie .....!

Ja już nawet nie wiem gdzie mam piersi i jak wygladają!
Toż to ocipieć można, :hmm: i tylko mnie widzi, a jak mnie widzi to kuka najpierw na twarz czy to ja, a potem się jak sroka w gnat na cyce gapi i zaraz zaczyna się ryk, normalnie jak dojna krowa się czuję :oo2:wczoraj przetrzymywałam go 3 godziny ale padałam, smok nie, siorbatka z butli nie ... ja się już boję tych jego oczu jak tylko się do niego zbliżam, :crazy: nie chce odemnie smoka - gapi się na cycki, nie chce butli - gapi się na cycki, gadam do niego - ryczy i gapi się na cycki :hmm: Po kąpieli jak kiedyś sam zasypiał tak teraz nie śpi 3 nieraz 3 godziny ...bo on chce rozmawiać! i ciągać cyca miedzy przerwami!

Gdzieś popełniłam błąd wielki ale nie wiem w którym momencie i teraz ponoszę tego konsekwencje. Wiem ,że zawiniło przestawianie kąpieli ale nieraz tak robiłam i było OK, a teraz już się coś zmieniło

Proponuję albo go przetrzymywać albo oszukiwać i podawać wodę jak sie budzi bo skoro tak często je to głodny szybko nie powinien być.
NeSSi jeżeli chcesz to mam na mailu książke o usypianiu dzieci "Usnij wreszcie". Może znajdziesz w niej jakieś cenne rady;-)
Ja z niej korzystałam przy Antosiu, wiadomo, że wszystko należy dostosować indywidualnie do dziecka bo każde inne jest ale zawsze jakaś cenna rada może sie przydać.

Mea i my dzisiaj na bioderka się wybieramy.

reklama
Proponuję albo go przetrzymywać albo oszukiwać i podawać wodę jak sie budzi bo skoro tak często je to głodny szybko nie powinien być.
NeSSi jeżeli chcesz to mam na mailu książke o usypianiu dzieci "Usnij wreszcie". Może znajdziesz w niej jakieś cenne rady;-)
Ja z niej korzystałam przy Antosiu, wiadomo, że wszystko należy dostosować indywidualnie do dziecka bo każde inne jest ale zawsze jakaś cenna rada może sie przydać.

Ja chętnie poczytam o usypianiu bo często jest z tym problem na priv wyślę ci email

Poproszę! będę wdzieczna :tak:

Teraz znowu musiałam karmić, ale zrobiłam już mu koperku trochę bo jak on tak często wcina to potem ma problem ze zrobieniem pewnych istotnych pampersowych'' siurprajsów'':eek:

Nie wiem co lepsze woda z odrobiną cukru czy glukoza ?

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny !!!

Trochę humorku:tak:
Zdjęcie z portalu Nasza-klasa:-D

:-D:-D:-D To my za paredziesiat lat hahaha

co u nas... hmm ostatnio misiek w nocy jak sie obudzi na karmienie zje to juz tak ladnie nie spi ... tylko sie rozbudza i marudzi ehhh skonczyklo sie samousypianie jak bralam go na odbicie po jedzeniu to spal na rakach a taraz szaleje o 3 w nocy :szok: i juz sie psuc nam zaczyna mecze sie godzine usnie no i budzi sie rano pozatym od 4 dni jest nie do wytrzymania caly czas placze caly czas... wczoraj kupilam bobotic i od dzis stosuje zobaczymy..

Poproszę! będę wdzieczna :tak: Ofelia_AVE@buziaczek.pl

Teraz znowu musiałam karmić, ale zrobiłam już mu koperku trochę bo jak on tak często wcina to potem ma problem ze zrobieniem pewnych istotnych pampersowych'' siurprajsów'':eek:

Nie wiem co lepsze woda z odrobiną cukru czy glukoza ?

Juz wysłałam:tak:

Moim zdaniem nie powinno sie podawać niczego smakowego;-)
Tylko samą wodę, a to dlatego, że nasze dzieciaczki to chytruski są;-) Budzą się za wcześnie po to żeby dostac coś smacznego, jak dostana wode- czyli nic takiego dobrego- to raz, drugi zakoduja sobie, że bez sensu wstawac skoro i tak nic smacznego nie dostanę;-);-);-)

Robiłam tak z Antośkiem i po kilku nocach przestał budzić sie na karmienie:-)
Co prawda troszke starszy był ale NeSSi myśle, że warto to wypróbowac bo Michałek wcale nie jest głodny po upływie godziny;-)
Musisz go oszukiwać albo woda albo smokiem, troszkę sie pomęczysz ze dwie nocki ale później naprawde to zaprocentuje.

Witam się :-)
A mogę napisać co ja robię:-)
Dziś będą dwa dania...zupka kartoflanka bo uwielbiam ja i Hania:-)
A na drugie udka pieczone, ziemniaczki i kapusta czerwona..to życzenie męża:tak:

Tomek też dziś obudził się o 6:szok::szok::szok:

CHerie my tez od 6 nie spimy...teraz ucina sobie tez drzemke w husstawce za godz karmienie i wyruszamy na spacer...

