reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudzień 2009

reklama
A moja Szwagierka ma nianie tez po pedagogice, dziewczyna pracowała w pzredszkolu i prywatnie u ludzi i płaci jej 1500 zł za 8 godz pięc dni w tyg. Mieszka na Bemowie.

Daffi Ty musisz się rozejrzeć ile nianie kosztują w Twojej miejscowości, u mnie w Olecku bede płacić niani z doświadczeniem za 7 godz 700 zł;-) więc jak widac duże są rozbierzności!!!
hmmm no wlasnie ,wiec mozna i taniej znalesc...ale ta ich niania byla rozrywana i licytowali sie o nia...jedni dawali 2,5tys ale miala sie zajmowac 2dzieci a tutaj jednym ,wiec wiadomo,ze lepiej...ppoza tym musi dojezdzac pod warszawe i jest dyzpozycyjna kiedy tylko chca ..
Daffi Ty faktycznie musisz sie rozejrzec po ogloszeniach w twoich rejonach ,bo jak widac ceny sa kosmicznie rozne ...

Spanie - ciągle słyszę od Mamy, że za długo pozwalam Małej spać bez jedzenia. Zasypia teraz koło 23-24 i wstaje 7:45 - 8:30. Czy to za długo? Naprawdę mam ją budzić w nocy, skoro tak pięknie śpi??? Po pobudce dostaje butlę, zjada i koło 10-11 znowu w kimę na 2-3 godzinki. Wydawało mi się, że tak powinno być, a Matula mnie straszy cały czas...
akozka, nasz Maciejka śpi bardzo dlugo. Wczoraj zasnął o 20 i wstał o 7 ;-) Też się martwiłam czy to nie za długo, ale dziewczyny mi doradziły, żeby go nie wybudzać jak ładnie przybiera na wadze :tak: A że rozwija się książkowo to go nie budzę i cieszę się z wolnych wieczoró i przyjemnych nocek ;-)

Wróciłam,
Jeszcze ciut i nabawię się niezłej przepukliny:-( Gin mnie zbadała i stwierdziła, ze naprawde jeszcze troche bym go tak nosila, to bym sobie narobila....mam odpoczywac z 2 tyg minimum i nie dzwigac tyle malego!!!
tylko teraz problem....nie ma kto mi pomóc :-( teściowa w pracy, mama z tatą bo jest chory, no wszsycy coś robią....babcia się zdeklarowała, że jutro przyjedzie....ktoś mi musi pomóc, bo inaczej będzie jeszcze gorzej

To co doczytałam:
Suknia ślubna - muszę przyznać, że to jest jedna z wielu rzeczy, które sprawiają, że nie spieszy mi się do kościoła :-D Na samą myśl, że mam łazić i szukać i przymierzać... brrrr! To ja już wolę sobie odpuścić i żyć dalej w konkubinacie ;-) Naprawdę podziwiam te, które miały cierpliwość jeździć od sklepu do sklepu i szukać czegoś sensownego. Z resztą nie tylko przy sukni ślubnej, ale ogólnie przy ciuchach. Ja to najchętniej włożyłabym jakiś worek, byle wygodnie i z głowy :zawstydzona/y::-).
ja nie szukalam.. pewnoego razu szlam kolo salonu na wystawie byla jedna ktora mnie w sobie rozkochala i juz.... przymierzylam tylko 3 ale i tak wzielam ta co mi sie wczesniej p0odobala... raz 2 zalawtilam ta sprawe jak i bolerko welon czy bizuterie:-)
ja szybko robie zakupy bo nie nawidze lazic po sklepach!!!!!!

W ustawieniach musisz sobie zmienic- widocznie masz tak ustawione zeby sie nie wyswietlalo.
Daffi Ty sie moze zapisz do okulisty bo szkoda oczu! Pamietaj ze jesli masz jakas wade to bedzie sie ona poglebiac i bedzie coraz gorzej- a wtedy to i problemy z prawem jazdy, z praca przy kompie, aktywnoscia fizyczna itd. Za okulary zaplacisz raz i spokoj a wada moze Ci sie wtedy cofnie. Ja np nosze tylko do ogladania tv, na zajecia i gdy jezdze samochodem
Akozka- ja bym nie budzila, budzic sie podobno powinno dzieci ktore maja problemy z przybieraniem na wadze, wczesniaki i chyba bobaski do konca 1 miesiaca zycia( nie pamietam dokladnie) ale wydaje mi sie ze akurat w przypadku Misi jest to zbedne
tak wiem.. maz mnie juz w ciazy gonil ale nie poszlam... ja nie bede nosic okularow tylko szkla... nie znioslabym okularow nigdy w zyciu.

reklama
Wróciłam,
Jeszcze ciut i nabawię się niezłej przepukliny:-( Gin mnie zbadała i stwierdziła, ze naprawde jeszcze troche bym go tak nosila, to bym sobie narobila....mam odpoczywac z 2 tyg minimum i nie dzwigac tyle malego!!!
tylko teraz problem....nie ma kto mi pomóc :-( teściowa w pracy, mama z tatą bo jest chory, no wszsycy coś robią....babcia się zdeklarowała, że jutro przyjedzie....ktoś mi musi pomóc, bo inaczej będzie jeszcze gorzej
No widzisz dobrze, że poszłaś. Faktycznie to problem jeśli dziecka nosić nie możesz

Do góry