reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

A kochana bardzo chetnie tylko jak ty to sobie wyobrazasz?:-D

Najpierw Cię przywiozę :-), bo fotelik z małym dam radę jeszcze nieść :-D do auta napewno.:-) A potem to już rozpiszemy plan działania ;)

A ja zapomniałam napisać, że jutro jedziemy do mojej mamy, i zostaniemy tam do poniedziałku ... :tak:ale się cieszę, nie ma jak w domu! rodzinnym ;)
No i sprawy mnie firmowe wzywają :crazy:

reklama
a teraz drogie e-Ciocie i dzieciaczki kochane wybaczą, ale ide spać! :-D oj chce się wyspac, oj chce za te 4 dni!

:huh:

ale zwariowany dzien!!!!!!!!!!!no mowie wam i ile emocji:):):):) w skrocie:MOJA MLODSZA rodzona SIOSTRA JEST W CIAZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

to juz przelom 11 i 12 tygodnia....ale dopiero dzis sie dowiedziala o ciazy na 100% wczesniej miala krwawienia wiec raczej jako miesiaczke je traktowala:-):-) no i dzis poszla do pani doktor,,,,a tu fasolka juz calkiem spora -nawet dosc duwa jak to pani okreslila:-D:-D ale jaja!!!!!!!1 no normalnie w szoku jestem a czyje sie jakbym to ja w ciazyt byla:) czyli we wrzesniu bede ciocia:szok::-)
umowilam ja wiec dzis na usg:):):):)::-)i z nia pojde:-)no musze po prostu,,,,:laugh2:

a w nocy smilo mi sie ze ja znow w ciazy kjestem... i ak sie martwilam,,, jak ja sobie dam rade z dwojgiem dzieci... takich malych:)

a teraz drogie e-Ciocie i dzieciaczki kochane wybaczą, ale ide spać! :-D oj chce się wyspac, oj chce za te 4 dni!

:huh:
oj wyspij sie wyspij!

dziewczyny a ja z pytankiem dzis tylko:
czy nutramigen dziala jakos specjalnie ze dziecku sie tak nie ulewa?(gdzies tak slyszalam albo mi sie wydaje....:confused2::eek:)
bo moj maly jak zje to polowe z tego uleje...i sie zaczynam martwic....i jeszcze czy on jest na recepte?:eek::sorry:

Mój waży 6200 ;/ to jest masakra takiego nosić, a on KOCHA być noszonym ;/ nie lubi za długo leżeć ehhh
Już mi ramię wysiada od noszenia,a gdzie dalej:szok:
W gondoli już się prawie nie mieści:szok: ciekawe co zrobię jak będzie za duży do gondoli a do spacerówki jeszcze siadać nie umie:no:
Moze zrob jak ja, ze fotelik samochodowy na stelazu zamiast gondoli. Moja tak uwielbia lezec na spacerze, rozglada sie, tyle, ze ograniczone ma rozgladanie bo jej budke zastawiam z kuli zimy:-p

ale zwariowany dzien!!!!!!!!!!!no mowie wam i ile emocji:):):):) w skrocie:MOJA MLODSZA rodzona SIOSTRA JEST W CIAZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

to juz przelom 11 i 12 tygodnia....ale dopiero dzis sie dowiedziala o ciazy na 100% wczesniej miala krwawienia wiec raczej jako miesiaczke je traktowala:-):-) no i dzis poszla do pani doktor,,,,a tu fasolka juz calkiem spora -nawet dosc duwa jak to pani okreslila:-D:-D ale jaja!!!!!!!1 no normalnie w szoku jestem a czyje sie jakbym to ja w ciazyt byla:) czyli we wrzesniu bede ciocia:szok::-)
umowilam ja wiec dzis na usg:):):):)::-)i z nia pojde:-)no musze po prostu,,,,:laugh2:

a w nocy smilo mi sie ze ja znow w ciazy kjestem... i ak sie martwilam,,, jak ja sobie dam rade z dwojgiem dzieci... takich malych:)
O, gratuluję siostrze. A ile ma latek szczesliwa przyszla Mama?

szczesliwa..... hm na razie przerazona.... planuja wziac cywilny na razie bo po moim weselu jeszcze nie doszla mama do ladu:) a moja siostra jest o w twoim wieku o ile sie nie myle,,, ty jestes z 88??? jesli tak to ona tez:)

Tak, 88:) Jak dla mnie to idealny wiek na pierwsze dzieciątko:) Tyle, że ja zawsze marzyłam o dzieciątku, znaczy zawsze hehe. Od ok 2 lat. A Twoja siostra szok przejdzie i potem to będzie zakochana po uszy!:)

Czasem jak chodze to wlasnie mijam takie wrzeszczace wozki i mamy udajace ze wcale nie biegna :-D Znam to niestety rowniez z autopsji :crazy: Wozki powinny byc wyposazone w takie mini-koguty policyjne ;-)

A jak duzo Wasze pociechy spia w ciagu dnia? Jak zasypiaja? Albo jak usypiacie? U nas spi w miare sensownie ale tylko w hustawce ale nie chce zeby caly czas tak spal. Dzis Maly probuje spac w wozku i co pare minut mam wezwanie do pokoju obok :eek:

:-D:-D:-D
Mój śpi tak:
budzi się koło 7.30-8..tak jak nas Hania obudzi:wściekła/y:
Potem zasypia tak koło 10..max na godzinkę, najczęściej w leżaczku
następne spanko koło13...w kołysce ale jeżeli widzę że chciałby jeszcze paspać to wkładam go do leżaczka i bujam:sorry:
jest super jak pośpi do 15 bo wtedy ostatnia drzemka wypada po 17..śpi zwykle pół godziny i wtedy kąpanie mamy po 19 i zwykle o 20 już śpi:tak:

Gratulacje:-D
Moja siostra ma termin na sierpień;-)

reklama
Ja mam tylko jednego brata, więc już ciotką raczej więcej nie zostanę ze strony brata bo co innego od rodzeństwa J, którego ma od groma:p Mój brat ma dwóch synów bliźniaki 3.5 roku i córkę 5 miesięczną;) A J jest wujkiem Krzysia 1.5 rocznego, po ślubie to i ja będę jego ciocią:) A no i siostra J ma termin na wrzesień:)

Do góry