reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

WItam się po południowo
Mnie coś humor opuścił i jakaś taka mega senna się zrobiłam i nawet ochoty na przytulasy nie mam :-(

Betusia daj znać jak jutro teściora zrobisz :tak:

Tak coś czuje że ja tu naprawde sama zostane ze staraczek i będę sobie sama ze soba pisać :-D

reklama
Betusia dołaczam się do Suzi1 może zrób sobie beta HCG wtedy będziesz miała 100%pewność bo z testami to różnie bywa

Betusia mnie tak p.dr powiedziała,bo u niektorych kobiet wolniej przyrasta hcg.I dlatego tez niektorym II kreski wychodzą przed terminem @ a niektorym bardzo słaba kreseczka po terminie @. Chodzi o to zeby mocz był jak najmniej rozcienczony!Albo zrób sobie bete:tak:

Martuska a dostałąs @????Czy poprostu załąmanie???
Ja tez nie raz miałąm załamanie,ale chciałam spróbowac z CLO , ale spokojnie do tego podeszłam jedyne co spedzało mi sen z powiek to ten bol jajników,nawet PAjki pytałam co i jak.A tak to starałąm sie nie myslec o objawach:-D

MOJE NAJSERDECZNIEJSZE GRATKI !!! Druga krecha jak nic widoczna szczególnie dla nas staraczek co nawet najbledszy odcień różu dojrzą :tak::-)

co do tych twoich bóli jajnika to ja mam tak samo, praktycznie od owu boli mnie lewy jajnik i właśnie tak się zastanawiałam czy może jakaś torbiel mi się tam nie zrobiła, ale wyraźnie czuję że coś tam się dzieje, jakby mnie coś tam blokowało, coś się zatkało i robiłam testa ale zdecydowanie za wcześnie bo 8 dni przed @ dziś mam 6 dni do @ a na jakimś wątku laska robiła testa to jej pokazał 5 dni przed @ II krechy taki czuły i się zastanawiam czy nie zrobić? co myślisz opisz mi ból tych swoich jajników bo umrę z ciekawości :tak::szok:

WItam się po południowo
Mnie coś humor opuścił i jakaś taka mega senna się zrobiłam i nawet ochoty na przytulasy nie mam :-(

Tak coś czuje że ja tu naprawde sama zostane ze staraczek i będę sobie sama ze soba pisać :-D
To ja pewnie razem z tobą zostanę ;-);-)

Betusia mnie tak p.dr powiedziała,bo u niektorych kobiet wolniej przyrasta hcg.I dlatego tez niektorym II kreski wychodzą przed terminem @ a niektorym bardzo słaba kreseczka po terminie @. Chodzi o to zeby mocz był jak najmniej rozcienczony!Albo zrób sobie bete:tak:

no właśnie bo ja sie martwieże tylu dziewczynom wychodzą testy jeszcze przed terminem @ a to przecież każdy organizm inny...
bete to najwyzej w poniedzialek- a wynik bety powinien byc powyzej 5- a i jeszcze czy robi sie ja na czczo??? czy w dowolnej porze dnia??

MOJE NAJSERDECZNIEJSZE GRATKI !!! Druga krecha jak nic widoczna szczególnie dla nas staraczek co nawet najbledszy odcień różu dojrzą :tak::-)

co do tych twoich bóli jajnika to ja mam tak samo, praktycznie od owu boli mnie lewy jajnik i właśnie tak się zastanawiałam czy może jakaś torbiel mi się tam nie zrobiła, ale wyraźnie czuję że coś tam się dzieje, jakby mnie coś tam blokowało, coś się zatkało i robiłam testa ale zdecydowanie za wcześnie bo 8 dni przed @ dziś mam 6 dni do @ a na jakimś wątku laska robiła testa to jej pokazał 5 dni przed @ II krechy taki czuły i się zastanawiam czy nie zrobić? co myślisz opisz mi ból tych swoich jajników bo umrę z ciekawości :tak::szok:

KOchana nie wiem jak ci to opisac,bolały mnie na zmiane jajniki,raz lewy<z niego była ow> a raz prawy.Ale bardzo mocno je czułam.W 10dniu poszłam do lekrki sprawdzic co sie dzieje czy nie zrobiła mi sie torbiel,bo to był pierwszy cykl z CLo.
ALe zadnej torbieli nie było.
Jak dla mnie na testa zdecydowanie za wczesnie ,6 dni przed !!!

no właśnie bo ja sie martwieże tylu dziewczynom wychodzą testy jeszcze przed terminem @ a to przecież każdy organizm inny...
bete to najwyzej w poniedzialek- a wynik bety powinien byc powyzej 5- a i jeszcze czy robi sie ja na czczo??? czy w dowolnej porze dnia??

