reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudzień 2009

NESSI u mnie tez byly takie mysli o butelce:tak:ale nie daje sie:no:chce karmic cycem i uwazam ze jest to najlepsze co moze byc dla dziecka:tak:wiem ze jest ci teraz ciezko ale nikt nie powiedzial ze maly bedzie jadł mniej niz na cycu:no:ja bym jednak starala sie ile wlezie zeby jednak na nim zostal ale oczywiscie zrobisz jak chcesz;-)

MATAKA spokojnie,nikt nie powiedzial zebys nie dawala jabluszka:no:marta napisala tylko ze wedlug niej jest za wczesnie:tak:i powiem wam ze ja jako mama tez tak mysle:tak:z tego co widze to teraz jedna przez druga chce sie przescignac a przeciez nie o to tu chodzi:no:nie kazdy maluszek jest tak samo dojrzaly ( chodzi mi tutaj o uklad trawienny )dopiero co sie kolki skonczyly a niektore znow chca szalec ale bez obrazy nikogo nie chce tu urazic:no:bron Boze,ja tylko pisze moje zdanie.

reklama
MATAKA spokojnie,nikt nie powiedzial zebys nie dawala jabluszka:no:marta napisala tylko ze wedlug niej jest za wczesnie:tak:i powiem wam ze ja jako mama tez tak mysle:tak:z tego co widze to teraz jedna przez druga chce sie przescignac a przeciez nie o to tu chodzi:no:nie kazdy maluszek jest tak samo dojrzaly ( chodzi mi tutaj o uklad trawienny )dopiero co sie kolki skonczyly a niektore znow chca szalec ale bez obrazy nikogo nie chce tu urazic:no:bron Boze,ja tylko pisze moje zdanie.

moja dziecina na szczescie kolek nie miala.... z reszta co ja sie bede tlumaczyla...

wiecie co? zauwazylam ze tu sie grupy porobily...i jedne sa lepsze a inne nie...:zawstydzona/y:. nie wiem czym sie roznie od reszty ale...chyba sie roznie bo czasem po kilka razy pisalam z prosba o rade lub z opowiesciami co po wizytach (najpierw jeszcze w ciazy pozniej juz po porodzie)... i co?? dostalam odpowiedz moze od 2 z was... reszta jakby nie zauwazala nikogo poza ":ulubiencami"..........

sorki ale mam dzis dola i chce mi sie ryczec..:crazy:.mam grzecznie dziecko ale to nie daje gwarancji szczescia i zadowolenia bo mam jeszcze chu,,,owa tesciowa i maz mnie coraz bardziej denerwuje :angry:bo jak to mi dzis powiedzial on swoja polowe przy malej zrobil - bo ja splodzil.. teraz moja kolej.....( bo mu zwrocilam uwage ze zmeczona jestem i zeby sie na 15 minut mala zajal)...........tylko sie pytam kur...wa:angry::angry: kto ja przez 9 miesiecy w brzuchu nosil:-(.... rodzil i wogole........... ech do d.. ten dzisiejszy dzien...
no i moje dziecko w miesiac przybralo niecale 0,5kg..... i sama juz nie wiem czy nie za malo...........

dziewczyny to jest chyba jakis obled!!!!!!!!
ja chyba tego nie przezyje! wlasnie siedzialam z mezem i on sie odwrocil na moment! patrze a na szyi malinka! jak mu powiedzialam to zwariowal! poszedl szybko do lazienki i stwierdzil ze to zaczerwienienie... a ja idiotka nie jestem i wiem jak wyglada mailnka... ot tak poszedl do drugiego pokoju i sobie siedzi a ja topie sie we lzach...jeszcze julka jest nieznosna....! czuje sie tak podle... dlaczego znow ja?? dlaczego???? to juz nie na moje nerwy!

Nessi- weż tą swoja druga polowke kopnij w tylek i niech Ci pomoze- odpoczniesz i spojrzysz na wszystko inaczej. Ja wczoraj przechodzilam to samo- zero spania za to ciagle chce na raczki a ja spalam poprzedniej nocy 1,5 godz i mialam sie uczyc na kolokwium na dzis. Ona plakala a ja razem z nia.Na szczescie maz przyszedl, zabral mala i kazal mi sie przespac chociaz troche. Dzis troche lepiej ale za duzo nie odespalam- wczoraj poszla spac okolo polnocy a wstala o 4:szok: wiec w ciagu 2 dni spalam niecale 6 godzin. U Ciebie jest chyba jeszcze gorzej- moze to jednak ten skok ciagle?? W kazdym razie naprawde zaangazuj malza bo Ty zdenerwowana i niewyspana a to sie jednak udziela Pysiorkowi
Mataka- Marta chciala dobrze, nie denerwuj sie, na pewno nikt nie chcial Cie urazic. Ja tez czasami mam wrazenie ze nikt nie czyta moich postow ale to tylko wrazenie, nie sposob kazdemu odpowiedziec. Ja np nie odpisuje na tematy o ktorych nie wiem- np jak ktos pyta o cos zwiazanego z karmieniem butla to nie widze sensu odpisywania ze nie wiem;-)

