reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

pewnie...chcialam od ammy... ale wszystko za male hahah
jestem zbyt szeroka w biodrach a uda mam jak sportowiec... bo zawsze biegalam i gimnastyke sportowa trenowalam i chcac niechcac te miesnie paskudnie sie rozrosly.... zawsze mialam problem z udami i lydkami by kozaczki na zime kupic.... a biodra po ciazy sa tak szerokie ze sama jestem w szoku! wiesz to co na chrzciny to i na wesele zaloze tak samo julka.. bedzie miala sukienke na chrciny ktora na wesele bedzie pasowac... zastanawiam sie tylkoktora jej kupic.. mam dyleat moze wy mi pomozecie podjac decyzje...

*Sukieneczka do Chrztu *R.68 MICHASIA (922071008) - Aukcje internetowe Allegro
czy
Sukienka do chrztu ''MARTYNKA'' r. 74, chrzest (936915781) - Aukcje internetowe Allegro
lub
Sukienka do chrztu CDR02R + opaska + kapelusz r.68 (926047535) - Aukcje internetowe Allegro

wiesz Daffi wszystkie sa sliczne...ale mi najbardziej podoba sie 2 pozycja
no i drogie sa bardzo ja za stroj Alusia wybulilam 70 zl i to mi sie wydawalo duuuuzo

reklama
pewnie...chcialam od ammy... ale wszystko za male hahah
jestem zbyt szeroka w biodrach a uda mam jak sportowiec... bo zawsze biegalam i gimnastyke sportowa trenowalam i chcac niechcac te miesnie paskudnie sie rozrosly.... zawsze mialam problem z udami i lydkami by kozaczki na zime kupic.... a biodra po ciazy sa tak szerokie ze sama jestem w szoku! wiesz to co na chrzciny to i na wesele zaloze tak samo julka.. bedzie miala sukienke na chrciny ktora na wesele bedzie pasowac... zastanawiam sie tylkoktora jej kupic.. mam dyleat moze wy mi pomozecie podjac decyzje...

*Sukieneczka do Chrztu *R.68 MICHASIA (922071008) - Aukcje internetowe Allegro
czy
Sukienka do chrztu ''MARTYNKA'' r. 74, chrzest (936915781) - Aukcje internetowe Allegro
lub
Sukienka do chrztu CDR02R + opaska + kapelusz r.68 (926047535) - Aukcje internetowe Allegro

mi sie najbardziej ostatnia podoba bo jest taka delikatna... :) ja tez niedlugo bede szukac

wiesz Daffi wszystkie sa sliczne...ale mi najbardziej podoba sie 2 pozycja
no i drogie sa bardzo ja za stroj Alusia wybulilam 70 zl i to mi sie wydawalo duuuuzo

tak ale moj tato powiedzial ze kupi Julce.. i jak mu powiedzialam cene to nawet nie marudzil tylko powiedzial ze ok.

Hej i ja witam sie:-)
Muszę się pochwalic, ze wreszcie znaleźliśmy mozliwe mieszkanie:-)hm malutka kawalerka ale na poczatek wystarczy zwlaszcza, ze moj A w tej nowej pracy na początku duzo nie zarobi. Szukalismy szukalismy no i zamiast za 500-jak do liczylismy, ze byloby nas stac spokojnie tak jutro idziemy obejrzec mieszkanie za 350!:szok::-D wiec super a w dodatku czesciowo umeblowane. Cieszymy sie, o choc to ma być malenki kacik to wlasny.
Daffi wiem co to klopoty finansowe niestety:-( przez to, ze byly szef mojego jest nam winny sporo kasy bo 2 tysiaki, mamy dlugów prawie tysiac:-(. Na szczescie to u moich rodziców wiec nie musimy sie spieszyc ze splata.
Bede musiala niezle sie spiac, zeby na wsio starczylo. Sciskam Cie na odleglosc bo wiem jakie to uczucie kochana

Ostatnia edycja:
Witajcie po weekendzie zaglądam a tu same zmiany nowa szata graficzna fiu fiu...
U mnie trochę się wydarzyło mąż miał wypadek w pracy i wylądował na izbie ale na szczęście założyli mu szwy na ręce i powinna być sprawna. Maluch zaczyna mi w dzień posypiać więc mogę cokolwiek zrobić. Zaczyna się interesować czymś więcej niż butelka czy mokra pielucha, kolki są coraz rzadsze także wszystko zmierza ku lepszemu. Poczytam co u was i co nieco jeszcze napiszę.
Daffi widzę że masz nieciekawą sytuację finansową ja mam niewiele lepszą bo mój chłop 3 tyg był na przymusowym urlopie i przyniósł 1000zł dobrze że ja mam zasiłek z ZUS to jakoś damy radę ale na styk. A jaki nosisz rozmiar w tej chwili może któraś z nas może ci coś pożyczyć? Ja własnie robię przegląd szafy i na szczęście wchodzę we wszystko wiec coś na chrzciny wygrzebie bo nie stać mnie na nowe ciuchy.

