reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

a ja dajwe mojej malej herbatke... oczywiscie nie jakies wielkie ilosci,,,, jesli chce jej sie tylko pic to nie mam mowy o cycu,.,,, cyc wg niej jest do jedzenia a nie do popijania:),, w szpitalu polozna przepajala ja glukoza i chyba od tamtej pory jej tak zostalo.... ale nic sie jej nie dzieje wiec czemu mamm jej nie przepajac...........jabluszko tez probujemy tym bardziej ze moje dziecie nie ma zadnych problemow i toleryuje wszystko- nawet ja nie musze uwazac na to co zajadam...........
A nie uważasz że jest za mała na jabłuszko??? Moim zdaniem to zdecydowaniew za szybko. Paulus dawała swojemu maluszkowi ale to pediatra zaleciła bo problemy brzuszkowe były.
Ja tez nie dopajam.Maly caly czas na cycu.
CHARIE moj may dzisiaj tez wogole nie spal,no moze mial kilka takich 5 minutowek.Wieczorem,przed kapiela byl nie do zniesiania,potem tez ciezko bylo mu zasnac.

Co do spania to Patryk tez spi w spiworku,ma kolderke ale wole jednak spiworek bo jak wyciagam go do karmienia to nie jest mu zimno.

masz racje -cycowych dzieciaczkow sie nie dopaja...sa wyjatkowe sytuacje ...np choroba/silna goraczka zeby sie dziecko nie odwodnilo, przy kolkach mozna podac hebatke ...ja nie dawalam ani raz nic innego jak cyca...
Oczywiście że cyckowych dzieci się nie dopaja....na dodatek cyckowym dzieciom póniej wprowadza się stałe pokarmy niz butelkowym.
Dziewczyny założyłam nowy wątek o nowych smakołykach naszych dzieciaczków..coraz więcej o tym piszemy..Aśka już dawno wprowadza nowości..więc chyba się przyda co?
Bardzo dobry pomysł, tymbardziej, że nasze grudniowe dzieciaczki są w różnym wieku hehe
Tez to widzialam:tak:ja jednak wolalabym cos innego.

Tez tak mysle:tak:i nie karmie piersia dlatego ze jest taniej,wiadomo trzeba sie troszke poswiecic ale to potem procentuje:tak:moja corka np to okaz zdrowia:tak:

Ja bym chciala chociaz jedna taka noc:-D

Z tego co ja wiem to jesli sie karmi cycem to nie trzeba dopajac:no:ja nie daje zadnej herbatki:no:rozumiem w lecie ale nie w zimie.

My wrocilismy z usg,jest zdecydowana poprawa ale jeszcze nie jest super:no:musze nadla cwiczyc kóleczka:tak:no ale pan doktor powiedzial ze aparat jest nie potrzebny:-)za 6 tygodni kontrola;-)
Dziwi mnie tylko to ze wczesniej mialam oznaczenie PIa LIIa a teraz jest PIa LIb co to oznacza?

Cieszę się, że jest lepiej!!!!

Daffi współczuję Ci Twojej sytuacji, naprawde bardzo mi przykro ale na pocieszenie powiem, że jek jest źle to może być teraz tylko lepiej, odbijecie się, bedzie oki:-)

reklama
ja tez sie witam ... ja moze wyskocze na szybki spacerek ale jeszcze sie zastanawiam bo po wczorajszym maluch nie chcial spac ... dzis wolalabym zeby pospala bo potem popoludniu jest nieznosna !!

Daffi, tak jak piszظ�آ¤ظ�آ… dziewczyny -dacie rade...po deszczu zawsze wychodzi sظ�ُ؟�ظ�آ‚oظ�ُ؟�ظ�آ„ce ! bedzie dobrze

pewnie.. inaczej byc nie moze... byleby tylko jakos przetrwac ten najgorszy okres i wsio... ja chyba meza pogonie do wojska.... moj brat wczoraj znow przytulil 3600zl.....
w grudniu tez byl happy bo dostal 2100wyplaty jak zawsze plus do tego 1900zl zapomogi i 600zl jakiegos zwrotu za cos tam...sam dobrze nie wiedzial za co... niedawno dostal 13tke... a teraz zbiera mundurowki...no ja pierdziu w glowie mu sie niezle przewraca...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Gdzie ty tak tanio kupyjesz te pampersy?