U mnie też dzisiaj 6 :wściekła/y:
Na szczęście teraz jest drzemka i też uderzamy później na spacer :tak:
A obiadek mniam mniam, sama chętnie bym się wprosiła na takie pyszności ;-)

Kolejna noc nieprzespana :-(

Mój mały terrorist ostatnie soki ze mnie wypije :eek: w nocy co godzinę karmienie .....!

Ja już nawet nie wiem gdzie mam piersi i jak wygladają!
Toż to ocipieć można, :hmm: i tylko mnie widzi, a jak mnie widzi to kuka najpierw na twarz czy to ja, a potem się jak sroka w gnat na cyce gapi i zaraz zaczyna się ryk, normalnie jak dojna krowa się czuję :oo2:wczoraj przetrzymywałam go 3 godziny ale padałam, smok nie, siorbatka z butli nie ... ja się już boję tych jego oczu jak tylko się do niego zbliżam, :crazy: nie chce odemnie smoka - gapi się na cycki, nie chce butli - gapi się na cycki, gadam do niego - ryczy i gapi się na cycki :hmm: Po kąpieli jak kiedyś sam zasypiał tak teraz nie śpi 3 nieraz 3 godziny ...bo on chce rozmawiać! i ciągać cyca miedzy przerwami!

Gdzieś popełniłam błąd wielki ale nie wiem w którym momencie i teraz ponoszę tego konsekwencje. Wiem ,że zawiniło przestawianie kąpieli ale nieraz tak robiłam i było OK, a teraz już się coś zmieniło
Biedna :-( Nessi, mały na pewno nie jest głodny...
Maciek też od 2 dni wstaje mi w nocy :-( robi dzięcioła jak go tylko podniosę, troche pomamla cyca i zasypia... Też muszę się wziąć za niego i go 'ustawić' ;-)

martus, mogę też prosić o tą książeczkę :-) 31071981@interia.pl

Hot chocolate..to zapraszam;-):-D

A mój Tomek wcale od cycka nie uzależniony:no:Czasem ma tak że jak nie miną 2 h od karmienia to jak próbuje dać cyca to sie krzywi niemiłosiernie i go dzwiga:-D Więc na spacer musimy wychodzić tak żeby był akurat po karmieniu:tak:
I nie zaśnie za chplerę przy cycku..tylko przytulony na rękach..a wiadomo ze lepszy cycek niż chuśtanie:no:
Hania to było całkowite przeciwieństwo...zasypiała przy cycu a potem bardzo łatwo ją od tego odzwyczaiłam:tak:
Nie wiem jak Tomka odzwyczaję od rąk:no:

Nocki na szczęście mamy fajne jak już usnie oczywiście...całą noc przesypia w łóżeczku...budzi sie co 2-3 h( Hania miała tak samo więc mi to wystarczy na razie)jak wstanie rano za wcześnie to buch do łózka i dosypia przy cycu( ciekawe czemu w dzień tak nie umie:eek:)

Juz wysłałam:tak:

Moim zdaniem nie powinno sie podawać niczego smakowego;-)
Tylko samą wodę, a to dlatego, że nasze dzieciaczki to chytruski są;-) Budzą się za wcześnie po to żeby dostac coś smacznego, jak dostana wode- czyli nic takiego dobrego- to raz, drugi zakoduja sobie, że bez sensu wstawac skoro i tak nic smacznego nie dostanę;-);-);-)

Robiłam tak z Antośkiem i po kilku nocach przestał budzić sie na karmienie:-)
Co prawda troszke starszy był ale NeSSi myśle, że warto to wypróbowac bo Michałek wcale nie jest głodny po upływie godziny;-)
Musisz go oszukiwać albo woda albo smokiem, troszkę sie pomęczysz ze dwie nocki ale później naprawde to zaprocentuje.

Dziekuję :tak: no to woda z cukrem odpada :tak:

Dobra koniec tego dobrego:-D
Dziś odpuszczamy spacer bo mamusia musi dokończyć mycie okien:confused2:
Wczoraj umyłam dwa, dziś rano u ciotki i zostały mi jeszcze 3:sorry:
A jeszcze się dowiedziałam że nasza 88letnia ciotka zakupiła sobie telewizor lcd:-D razem z jakimś dekoderem z telewizją Trwam:szok::szok::szok::szok:
A że jest przygłucha to słucha wszystkiego tak głośno że ja moge u góry oglądać to samo bez dzwięku i wszystko slyszę:szok::szok::szok:
Idę...bo się w końcu nie zabiorę za mój obiad:-D

reklama
Cześc Mamuśki!:) Jaka ja jestem wyspana! Lolek zrobił mi prezent i spał 6 godzin!!! och:) Taki luksus!:D Wczoraj byl tragiczny dzień bo jadł co godzine - półtorej (wyobraźcie sobie, że jadł, a nie ciamkał. Cycki do zera opróżniał), ale za to w nocy dał troche pospać :))) Dziś USG! :D Zaraz się zbieramy:) Trzymajcie kciuki, bo lekarka powiedziała, ze jest duże ryzyko, że dobre nie wyjdzie, bo ja miałam poważne problemy z bioderkami jako dziecko :(

Do góry