ja chyba tego nie przezyje! wlasnie siedzialam z mezem i on sie odwrocil na moment! patrze a na szyi malinka! jak mu powiedzialam to zwariowal! poszedl szybko do lazienki i stwierdzil ze to zaczerwienienie... a ja idiotka nie jestem i wiem jak wyglada mailnka... ot tak poszedl do drugiego pokoju i sobie siedzi a ja topie sie we lzach...jeszcze julka jest nieznosna....! czuje sie tak podle... dlaczego znow ja?? dlaczego???? to juz nie na moje nerwy!
mniemam ze to nie Twoja robota ta malinka?

spokojnie.. moze to naprawde jakies zaczerwienienie, bo chyba Cie nie zdradza? ;|
glupi by był..

czesc kobietki ... znowu caly dzien mnie nie bylo ale za to pozalatwialam troche z budowlanymi rzeczami :)

no i musze sie z wami podzielic moja rozmowa z panem z tpsa ... malo nie zdechlam ze smiechu !!
dzwonie na blekitna linie /bo innego kontaktu do tepsy nie ma ni cholery/ i po tysiacu nieudanych logowaniach /bo tez nie mam telefonu w tpsie wiec logowac sie nie mam czym/ w koncu przelaczylo mnie do pana ... ot i dialog:
MONIKA - dobry wieczor, chcialam zapytac gdzie moge sie zwrocic w celu okreslenia uzgodnien branzowych do projektu budowlanego?
TPSIARZ - że jak ????
M - jakis dokument potwierdzajacy istnienie infrastruktury techniczniej nalezacej do telekomunikacji polskiej !!
T - że co prosze ????
M - potrzebuje dokument do projektu budowlanego o tym czy macie w tym terenie jakies swoje kable !!
T - ale to chyba jest pani dzialka a nie telekomunikacji !!??!!
/i tu juz braklo mi slow ... /
M - panie wasz kabel wisi nad moja dzialka a ja chce zeby mi ktos na pismie potwierdzil ze to wasz i nie mozna go uciac !!!
/milczenie ... i po chwili ... /
T - niech pani lepiej pojdzie z tym do punktu sprzedazy TPSA ja moge pani na przyklad powiedziec gdzie ma pani najblizej taki punkt !! /i tu radosc w glosie ze moze powiedziec cos o czym ma jakiekolwiek pojecie !!!!!/

sprawa podejrzana..........ja bym poszla i zapytala wprost co to jest i co to ma znaczyc... no i zeby nie myslal ze dasz sie splawic byle czym,,,,,jesli tylko masz pewnosc ze to malinka oczywiscie...........

spokojnie!

teściową to i ja mam chooooyową..
na faceta też nie raz narzekam..
dziecko mam grzeczne.. a tez czasem mam wrazenie ze dziewczyny tutaj mają mnie głeboko...
tym sie nie przejmuj!
szkoda zycia na głupoty!
ciesz sie ze masz swoje maleństwo ktore kocha Cie za wszystkich na tym świecie:)
Amen:-)
Mataka- głowa do góry, jutro będzie lepszy dzień. Chociaż za taki tekst to ja bym meza chlastnela po mordce. J swojego przed planowana ciaza zapytalam czy jest swiadomy ze bedzie musial mi pomagac;-)Ot, zapobiegawczo tak- stwierdzilam ze dopoki mi tego nie obieca to o dzieciach nie mam mowy. I nawet obiecal. Chociaz czasem tez mam ochote zostawic go na caly dzien z mala zeby zobaczyl jak to jest,
Kochana- walcz o to zeby Ci pomagal bo jak teraz sie przyzwyczai to potem po ptakach, juz nic nie zrobisz
Daffi- ups... Moze to jednak nie to? Nie rycz tylko szybko to wyjasnijcie- niech sie wypowie skad to zaczerwienienie. Moze to nic takiego

reklama
no dobra koniec nerwow ide spac ,,,,,,,,,,, bo znajac zycie moje dziecie obudzi sie okolo polnocy na cyca........... a pozniej o 3 ....i dalej nie wiadomo bo ma noce kiedy znow ok 6 a jest tak ze od tej 3 czuwa i co pol godz go godz mnie wola....... ech.......ile ja bym dala za przespana cala noc.........albo chociaz za odrobine pomocy ze strony mojej 2 polowki,,,ktora,,,,,,, juz chrapie,,, no pier....dolne go zaraz!!!!!!!!!!!! dobranoc....

Do góry