reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Svensonka coś dla Ciebie

Tydzień czwarty

Zarodek ma około 6 mm długości. Daje się w nim wyróżnić pew­ne elementy jego budowy. Ma on głowę z zawiązkami oczu, uszu i ust, zaczyna rozwijać się język. Od 26 dnia jego życia zarysowują się zawiązki kończyn. W 25 dniu zaczyna pracować serce, które kurcząc się z szybkością około 65 razy na minutę zaczyna tłoczyć krew i za jej pośrednictwem odżywiać powstające i rozrastające się tkanki. Powstają zawiązki nerek, jest już wątroba i przewód pokarmowy. Pępowina nie jest jeszcze w pełni uformowana. Zarodek składa się obecnie z milionów komórek, jest on 10 000 razy większy niż komórka jajowa. Jego dynamika wzrostu, jak i obserwowane przemiany fizyczne, nigdy później nie będą już od­bywały się w takim tempie, jak do tej pory. Równocześnie w jajni­ku rozrasta się ciałko żółte, przyjmując nazwę ciałka ciążowego, zwiększając jednocześnie produkcję hormonu o nazwie progesteron. 3 L 5 6 7 8 Tygodnie Pod jego wpływem komórki błony śluzowej macicy przekształcają się w doczesną, a mięsień macicy staje się niewrażliwy na bodźce wywołujące w warunkach normalnych jego skurcz.

reklama
a tak w temacie to takie fajne tekściki

Twoje ubrania:Pierwsze dziecko:
- Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę.
Drugie dziecko:
- Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.
Trzecie dziecko:
- Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami.

Przygotowanie do porodu:
Pierwsze dziecko:
- Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.
Drugie dziecko:
- Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.
Trzecie dziecko:
- Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.

Ciuszki dziecięce:
Pierwsze dziecko:
- Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.
Drugie dziecko:
- Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.
Trzecie dziecko:
- A niby, czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?

Płacz:
Pierwsze dziecko:
- Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.
Drugie dziecko:
- Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.
Trzecie dziecko:
- Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.

Rewelacja!!!!:-D:-D:-D:-D

Svensonka coś dla Ciebie

Tydzień czwarty

Zarodek ma około 6 mm długości. Daje się w nim wyróżnić pew­ne elementy jego budowy. Ma on głowę z zawiązkami oczu, uszu i ust, zaczyna rozwijać się język. Od 26 dnia jego życia zarysowują się zawiązki kończyn. W 25 dniu zaczyna pracować serce, które kurcząc się z szybkością około 65 razy na minutę zaczyna tłoczyć krew i za jej pośrednictwem odżywiać powstające i rozrastające się tkanki. Powstają zawiązki nerek, jest już wątroba i przewód pokarmowy. Pępowina nie jest jeszcze w pełni uformowana. Zarodek składa się obecnie z milionów komórek, jest on 10 000 razy większy niż komórka jajowa. Jego dynamika wzrostu, jak i obserwowane przemiany fizyczne, nigdy później nie będą już od­bywały się w takim tempie, jak do tej pory. Równocześnie w jajni­ku rozrasta się ciałko żółte, przyjmując nazwę ciałka ciążowego, zwiększając jednocześnie produkcję hormonu o nazwie progesteron. 3 L 5 6 7 8 Tygodnie Pod jego wpływem komórki błony śluzowej macicy przekształcają się w doczesną, a mięsień macicy staje się niewrażliwy na bodźce wywołujące w warunkach normalnych jego skurcz.
super dziekuje bardzooooooooooo

Svensonka coś dla Ciebie

Tydzień czwarty

podaj strone to sobie poklokam i poczytam
znalazlam nowa strone z superowym suwakiem
Widgetbox › Baby Ticker - The Baby Countdown Pregnancy Ticker Widget

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej dziewuszki :-)
ja po zakupkach już i ploteczkach u koleżanki :tak:
dzisiaj przyszły teściory od svensonki więc siuramy idziałamy - z takimi maszynami musi się udać :-D

Kupiłam dzisiaj dla mojego przyszłego chrześniaka kilka ciuszków - słodkie :tak: aż mi serducho za kuło :zawstydzona/y:

ja narazie zmykam.wracam do roboty.co prawda pracuję w domu,ale to nie znaczy że mogę się opierdzielać.trzeba odwalić pańszczyznę i potem mogę dalej się zabawiać z wami.

buziaki.oby humorek dopisywał cały dzionek.

reklama
ja narazie zmykam.wracam do roboty.co prawda pracuję w domu,ale to nie znaczy że mogę się opierdzielać.trzeba odwalić pańszczyznę i potem mogę dalej się zabawiać z wami.

buziaki.oby humorek dopisywał cały dzionek.
a co to za praca ze w domu mozesz ja wykonywac?

:sorry:Co taka cisza zapadła :sorry:
ja bylam w pralni 2 razy i odebralam synka z przedszkola

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry