reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudzień 2009

Hej laseczki nadrobilam dopiero 2 strony a tu ostro widze bylo na forum. NO wiec u mnie ok maly zasnal wczoraj 3 noc sam troche poplakal i zasnal:) NO to radzicie karmic codziennie p no 19;30 mimo ze np karmienie wypada na 21 dac mu szybciej wtedy ?:)
Kasiu Ty musisz odpoczac ja nie moge tego czytac bo sie wkurzam kobieto wez Ty jedz do domu najedz sie daj malego mezowi mamie albo siostrze na rece bo Ty musisz dbac o siebie bo jestes taka drobniutka i anemia i ak czytam o tym co przeszlas to bym Cie tu do mnie sciagnela i bym Ci obiadki gotowala hihi wiec prosze zrob cos dla siebie podziwiam Cie bo to ciagle sciaganie mleka plus dzieciaczek ktory jest jak piszesz bardzo przyzwyczajony do mamy i nie da jej chwilki odsapnac to ja bym wymiekla w sumie jestem sama caly czas ale maly da sie wyspac i na rekach nosze go moze z pol godz przez caly dzien tak to mata kanapa lozeczko fotelik hustawka teraz od godziny lezy pod karuzelka i do niej gada a jak mu sie znudzi to go biore zbey sobie lezal kolo mnie musisz malego twarda reka bo ja miekka jestem tez ale sie wzielam w garsc bo mi ciezko tak malego bylo nosic ciagle i problem bolacych plecow i reki zniknal:)

wiem ze tak bylo by mi lzej pomalu probuje a mame mam daleko, siostry tez jedna jezdzi po calym swiecie bo robi doktorat druga na studiach w krk..a maz od 7 do 17 pracy...

wlasnie go nakarmilam wlozylam do lozeczka w sypialni zobaczymy za ile zacznie plakac...

a jak mnie dlugo nie ma to tak placze ze sie zanosi a potem rozczulony szlocha jeszcze pol godz u mnie na rekach...
i czasami si euspokoi albo zasypia ze zmeczenia..

reklama
A ja jestem cala happy bo moj T troche bedzie mial krotsze kolko bo cos im sie w Rio przedluzylo ( jest od 9 tygodni w Brazylii i tam jest 40 stopni i jeszcze sie na karnawal zalapal grrrrrrrrrrrrrrrrrrr) i wroci chyba nie 15 tylko jakos 10 albo 11 ale sie ciesze hihi
ja to cie podziwiam..
jak Ty bez niego wytrzymujesz?? kto Ci robi zakupy?? kto Ci pomaga??
dobrze ze maly jest grzeczny:)

i tak caly rok macie troche w domu troche na morzu?
jak dlugo go juz nie ma??

Karnitynka to super, że wraca wcześniej. Ehhh zazdroszczę twojemu Brazylii:) mój nie ma jeszcze planu dnia-tzn nie je w równych terminach a tak jak mu się zachce:) co 3-4 godziny a jak wypada mi koło karmienia kąpanie to po kąpieli mu daję jeszcze troszkę bo wieczrem przed snem to on zawsze więcej zjada ostatnio 210ml ale nie jadł przez 3 godz

Ja uzywaw cenrum materna plus kwasy omega ale drogie to jak cholera (70 zl na miesiac u mnie ) i teraz kupie zwykle witaminy a kwasy z neta olympa sobie zamowie bo moj T tez to lyka:)
Wczoraj zamowilam sobie te mgielki opalajace loreala co Ulenka pisala ciekawe czy fajnie mnie opali hihi aaaaa i zamowilam sobie taki zel loreala w aptece cena 70 zl a ja na necie za 25 zl wyczailam to dwa od razu sobie zamowilam jakis niby zel - laser na uporczywy cellulit i ujedrnia fajnie podobno no zobaczymy :)

wiam sie... w nienajlepszym nastroju i w ogole jakas wymeczona....
nie rozmawialismy wczoraj i jak pooszedl do tego drugiego pokoju tak tm zostal a ja pwoiedzialam sobie ze nie bede mu przeszkadzac.. poddal sie na starcie a ja go o nic blagac nie bede... dziecie me zasnelo wczoraj przed 22 w lozeczku ale nie chcialam byc sama wiec jak poscielilam lozko to ja przenioslam do siebie... rano jak chcialam z nim pogadac to sie wkurzal na mnie... probowal mi wmowic ze sie otarl ale to naprawde nie ejst otarcie... chyba kazda z nas widziala perfidna malinke!
najbardziej dalo mi do myslenia jego wczorajsze 1sze zachowanie... jak mu powiedzialm o malince.. od razu wystartowal do lazienki. nie wiem jak to sie potoczy... od czasu walentynek gdy uslyszalam magiczne "S*********" jakos tam sie pogodzilismy ale bez rewelacji ale od tego czasu sie zawzielam i nie kochalismy sie i jakos nawet nie mam ochoty! dostalam w tym roku od mojego meza nasjwpanialszy prezent urodzinowy!

Dzieki dziewczyny za slowa pocieszenia.

Mea ty bedziesz swietowac w urodziny swe a ja oplakiwac je!!!!!!!

