reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Ehh jutro kontrola u dermatologa z pupki zeszlo zaczerwienienie po kremie Trovagen. Ale z buzi nie wiec nadal nie wiem co to ma byc.
Dermatolog polecila mi jako krem na pupe pod pieluszke Bevita podobno bardzo dobry

reklama
Hej i ja witam sie
Muszؤ™ siؤ™ pochwalic, ze wreszcie znaleإ�liإ›my mozliwe mieszkaniehm malutka kawalerka ale na poczatek wystarczy zwlaszcza, ze moj A w tej nowej pracy na poczؤ…tku duzo nie zarobi. Szukalismy szukalismy no i zamiast za 500-jak do liczylismy, ze byloby nas stac spokojnie tak jutro idziemy obejrzec mieszkanie za 350! wiec super a w dodatku czesciowo umeblowane. Cieszymy sie, o choc to ma byؤ‡ malenki kacik to wlasny.
Daffi wiem co to klopoty finansowe niestety przez to, ze byly szef mojego jest nam winny sporo kasy bo 2 tysiaki, mamy dlugأ�w prawie tysiac. Na szczescie to u moich rodzicأ�w wiec nie musimy sie spieszyc ze splata.
Bede musiala niezle sie spiac, zeby na wsio starczylo. Sciskam Cie na odleglosc bo wiem jakie to uczucie kochan
dzieki... super od razu lepiej sie czyta hehe... co do szefow to cos o tym wiem bo kiedys pisalam, nam tez gosc nie placil... jak dostal monit wieksza czesc zaplacil ale jeszcze wisi nam 600zl... maz dzis mial do niego jechac i sie zapytac czy placi czy chce znow monit! i sprawe do sadu... dla nas to kupa forsy dla sadu smiech na sali.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Laski alus ostatnio się przekręcił - je co dwie godz i to 150 ml!!!! Budzi się przed 5 rano, bo jest głodny!!! I teraz dałam mu jeść, zasnął na chwilę i znów chce :eek: dać mu? Czy wasze dzieciaki też tak mają?
Moj ma tak, ze je co 4 godz ale 150-180. Na wieczor potrafi 240 zjesc szok!!!! Moze sproboj herbatke dac, jesli nie chce to moze ma takie potrrzeby i tyle

dzieki... super od razu lepiej sie czyta hehe... co do szefow to cos o tym wiem bo kiedys pisalam, nam tez gosc nie placil... jak dostal monit wieksza czesc zaplacil ale jeszcze wisi nam 600zl... maz dzis mial do niego jechac i sie zapytac czy placi czy chce znow monit! i sprawe do sadu... dla nas to kupa forsy dla sadu smiech na sali.
Ehh tak to juz jest niestety:( nawet sie nie przejma, ze dzieci maja pracownicy, ktorym nie placa

Moj ma tak, ze je co 4 godz ale 150-180. Na wieczor potrafi 240 zjesc szok!!!! Moze sproboj herbatke dac, jesli nie chce to moze ma takie potrrzeby i tyle

A jakie mleczko dajesz? Mój na Nutramigenie i na opakowaniu jest napisane, żeby dawać już 220 ml dzieciom 2-4 miesięcy :szok: Chyba mało treściwe to mleczko, bo dużo musieli odjąć pewnie, bo mali alergicy by nie zaakceptowali jakiś składników ze zwykłego mleczka. Nie chcę go przekarmiać, ale i nie chcę głodzić - i bądź tu mądry...

A jakie mleczko dajesz? Mój na Nutramigenie i na opakowaniu jest napisane, żeby dawać już 220 ml dzieciom 2-4 miesięcy :szok: Chyba mało treściwe to mleczko, bo dużo musieli odjąć pewnie, bo mali alergicy by nie zaakceptowali jakiś składników ze zwykłego mleczka. Nie chcę go przekarmiać, ale i nie chcę głodzić - i bądź tu mądry...
Ja jestem na NANie. I na opakowaniu pisze, że w jego wieku powinien 120 zjadać.
Ile placisz za Nutramigen bo ja boje sie, ze moj ma alergie i wole psychicznie sie przygotowac wrazie czego

Ja nadal karmię piersią, a jak mi brakuje to Bebilon Pepti. Gładkiej skóry mojej córeczki nie widziałam od ponad miesiąca, ale pediatra twardo każe trzymać na cycu. Więc trzymam diętę i trzymam na cycu. czasem pokarmu mi brakuje jak Zosia ma "głodny" dzień. A wypija różnie. Naprawdę. Czasem 90 a czasem 150 ml. Je dość często. nadal co 2 -3 godziny. W nocy co 4 - 5. Jak chce jeść, to daję i sie nie przejmuję. Tylko, ze faktycznie Pepti to mi pije średnio raz na 2 dni po 120 - 150 ml. Wydaje mi się, ze wynika to z małej ilości pokarmu u mnie i co drugi dzień woła, żeby sobie dojeść.
Do dermatologa termin dostałam dopiero na przyszły tydzień, a do alergologa na połowę kwietnia, choć dzwoniłam dawno temu. Fakt, ze zależy mi na tych konkretnych poradniach.

ceny wahają się od 9-13 zł za puszkę ja płacę kolo 13...
miałaś rację z tą herbatką hehe...a w ogóle można dawać więcej niż 100ml dzziennie herbatki?

Ja tez daję mojemu Nutramigen, i nie zjada nawet tyle co jest przeznaczone dla 1 miesięcznego dziecka.;/ podejzewam że albo nowa butelka mu nie podchodzi albo mlek nie smakuje...(zreszta wcale się nie dziwię, bo to mleko smierdzi i jest okropne.;/)

reklama
Ja nadal karmię piersią, a jak mi brakuje to Bebilon Pepti. Gładkiej skóry mojej córeczki nie widziałam od ponad miesiąca, ale pediatra twardo każe trzymać na cycu. Więc trzymam diętę i trzymam na cycu. czasem pokarmu mi brakuje jak Zosia ma "głodny" dzień. A wypija różnie. Naprawdę. Czasem 90 a czasem 150 ml. Je dość często. nadal co 2 -3 godziny. W nocy co 4 - 5. Jak chce jeść, to daję i sie nie przejmuję. Tylko, ze faktycznie Pepti to mi pije średnio raz na 2 dni po 120 - 150 ml. Wydaje mi się, ze wynika to z małej ilości pokarmu u mnie i co drugi dzień woła, żeby sobie dojeść.
Do dermatologa termin dostałam dopiero na przyszły tydzień, a do alergologa na połowę kwietnia, choć dzwoniłam dawno temu. Fakt, ze zależy mi na tych konkretnych poradniach.

Ehhh jakby był na piersi, to bym się martwila tylko o swoja dietę...ale szczrze nie tęsknie za karmieniem piersią - mam teraz więcej swobody i kocham swoje dziecko tak samo...teraz trzeba się martwić, żeby nie przekarmić go czasem hehe

Do góry