reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Hej laseczki ale nastukalyscie od wczoraj dopiero nadrobilam:) Wczoraj mialam gosci ciotka z wujkiem mnie odwiedzila w szoku bylam potem kolezanka wpadla i u mnie spala bo ja sterroryzowalam:)Dzis u nas piekna pogoda poszlam z malym na spacerek spal smacznie godzinke a teraz od godzinki spi dalej nawet go do lozeczka nie odlozylam spi na przewijaku czapke zdjelam z kombinezona powyjmowalam wszystkie 4 konczyny hhihi odpielam pajaca i go nie ruszam jak mu tak dobrze:)
Marciu trzymam kciuki za Twojego synka przykro mi ze drugi raz Cie to spotyka ale na pewno bedzie dobrze!!!!!

reklama
Jezeli chodzi o zakupy przez neta to ja od jakichs 2 lat non stop to preferuje i zaoszczedzilam na tym na pewno pare tysiecy my nawet jak chatke wykanczalismy to przez neta telewizory zamowilismy dvd sprzety do kuchni rolety no wszystko a roznica w cenach byla masakryczna:)Teraz robie zakupy dla malego tzn wszystko do pielegnacji plus pieluchy i inne *******y bo tak jak Elizka mowi jak ide na zakupy to nie musze juz tego kupowac i targac do domu a to troche czasu zajmuje i troche wazy a tak mi pod drzwi przyniesie kurier i mam z glowy

Emwu super ze sobie jedziecie ja bym tez z moim T pojechala wiadomo ze sie teskni ale nie jedziesz na 2 tygodnie przeciez maluszek z babcia bedzie mial dobrze my moze w wakacje tez sie skusimy na jakis krotki wypad tylko we dwoje;)

Wika ja okresu jeszcze nie dostalam a maly jest na butli odciagalam wprawdzie mleko ale to bylo miesiac temu ale sie nie martwie jakos na pewno przyjdzie jak mu sie zachce :)

Mialam taka chcice na krewetki ze sobie zrobilam makaronik z warzywkami krewetkami oliwa i sosem sojowym mniam ale i tak chodza za mna takie king sizy w ciescie smazone mniam ale z racji tego ze jestem na tej cholernej diecie to odpada w koncu w poniedzialek wazenie a dzis juz mamy czwartek:)

załamka na całego:-(
mały ma anemie ja mam niedowage i anemie ponad 20kg schudlam dalej lekarka mi karze jesc tylko ziemniaki ryż i tego indyka ppzrez ta chora diete mleko jest bezwartościowe a maly i tak kupy nie robi jedyne co dobre to te glodzenie i karmienie co 3 godz kolki trwaja tylko godz a nie caly dzien
nie widze sensu dziecko za duze waga 7500 i ma anemie a ja mam nic nie jesc on zaraz bedzie mial 3mc ja umre na tym ryzu juz mi sie w glowie kreci jestem zalamana na calego zyc sie niechce co jeszcze mnie spotka za co to wszystko?????????????
pozdrawiam:no::no::no:

Kurcze a ja nie daję Mysi oglądać tv bo się naczytałam i nasłuchałam, że to opóźnia rozwój dziecka..:p W sumie jak patrzę na bratanków i siostrzeńca od J i moją dawną podopieczną to mogłaby to być prawda. Wychowani niemal na samym tv i do dziś ledwo mówią. A moi bratankowie mają ponad 3 lata:(
Ale mi się wydaje osobiście, że najwięcej w tym winy braku czasu rodziców wobec dziecka.

Ja wlasnie tez nie pozwalam. Czasem wrecz musze tv wylaczac bo jak Malego odwroce tylem albo bokiem to sie skubany tak w jego strone przekreca ze malo ze lezaka nie wypadnie :-) Raz z mama zrobilysmy kroliczka doswiadczalenego z mojego dziecka :sorry: - zauwazylam ze zapatrzyl sie w tv, wylaczylysmy - skwierczy, wlaczylam - totalna hipnoza i duze oczy :eek: i tak kilka razy powtorzylysmy zeby sie upewnic ze to nie przypadek. Komicznie to wygladalo ale tez mi pokazalo jak silnie na niego to dziala i ze to nie jest zabawka dla dzieci :tak:

A pozatym MAM PYTANKO DO MAM KTORE JUZ NIE KARMIA PIERSIA TZW. BUTELKOWYCH.... CZY JUZ WSZYSTKIE DOSTALYSCIE @ ????

a i jak dlugo karmilyscie z piersi ...
ja 1 miesiac teraz miesiac juz na samej butelce i dalej nie mam @ i sie martwie :wściekła/y:
spac mi to nie daje :sorry:
ja karmilam tylko nie cale dwa tyg i prawie po mies dostalam @ ALE TAKI MASAKRYCZNIE MOCNY ZE MYSLALAM ZE KRWOTOK JAKIS:szok:

Mama kupiła Dada 4-9 kg bodajże. Mają '3' napisane na przodzie, więc to chyba trójki. I takie fajne kolorowe są:-) I fakt bo wiesz co przyłożyłam nowe pampki do tych wcześniejszych początkowych co Mała używa jeszcze i tylko mała różnica wielkości jest..
my tez teraz zaczynamy 3:tak:wynalazlam w necie super promocje na pampki belli za 82szt tylko 35.94 jak sie kupi 4packi to dostawa gratis!!!

Haha, to my właśnie mamy 12 tydzień i skok rozwojowy Maciejki...
Właśnie wróciliśmy z 2-godzinnego spacerku i Maciejos przez pierwsze 20 min płakał co mu się nigdy nie zdarzało :szok: Wyciągałam go z wózka to się uspakajał, jak odkładałam znowu ryk :confused2: Miałam wracać do domu i nagle zasnął więc pochodziliśmy troszkę :tak: Teraz w domu kontynuuje drzemkę :-D
Mam nadzieję, że to rzeczywiście ten skok nas dopadł :sorry:
a co to ten skok rozwojowy???

Mialam taka chcice na krewetki ze sobie zrobilam makaronik z warzywkami krewetkami oliwa i sosem sojowym mniam ale i tak chodza za mna takie king sizy w ciescie smazone mniam ale z racji tego ze jestem na tej cholernej diecie to odpada w koncu w poniedzialek wazenie a dzis juz mamy czwartek:)
poprosze o przepis na odp.watku:-) brzmi pysznie:tak:

a co to ten skok rozwojowy???

Skok rozwojowy to jest cos na co mozna zrzucic kazde marudne zachowanie dziecka ;-):-D A tak naprawde to lepiej wygoogluj sobie i duzo ciekawych rzeczy znajdziesz.

Wygoncie mnie stad!!! Dziecko mi spi a ja zamiast obiad gotowac na BB sie udzielam :sorry:

reklama
załamka na całego:-(
mały ma anemie ja mam niedowage i anemie ponad 20kg schudlam dalej lekarka mi karze jesc tylko ziemniaki ryż i tego indyka ppzrez ta chora diete mleko jest bezwartościowe a maly i tak kupy nie robi jedyne co dobre to te glodzenie i karmienie co 3 godz kolki trwaja tylko godz a nie caly dzien
nie widze sensu dziecko za duze waga 7500 i ma anemie a ja mam nic nie jesc on zaraz bedzie mial 3mc ja umre na tym ryzu juz mi sie w glowie kreci jestem zalamana na calego zyc sie niechce co jeszcze mnie spotka za co to wszystko?????????????
pozdrawiam:no::no::no:
o matko... ta Twoja dieta jest konieczna!? Ja bym przeszła na butelki. I tak jak masz co 3godz karmienie, nie częściej.

Do góry