reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudzień 2009

Dziewczyny cyckowe czy miałyście już kryzys laktacyjny 3 miesiąca? Bo mnie chyba własnie dopadł. Mała chce jeść średnio co godzina, nawet co pół i jak się dorwie to doi i doi. To chyba dodatkowo ten skok rozwojowy. Już się nawet wkurzyłam, bo od 4 rano nic innego nie robi tylko je i je. I w międzyczasie śpi po pół godziny. Idę zrobić jej butelkę Bebilonu, bo już normalnie nie nadążam. A jak się zapcha mieszanką, to w końcu trochę da cycom odpocząć ;-).

reklama
witaj kochana.... ja w takim razie powinnam sie zalamac bo jak sciagam to jest to ok70 z obu piersi!!!!!!!!!!!! ale wystarczy ze zaraz po tym mala pociagnie to leci mi ciurkiem z piersi.... czyli swieta prawda jest to ze reczne sciaganie to tylko sciaganie tego z "wierzchu...."
ja z jednej 140-150 moge sciagnac i Mala tyle zjada jednorazowo

Dziewczyny cyckowe czy miałyście już kryzys laktacyjny 3 miesiąca? Bo mnie chyba własnie dopadł. Mała chce jeść średnio co godzina, nawet co pół i jak się dorwie to doi i doi. To chyba dodatkowo ten skok rozwojowy. Już się nawet wkurzyłam, bo od 4 rano nic innego nie robi tylko je i je. I w międzyczasie śpi po pół godziny. Idę zrobić jej butelkę Bebilonu, bo już normalnie nie nadążam. A jak się zapcha mieszanką, to w końcu trochę da cycom odpocząć ;-).

Ja mam chyba nawet jeszcze 2 miesiąca :) cyckowanie co godzinke lub nawet co pół, przez co pod koniec dnia mam wrażenie, że w cycach pusto jak na półkach za czasów PRL/u ... ale mleko leci, leci ... wiec staram się nie myśleć o nim w ogóle co dobrze mi robi :D bo im więcej się zastanawiam czy mały ma co ćlamać tym mniej tego mleka widzę ;D

już to przeszłam na szczęście...

Witam
Nie nadrbiam !!! :)

Zauwazylam ,ze omawiany temat to niania i zdrada a na watku albumowym skora niemowlat :)

Na temat zarobkow nian to ja nie dyskutuje bo u mnie sa inne stawki. Normalnie ok.10-12 euro za godzine ale polki biora nawet 5 byleby cos zlapac.
W Polsce mialam nianiei placilam jej 200 zl. To byla dziewczyna w ciazy i nie chcialo jej sie siedziec w domu. !4 lat temu nie bylo dostepu do neta :) Teraz mialaby co robic- siedzialaby na BB :). Mysle ,ze sporo jest ludzi , ktorych nie stac na wykwalifikowana nianie z papierami. Ludzie tacy szukaja poprostu kogos odpowiedzialnego z dobrym sercem.

O zdradach - ja to moge podoradzac :) . Najpierw ja bylam zdradzana wiec znam wszystkie sztuczki facetow :) (pewnie nie wszytkie ale sporo) a potem i ja zdradzalam (smutne ale prawdziwe-zycie) wiec wiem jak sie ukrywa klamstwa :). Marta ma racje - w zyciu by nie zostawil telefonu (Marta chyba tez cos wie o klamstewkach facetow hi hi). I jeszcze jedno -wczesniej zdradzane kobiety nigdy nie ufaja a swoim brakiem zaufANIA SAME MOGA POCHNAC FACETOW DO ZDRADY. Ciezko znalezc granice ale trzeba nad tym pracowac.

Max jak do tej pory nie mial zadnych problemow ze skora. Dupki nawet nie mial zaczeriwenionej. Smaruje dupke ylko a noc wzelina a cialko oliwka bambino. W dzien niczego niczym nie zmaruje. Przecieram lekko chusteczka i tye. I nagle caly prawy policzek w kaszce. I po kilku dniach ta kaszka taka zaczeroweniona i skora cala sucha. Od skroni przez policzek , dookola usteczek i pod brodka. Tak sie zastanaialam co to i wpadla ,ze to oliwka. Przez 2 lub 3 ostatnie dni Max trzymal glowe przekrecona na jedna tylko strone i ja go niedokladnie smarowalam tzn naoliwiona reka glaskalam tylko pol twarzy w sumie. Teraz cialko smaruje oliwka a buzie przemywam sama woda i niczym nie smaruje. W ciagu 3 dni zeszlo jak reka odjal. Gdybym nie byla taka niedokladana i smarowala mu cala buzie to bym nie wiedziala od czego to. adze jednak ,ze to ni euczulenie . Mysle ,ze poprostu pozatykalam ta tlust oliwka pory. a moze i uczulenie - cokolwiek - juz wiem co mu nie pasi -. Lekarz by pewnie powiedzial ,ze skaza :)

emwu, pewnie tak.

no nic, muszę umówić nas z jakimś dobrym dermatologiem. pewnie pójdziemy do kobiety, do której i ja kiedyś chodziłam, tyle że prywatnie do niej się ciężko dostać, kolejki i kolejki... ale może moja mama coś wyczaruje (w końcu się znają dość dobrze :laugh2:)

dziewczyny czytacie swoim dzieciom bajki??
ja otatno zakupilam ksiazke "poczytaj mi mamo" i "kraina dobranocek"...
i czytam mu ale jemu chyba bardziej zalezy na ogladani uobrazkow..i w poowie bajki juz mu sie nudzi...:)
my czytamy od przyjscia ze szpitala...Mała od poczatku sprawiala wrazenie,ze slucha a teraz to juz na pewno ,bo nawet sie usmiecha jak czytam :-)

Mi kazał dermatolog kupić krem z pharmacerisa do skóry z atopią, który ma filtr 20 (nadaje się też na dwór) i kurna w żadnej aptece go nie ma!!! Musiałam zamówić :/

reklama
ja nie mialam zadnych problemow z laktacja ja na razie ..

Do góry