w Realu albo w Carrefourze ;)

widzę, że rozwija się temat karmienia już hehe. Ja dziś idę do pediatry po recepty na mleczko i zapytam co sądzi o rozszerzaniu diety Alusia. A słuchajcie jak z kaszkami? Daje któraś? Ja kupiłam taką z Bobovity mleczno-ryżową i jest od 4 miesiąca; bo piszecie tylko o deserkach. No i chyba nie najada się na noc mały :-( Budzi się już standardowo koło 5 (po 5 godz snu, czasmi po 4).

w Realu albo w Carrefourze ;)

widzؤ™, إ�e rozwija siؤ™ temat karmienia juإ� hehe. Ja dziإ› idؤ™ do pediatry po recepty na mleczko i zapytam co sؤ…dzi o rozszerzaniu diety Alusia. A sإ‚uchajcie jak z kaszkami? Daje ktأ�raإ›? Ja kupiإ‚am takؤ… z Bobovity mleczno-ryإ�owؤ… i jest od 4 miesiؤ…ca; bo piszecie tylko o deserkach. No i chyba nie najada siؤ™ na noc maإ‚y :-( Budzi siؤ™ juإ� standardowo koإ‚o 5 (po 5 godz snu, czasmi po 4).

tak kochana.. ja jeszcze nie chce dawac bo Jula albo je straszie duzo albo wcale.. ale jak ukonczy 3 miesiac to tez z bobovity bede na noc jej zageszczac mleczko.. bedzie dziecko lepiej spalo.

tak kochana.. ja jeszcze nie chce dawac bo Jula albo je straszie duzo albo wcale.. ale jak ukonczy 3 miesiac to tez z bobovity bede na noc jej zageszczac mleczko.. bedzie dziecko lepiej spalo.

Strasznie dużo? to ile? Mój potrafi wydoić już 200...i nie wiem czy się martwić czy cieszyć...strasznie jest za jedzeniem! A jak patrzy na zwykłe jedzenie :szok: oczy mu z orbit wychodzą, ślina leci obficie...i NA PEWNO nie pogardzi czymś lepszym niz to śmierdzące mleko!
(a propos: robi żółte kupy już!! zawsze były zielone, a teraz zrobiły się znów żółciutkie!)
Tylko nie wiem czy bananowa kaszka może być...chyba będę musiała inną kupić na początek (ta to w promocji była i wzięłam hehe)

I niech któraś mnie oświeci, bo osiwieje! Nie chciałam zadawać głupich pytań i starałam się poczytać na necie, ale nic nie zrozumiałam i tak...Czy jak Aluś skończy 3 miesiące, to znaczy, że 'obchodzi' się z nim, jak z 4 miesięczniakiem? Tz jeżeli czytam o rozwoju dziecka np, to czytać pod 3 czy 4 miesiącem? Asia pisała, że jak dziecko skończy 3 miesiące tz, że wchodzi w okres 4 miesiąca...

reklama
Kopciuszku odnoscnie naszej wysypki... codziennie kapie mala w oilatum i dodatkowo rano i wieczorem smaruje buziunie bepanthenem i poki co rewelacja... jak tylko widze ze juz zaczynaja plamki wychodzic to tez dodatkwo czestuje je bepanthenem i znikaja... miska ma buzke nieskazitelna poki co ale skora nie ejst taka jak byc powinna... jest jeszcze szorstka jakby miala jakas przezroczysta powloke ale juz i tak zawsze jest lepiej.. ma jeszcze na dloni ....
no i ja tez dostalam takiego uczulenia..... mam je tylko na rekach... tylko nie wiem od czego.. julka ma caly czas to samo.. ten sam krem przeciw odparzeniom co od urodzenia stosowalam... oloiwka takze i chusteczki nawilzane takze.. podejrzewam ze to moze byc od mojego szynszyla a dokladniej od jego siana bo siano jest strasznie uczulajace... zreszta ja na samego zwierzaka tez jestem uczulona mimo ze to zwierze futerkowe a nie siersciowe.... jak go wezme to od razu kicham i tam gdzie zetknie sie ze skora to mnie swqedzi i piecze... no ale wysypki nie bylo wiec podejrzewam siano!!
oby mi tylko na twarzy nie wyszlo!!!!!!!!

Do góry