reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudzień 2009

no i kurde cie rozumiem ,tylko wiesz ze bedziesz musiala mu wkoncu powiedziec ! trzymam kciuki za ciebie !
dzieki chociaz ktos... kiedys tak ale mi sie nie spieszy..... kiedys mu pwoiem a poki co bede sciemy jakies pociskac... gdy zapyta o obraczke.. i potajemnie dowod musze wyslac i oby nic z policji nie przechwycil.........!!!!!!!!!!!

reklama
Wiesz tak naprawde z zegarkiem w reku nie stalam i nie zamierzam bo to juz by byla chyba przesada ! Poorostu pilnowalam aby nie siedzial tam zbyt dlugo i to chyba o to w tym chodzi .No ale godzina jednorazowo przy jednym posiedzeniu to chyba zbyt dlugo moim zdaniem ,zreszta Patryk tak dlugo w nim nie siedzial !
Jak jest się w domu to można samemu dopilnować i faktycznie używać z umiarem ale u mnie będzie niania więc na pewno zakup chodzika w gre nie wchodzi:no:

Marta domek cudny! Bardzo gustowny :happy2:

Nie wiem czy pamietacie jak narzekalam na swoj fotelik. No wiec zadnej poprawy w tej kwestii nie ma niestety... a wrecz moge powiedziec ze jest gorzej :dry:

Spedzilam dlugie godziny w internecie czytajac o fotelikach i postanowilismy kupic drugi. Wybralam taki ktory wedlug opinii najbardziej nadaje sie na dlugie trasy i ma regulacje wysokosci i ze niby dzieciaczek ma optymalna pozycje. Przyszedl i MASAKRA!!!

Jest jeszcze mniejszy niz tamten :baffled: Maly jakos zapada sie w nim (leci dupka w dol). Glowa scisnieta tym zaglowkiem i co gorsza glowa jest jakos wyzej i jak maly siedzi to taki skulony i robi mu sie porzadny drugi podbrodek.

Zglupialam totalnie... Nie wiem czy my cos zle robimy. Pewnie tak.

Zla jestem na siebie ze nie kupilismy w miare sprawdzonego i chwalonego przez wszystkich Maxi Cosi Cabriofix. Wizualnie wyglada na wiekszy i nie wiem co mnie opetalo zeby eksperymentowac z tamtym.

I jeszcze w internecie wygladal on tak (ten co wybralam):

NEW JANE STRATA CAR SEAT FOR SLALOM etc 0-13KG - AMAZON on eBay (end time 28-Mar-10 11:27:21 BST)

A moj sam dokonal wyboru koloru (ktory tak na marginesie nie podoba mi sie) i zamowil teoretycznie ten sam ale jak na moje oko inny:

Buy your Jane Strata Car seat Noir H61 reviews from Kiddicare Birth to 12 Months | Online baby shop | Nursery Equipment_

Ogolnie mowiac jestem zla bo mamy w domu dwa okropne foteliki albo bardzo wybredne dziecko... I najgorsze jest to ze nie wiem co zrobic :confused:
sprzedaj na allegro obydwa i kup porządny maxi cosi ...a najlepiej jedzcie gdzies do sklepu i 'poprzymierzajcie' dzieciaczka do fotelika

Tak patrzę na zdjęcia w albumie i zastanawiam się nad jednym- czemu Wasze dzieciątka tak ładnie trzymaja już główkę, a mój Filip jest leniwy, i nie ma najmniejszego zamiaru jej podnieśc! zamiast głowi dźwiga do góry pupę:szok:

Emwu dzieki za sugestie. Wolalabym zeby to bylo to o czym piszesz ale to chyba jednak nie bedzie spowodowane goleniem. Z drugiej strony nic nie mam a przy uczuleniu na jakis srodek wydaje mi sie ze reakcja bylaby z dwoch stron. Napewno nie zaszkodzi sprobowac i zmienie maszynki na jakis czas.