Tak wynik powyzej 5 oznacza ciaze:tak:Nie robi sie jej na czczo, i jak robią przez cały dzien to nie ma ograniczen czasowych.Ja pobiegłąm zrobic ja rano jak tylko pojawił sie cien kreseczki,ale to dlatego ze miałąm zacząc brac leki ktore w ciazy absolutnie nie sa wskazane:tak:Wynik miałam juz ok 12:30

WItam się po południowo

dam znać :tak:

Tocia nic nie boj sama nie zostaniesz ja pewno malpiszona dostane pare dni w depresji malpowej i dalej zaczne pic te ziolka ale chyba zaczne od tych co mi polecila kolezanka mojej mamy- tez sprawdzony sposób : krwawnik i macierzanka kupic i wymieszac parzyć jedną łyzkę stołowa i poic 3 x dziennie i pomiesiacu juz sa efekty- chyba to zastosuje aa i wlasnie jej synowa tak zrobila i pomiesiacu picia zaszla w ciaze---- matko ja to jak tonący wszystkiego się złapać chcę;-)

Betusia dołaczam się do Suzi1 może zrób sobie beta HCG wtedy będziesz miała 100%pewność bo z testami to różnie bywa

jutro testa z moczu a w poniedzialek z krwi chyba ze wredota przylezie- juz sama nie wiem co myslec co robic.... wszyscy mi mowia abym wyluzowala a ja mowie szczerze:NIE POTRAFIĘ!!!!:-:)-:)-(

KOchana nie wiem jak ci to opisac,bolały mnie na zmiane jajniki,raz lewy<z niego była ow> a raz prawy.Ale bardzo mocno je czułam.W 10dniu poszłam do lekrki sprawdzic co sie dzieje czy nie zrobiła mi sie torbiel,bo to był pierwszy cykl z CLo.
ALe zadnej torbieli nie było.
Jak dla mnie na testa zdecydowanie za wczesnie ,6 dni przed !!!

Tak wynik powyzej 5 oznacza ciaze:tak:Nie robi sie jej na czczo, i jak robią przez cały dzien to nie ma ograniczen czasowych.Ja pobiegłąm zrobic ja rano jak tylko pojawił sie cien kreseczki,ale to dlatego ze miałąm zacząc brac leki ktore w ciazy absolutnie nie sa wskazane:tak:Wynik miałam juz ok 12:30
U MNEI BETA BEZ SKIEROWANIA KOSZTUJE 60 ZŁ w CM LIM i tam musze miec skierowanie ( a w limie i w lux medzie jesem ubezpieczona- jeszcze luxa sprawdze )!!!!
niezle ???? jeszcze sprawdze w przychodni kolo domu pojde w poniedzielnik ....

wyczytałam, że

Jeśli dojdzie do zagnieżdżenia zapłodnionej komórki jajowej, a odbywa się to między 6 a 8 dniem po owulacji, to 48 godzin później we krwi pojawia się wykrywalne stężenie HCG (> 1 mIU/ml).Jednak dopiero wynik > 5 mIU/ml oznacza ciążę.

3 tydzień ciąży: 5.8-71.2
4 tydzień ciąży: 9.5-750
5 tydzień ciąży: 217-7138

reklama
a ja wlasnie leniu****ę w moim rodzinnym domku.... jutro wreacam do Wawy - a tak mi tu dobrze .... chyba wole jednak tu mieszkac - musze mojego do tego przekonac - jednak nie ma jak blizej my....tnz juz powiedzial ze nie ma problemu- tylko ze co z praca???? tu spokojniej i wolniejsze tempo niz w stolicy....
bo tesciowa to jednak obca baba;-):-D;-):-D

Do góry