asienka_r
mama Ani i Gabrysi
Witam:-)
Anineczko wszystkiego najlepszego
A gotowałaś warzywka z mięskiem od razu, bo podobno najpierw trzeba samo mięsko i dopiero mięsko dodać do warzyw, bo wywar może uczulić
. My zaczęliśmy od kleików i kaszek, bo Ania nie chciała samego mleka
. potem był ziemniaczek ugotowany, potem marchewka:-)
U nas brokuł też już był:-), bo ma dużo żelaza. Tak się właśnie dziwiłam, że na słoiczkach pisze od 4 miesiąca, a tam mięcho. A truskawki dlatego tak późno, bo są bardzo silnym alergenem
Ja za każdym razem też się wściekam

, nigdy tego nie zrozumiem
Anineczko wszystkiego najlepszego
ja tyko dodam,ze Al od poczatku jadl zaupy namiesie,czyli od 4 miesiaca. Im szybciej z miechem tym lepiej...wedlug mojej pedi z PL. I na dobre mu to wyszlo. Z jedzeniem nigdy problemow nie mileismy i nie mamy. Je wszystko jak leci! A zaczelismy w 4 miesiacu wlasnie od zup. Tydzien pozniej jadl juz obiady,desery i wszystko inne. W tej chwili ulubionym pzrysmakiem sa paluszki z sezamem i maca!:-)
A gotowałaś warzywka z mięskiem od razu, bo podobno najpierw trzeba samo mięsko i dopiero mięsko dodać do warzyw, bo wywar może uczulić

Madbabe- tak od zupek bo zupki to jedzonko,ktore nie jest slodkie. Jak zje zupe to i deserek zje. A jak zacznie od deserkow to niektore dzieci nie chca potem warzywek...
Andzulina- mozna ryby.Ali jadl od poczatku. W POlskich sloikach byly takie od 5 mies.Ale na sloiku nie bylo napisane co to za ryba....Teraz ma takie z Sole. Jak na parze zrobisz to losos bedzie ok. lekki w koncu jest. Wazne zeby tluste rybsko nie bylo. Brokuly w sloikach sa juz od 4 miecha takze spokojnie. No a ryz tez luzik...ma juz zabalki wiec da rade, bo Al sie na poczatku krztusil.
Inne normy zywieniowe sa w Pl a inne tutaj. To co w PL jest od 6 miecha, tutaj bedzie juz od 4 co anjlepiej swiadczy o tym,ze dziecku napewno nic nie bedzie. Czytalam tez ksiazke o zywieniu wydana w Anglii i tam tez inne rzeczy pisali np truskawki od bodajze 9.........
U nas brokuł też już był:-), bo ma dużo żelaza. Tak się właśnie dziwiłam, że na słoiczkach pisze od 4 miesiąca, a tam mięcho. A truskawki dlatego tak późno, bo są bardzo silnym alergenem
A co do Irlandzkich rodzicow -
dzisiaj w sklepie babke widze z malym malenstwem na rekach ,dziecko moze mialo jakies 4-5mies,polnagie,bez bucikow,bez skarpetek!Ubrane bylo w spodnie od pizamki,sweterek no i czapke(chyba przez pomylke)
Dziecko cale sine nogi mialoi wogole jakies takie niewyrazne bylo!
Bardzo czesto sie z tym spotykam, ale za kazdym razem jestem wsciekla
A najlepsze, ze owa Pani ubrana byla jak na zimowa pore przystalo.
Wiem, ze my matki polki mamy manie przegrzewania dzieci ale co te kobiety irlandzkie robia SZOK!!!
Ja za każdym razem też się wściekam