Karnitynka to super, że wraca wcześniej. Ehhh zazdroszczę twojemu Brazylii:) mój nie ma jeszcze planu dnia-tzn nie je w równych terminach a tak jak mu się zachce:) co 3-4 godziny a jak wypada mi koło karmienia kąpanie to po kąpieli mu daję jeszcze troszkę bo wieczrem przed snem to on zawsze więcej zjada ostatnio 210ml ale nie jadł przez 3 godz
NO moj wlasnie tez nie ma tych stalych por jedzenia i ja zawsze czekam z kapiela zeby bylo przed butla i ciagle kapiel o innej godzinie to zrobie chyba tak jak ty raz dziennie jak dostanie czesciej jak akurat tak wypadnie to mu nic nie bedzie a pewnie mniej zje jak nie bedzie glodny:)Hmm a myslisz ze ja mu tej Brazylii nie zazdroszcze ja tu czekam na niego ze zwalami tluszczu a tam brazylijki tancza sambe:sorry2:

wiam sie... w nienajlepszym nastroju i w ogole jakas wymeczona....
nie rozmawialismy wczoraj i jak pooszedl do tego drugiego pokoju tak tm zostal a ja pwoiedzialam sobie ze nie bede mu przeszkadzac.. poddal sie na starcie a ja go o nic blagac nie bede... dziecie me zasnelo wczoraj przed 22 w lozeczku ale nie chcialam byc sama wiec jak poscielilam lozko to ja przenioslam do siebie... rano jak chcialam z nim pogadac to sie wkurzal na mnie... probowal mi wmowic ze sie otarl ale to naprawde nie ejst otarcie... chyba kazda z nas widziala perfidna malinke!
najbardziej dalo mi do myslenia jego wczorajsze 1sze zachowanie... jak mu powiedzialm o malince.. od razu wystartowal do lazienki. nie wiem jak to sie potoczy... od czasu walentynek gdy uslyszalam magiczne "S*********" jakos tam sie pogodzilismy ale bez rewelacji ale od tego czasu sie zawzielam i nie kochalismy sie i jakos nawet nie mam ochoty! dostalam w tym roku od mojego meza nasjwpanialszy prezent urodzinowy!

Dzieki dziewczyny za slowa pocieszenia.

Mea ty bedziesz swietowac w urodziny swe a ja oplakiwac je!!!!!!!
Daffi kochanie a masz jakies konkretne podejrzenia kiedy i z kim? Jesli to rzeczywiscie malinka to kiepsko:(
Tule Cie na odleglosc kochana.

Ja uzywaw cenrum materna plus kwasy omega ale drogie to jak cholera (70 zl na miesiac u mnie ) i teraz kupie zwykle witaminy a kwasy z neta olympa sobie zamowie bo moj T tez to lyka:)
Wczoraj zamowilam sobie te mgielki opalajace loreala co Ulenka pisala ciekawe czy fajnie mnie opali hihi aaaaa i zamowilam sobie taki zel loreala w aptece cena 70 zl a ja na necie za 25 zl wyczailam to dwa od razu sobie zamowilam jakis niby zel - laser na uporczywy cellulit i ujedrnia fajnie podobno no zobaczymy :)
to daj linka tez sbie zamowie:)
bo wygladam jak galareta:)

ja to cie podziwiam..
jak Ty bez niego wytrzymujesz?? kto Ci robi zakupy?? kto Ci pomaga??
dobrze ze maly jest grzeczny:)

i tak caly rok macie troche w domu troche na morzu?
jak dlugo go juz nie ma??
Tak Kasiu niestety caly rok 8 tygodni w morzu 8 tygodni w domku ale jak jest to mamy siebie 24 h na dobe i sie czujemy jak na wakacjach hihi a jak go nie ma jest ciezko teraz bylo znaczy sie bo maly po chorobie plus ta zima wstretna:)NO wiec zakupy robie raz na 2 tygodnie jak czegos zapomne to mam problem hihi a dla malego wszystko kupuje przez neta mleka zrobilam zapas jak mama byla:) Jak cos pilnie potrzebuje zalatwic to dzwonie do kolezanki mam 2 w szczecinie i ona wpadnie malego popilnowac ale to tak raz w tyg gora nie chce ich wykorzystywac i glupio mi czesciej dzwonic wczoraj np musialam zrobic w miescie przelew na kwote ktora mi przez neta nie przeszla i zapakowalam sie z malym do tramwaju pojechalismy na drugi koniec miasta do banku potem znow do tramwaju i do domku hihi troche mialam stresa ale ludzie mi pomogli z wozkiem i maly spal 2 godziny zaliczajac pierwsza podroz srodkiem komunikacji miejskiej hiihi:)

reklama
NO moj wlasnie tez nie ma tych stalych por jedzenia i ja zawsze czekam z kapiela zeby bylo przed butla i ciagle kapiel o innej godzinie to zrobie chyba tak jak ty raz dziennie jak dostanie czesciej jak akurat tak wypadnie to mu nic nie bedzie a pewnie mniej zje jak nie bedzie glodny:)Hmm a myslisz ze ja mu tej Brazylii nie zazdroszcze ja tu czekam na niego ze zwalami tluszczu a tam brazylijki tancza sambe:sorry2:
Ejj Polski są ładniejsze nawet z tłuszczykiem po ciąży:)))))
Mój jak już nie chce(a zdarza się, że pół mleka zostawi) to wypycha języczkiem smoka:)

Do góry