reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudzień 2009

Jestem zła!
:/ i smutna ...
Jestem po wizycie u pediatry, kiedyś pisałam, że mały ma cielistą wysypke i ile bym jej nie nawilżała to robi się z Niej skkrupa, teraz już wiem czemu ...

Mamy AZS oraz skaze białkową uwaga po : Bebilonie HA! a dawałam mu tylko od czasu do czasu .... :/ bo ja mleka nie spożywam tyle tylko co odrobinę do bawarki.
Dostałam Bebilon pepti1, Locoid Crelo - ale to sterydowiec ! , kupiłam Emolium olejek, Emolium do twarzy krem i Pharmaceris Atopic-Balneo żel do mycia ciała.

Mały waży 5400, trochę za dużo, jak na niecałe 3 tygodnie od wczesniejszego wazenia przytył 700 :/

Teraz pytania do atopowych i skazowych mam:

- co stosowac do mycia włosów ?
- to co kupiłam do ciała jest ok ?
- czy ten Locoid Crelo mogę stosować w pachwinkach i włosach ??
My mamy podejrzenie narazie AZS i mamy krem z pharmacerisa AT z SPF20 mamy wypróbować i zobaczymy co dalej

reklama
Daniel dziś pospał w dzień - nie do wiary!
mąż zrobił obiad - nie do wiary!
przytyłam 1 kg - nie do wiary! (obżeraj się tak dalej...)

zimno na zewnątrz jak cholera, spacer dziś sobie odpuścimy.
Ja na spacer tez dzis nie poszla ,bo troszke w domu musze porobic ,ale za to Gabrysia ma spacerek na balkonie ;-) Zimno jest ,ale słonko grzeje ,że hej a moja córusia śpi od 12 i pewnie pośpi do 16-17 jak zwykle :-)
Co zrobiłaś żeby przytyć ???

A i mały ma jakieś szmery w serduszku, nie kazała się tym martwić narazie bo ponoć 90 % niemowlaków je ma, tylko nie każdy lekarz to wyłapuje gdy np. dziecko płacze :/

tez o tym slyszalam...u nas w rodzinie dzieciaczek mial...i jego rodzice milei duze pretensje do pediatry ,bo tego nie wykryl...po szczegolkowych badaniach okazalo sie ,ze to nic takiego i dlatego pewnie pediatra nawet o tym nie wspominal...

Zastanawia mnie jedna rzecz, jak lekarz może bez badań stwierdzić AZS ? przeciez nie mamy żadnych zaczerwień tylko wysypkę cielistą, a może ja żle z nerwów pediatrę zrozumiałam :/ bo skazę mamy na bank i może to wysypka ze skazy jest cholera

Jestem zła!
:/ i smutna ...
Jestem po wizycie u pediatry, kiedyś pisałam, że mały ma cielistą wysypke i ile bym jej nie nawilżała to robi się z Niej skkrupa, teraz już wiem czemu ...

Mamy AZS oraz skaze białkową uwaga po : Bebilonie HA! a dawałam mu tylko od czasu do czasu .... :/ bo ja mleka nie spożywam tyle tylko co odrobinę do bawarki.
Dostałam Bebilon pepti1, Locoid Crelo - ale to sterydowiec ! , kupiłam Emolium olejek, Emolium do twarzy krem i Pharmaceris Atopic-Balneo żel do mycia ciała.

Mały waży 5400, trochę za dużo, jak na niecałe 3 tygodnie od wczesniejszego wazenia przytył 700 :/

Teraz pytania do atopowych i skazowych mam:

- co stosowac do mycia włosów ?
- to co kupiłam do ciała jest ok ?
- czy ten Locoid Crelo mogę stosować w pachwinkach i włosach ??
ja kapie julke w oilatum ale zauazam slady na bokach glowy ze wychodza no i strasznie skora schodzi wyglada to jakby misia miala łupież no szok normalnie... cale wlsoki w malych ilosciach odpadajcej skory....
biedny Michałek to go dopadlo... widzisz nam pediatra naz AZS nie kazala poki co nic stosowac tylko kapac w oilatum do nastepnej wizyty czyli szczepienia i wetdy zobaczymy.. a samo oilatum to jest nic.. bo jest to tylko tluste i natluszcza... na szczscie jak juz wczesiej pisalam nam pomaga bepanthen.,. jak tylko widze ze zaczyna znow wychodzic to samruje dodatkow a tak to tylko rano i wieczorem.

reklama
Zobacz załącznik 221199Zobacz załącznik 221200Zobacz załącznik 221201Zobacz załącznik 221202 to wlasnie tak bede wygladac.. tylko twarz do wymiany..:-D na twarz nie patrzcie bom niepomalowana..niewyspana i zmeczona coś.. no a bede wymalowana wlosy albo zostawie swoje i zrobie koka tudziez loczki albo obetne sie jakos fajnie.. :) to kwestia do przemyslenia :)
no no no laseczka ze hohohoh...
a brzusia to Ty juz prawie nie masz... jakbym dala swoje zdj to byscie mialy kazda po kolei niezly ubaw... ja nadal moge korzystac z pierwszenstwa... mam WIECZNA CIĄŻĘ!!!!!!!

Do góry