Daffi- witaj z powrotem:-) Kurcze- rozumiem Cie doskonale ale chyba większosc młodych małżeństw ma takie problemy- dacie radę, tylko musicie zacząc normalnie rozmawiać. Z pieniędzmi to zazwyczaj tak jest że raz są a raz ich nie ma ale najważniejsze żebyście Wy się dogadali, wtedy wszystko wyda się łatwiejsze. Wiem co mówię bo my też opłat mamy 1400 a żyjemy ze stypendium i kredytu studenckiego i jest w miarę ok jeśli nie ma jakiegoś niespodziewanego wypadku ale był czas że mieliśmy 600 zł a opłaty te 1400. Tylko że my rozmawiamy i zawsze jakieś rozwiązanie się znajdzie. Co do pracy to może to nie jest złe wyjście- mąż może by |Cie inaczej traktował bo miałabys jakieś pieniądze bo tak to on zarabia więc ma prawo odpocząć, nie chce się zajmować mała itd. Poiza tym może i Ty byś się lepiej czuła? Bardziej potrzebna, dowartościowana? Ja tak przynajmniej mam że nie lubie być na czyjejś łasce. Na początku będzie ciężko ale zobaczysz że potem tak sobie wszystko ułożysz że nawet będziesz miała więcej czasu niż teraz. Trzymam kciuki:-)
Luuzna- a Ty szukasz kiecki na wesele czyjeś czy swoje bo ja nie wyczaiłam;) Bo ja też mam 168wzrostu i 38 rozmiar i kiecę do ślubu do sprzedania;) To tak jakby co, hihi
Dziewczyny- czy tylko u mnie jest taki zwyczaj że to matka chrzestna kupuje ubranko?? Bo Wy wszystkie tu coś kupujecie a ja powiedziałam kumpeli która będzie chrzestną Lidki co mi się podoba i ona ma kupić- właściwie to już kupiła. Ale to podobno taka tradycja że to zadanie mamy chrzestnej
Ja się muszę pochwalic mężem- powiedział że wie że się muszę uczyc i mam nic innego nie robić- jak wróci to pozmywa i posprzatya a obiad z sobotyyu ma więc tylko nauka mi została. Ale padam na pyszczek- spałam 3 godziny bo w nocy się uczyłam a dziś pewnie to samo. Teraz lulam mała, piję kawę na otwarcie oczu i znów ksiązki:-(

reklama
ooo jaki dobry dziadek!! to ja obstawiam 2, bo te falbanki sa urocze! bedzie Julka wygladac jak ksiezniczka

tak na moich rodzicow nie mozna narzekac.. chrzciny beda u nich tez robione... naprawde mam w nich duze wsparcie i pomoc!
a tesciowie nic nie pomagaja! tylko jeszcze by chcili marka wykorzystywac by ich wozil za wlasne paliwo a nasz samochod paliwo pochlania! ostatnio zatankowal za 50zl i dojechal z cpnu do wyjazdu z niego i juz rezerwa sie zapalila dlatego etraz do pracy pieszo chodzi albo z kolega jezdzi bo duzo kasy szlo na paliwo a samochod musi byc w gotowosci bo male dziecko jest i mam nadzieje ze nigdy nic sie nie wydarzy ale jak to sie mowi lepiej byc przygotowanym na wszystko...

o a najlepsze! tesciowa sie meza zapytala na co ty tyle pieniedzy wydajesz???
myslalam ze padne na twarz jak to uslyszlaam!
wystarczy ze za dom placimy 750zl plus 140zl prad i 70zl woda!
do tego raty mamy ponad 300zl i mamy TV "N" z ktorej obecnienie korzystamy bo tam gdzie teraz mieszkamy blok jest swiezo po remoncie i nie ma uchwytu do zamontowania talerza... i korzystamy z kablowki a enkeplacimy za darmo! a kablowka z netem to kolejne 100zl... ehhh a oa sie mnie pyta na co on tyle pienidzy wydaje! brzmi to jakbysmy obracali miesiecznie tysiacami pieniedzy! nie ma nic gorszego jak takie glupie gadanie! ja bym jej mogla odwzajemnic tak samo! bo tesc ma 2500zl wyplaty a jest ich 3 w domu i jeszcze babci rente ponad 900zl i ona wiecznie kasy nie ma...a juce nic nie kupuje.. kupila zdechle paputki kubusia puchatka.. dziekowac jej za to ale jak na jedyna wnuczke to sie nie wysilila... moi rodzice co miesiac kupuja 1 mleko i pampersy! etraz kupia jej ubranko i mi lodowke uzupelniaja bysmy mieli co jesc!!! kupili julce super spodnie i kurteczke na przyszla zime! pomagaja jak moga a kokosow nie amja bo jest ich 3 a tato zarabia ok2500zl

Do góry