Aga po Twoim dopingu i innych dziewczyn chyba jednak wybiore sie do dermatologa :)

Bardzo dobra decyzja:tak::tak::tak:
Oki wrzucam kilka fotek;-)

Ale piękny domek..nie ma to jak nowo wybudowany:-)

A co do fotelików to ja na swój nie narzekam...ale jednego do dziś nie umię zrobić:blink:
Kupiliśmy z pokrowcem na nóżki i jeszcze ani razu go nie użyłam bo nie wiem jak go zapiąć:szok::szok::szok:
Oglądałam ze wszystkich stron...nie ma nic do zapięcia tych zatrzasków

Moj Max tez slicznie trzyma glowke . Moge go normaie na reku nosic . Lezac na brzuszku tez juz mu sie super i dlugo udaje ja utrzymac ale....
Podnosi w gore nogi i robi taka lodecze . Glow ado gory i nogi do gory i sie dynda na tym brzuchu i wscieka.

Tak patrzę na zdjęcia w albumie i zastanawiam się nad jednym- czemu Wasze dzieciątka tak ładnie trzymaja już główkę, a mój Filip jest leniwy, i nie ma najmniejszego zamiaru jej podnieśc! zamiast głowi dźwiga do góry pupę:szok:
juz purchawka kidys pisala kazde dziecko inaczej... Filip ma jeszcze czas wiec spokojnie.
jakbym julke posadzila to juz by siedziala... jest strasznie silna no i urodzila sie ponad 4kg wiec to tez duzo daje.

Wiecie moim zdaniem jezeli bylo by to az tak krzywdzace dla dziecka to nie przechodzilo by testow i nie zostalo by dopuszczone do sprzedazy ,no ale moze sie myle.
fakt faktem jak ktos wsadza dziecko w chodzik na caly bozy dzien to pewnie i ten kregoslupik dziecka i nozki sie deformuja i zdaje sobie z tego sprawe !Wydaje mi sie ze jezeli jest zachowany umiar czasowy to dziecku nie zaszkodzi po kilka minut pojezdzic samemu i pozwiedzac chate a ile frajdy ma ze moze samo !no ale tak jak pisalam to moje zdanie !
Patryk mimo iz uzywalam chodzika , raczkowal i to calkiem szybko haha az czasami nie nadanrzalam ,nidgy mi sie z niego tez nie wywalił ,pewnie to zalezy od konstrukcji i stabilnosci chodzika.no i nie mial problemow z chodzeniem a w tej chwili kregoslup ma prosty i z nogami tez nie ma problemow !wiec patrysiowi chodzik nie zaszkodzil ale tak jak pisze trzeba zachowac ten umiar jak zreszta ze wszystkim!

W prawdzie nie mam jeszcze doświadczenia, bo to moje pierwsze dziecko, ale podzielam Asiu Twoje zdanie:) uważam że chodzik "dawkowany" z umiarem nie jest niczym złym, i myślę że pozwole swojemu synkowi smigac w nim te30 minutek dziennie ;)

dzieki chociaz ktos... kiedys tak ale mi sie nie spieszy..... kiedys mu pwoiem a poki co bede sciemy jakies pociskac... gdy zapyta o obraczke.. i potajemnie dowod musze wyslac i oby nic z policji nie przechwycil.........!!!!!!!!!!!

Teraz już przez policję nie uniewaznia się dowodów, wszystko załatwia się w UM

reklama
juz purchawka kidys pisala kazde dziecko inaczej... Filip ma jeszcze czas wiec spokojnie.
jakbym julke posadzila to juz by siedziala... jest strasznie silna no i urodzila sie ponad 4kg wiec to tez duzo daje.
ale Filipek na rekach trzyma głowke w miarę sztywno, tylko na brzuszku leżąc wcale jej nie podnosi:tak: i t mnie zastanawia, może on juz przybiera pozycję do raczkowania :-D

Do góry