reklama
No ketonal jest mocny tez go mam bralam na bóle kregosłupa ale na zeby nie wiem czy działa nigdy nie próbowalam![]()
oj działa działa

Teraz mam troche biegania przed tym wyjazdem na turnus. Byłam podbic książeczke i pojechałam do lekarza coby sie nie rozwinęło nic więcej do poniedziałku bo nie przyjeliby nas na oddział. ALbo Zuze musiałabym sama zostawić
Jutro zakupki, pranie, prasowanie...
I mam antybiotyk. Równo miesiąc temu zaczynałam antybiotyk na anginę i teraz znowu chora. Nie wiem co jest nigdy tak nie chorowałam raz w roku max.
Mam bactrim forte i inne takie.
Trzęsie mnie jak nie wiem. Spadam zaraz do wyrka.
Anka boje się tego wyjazdu. Zuza tam szału dostanie nie mówiąc o mnie. To prawie 100km stąd więc o odwiedzinach jakiś nie ma mowy. Wyjśc do sklepu nie mozna, wózka wziąć nie moge ale udam głupia i pojade z w ózkiem pod pachą
Monik, Anek witam na forum
Dorotka jedź do logopedy
My też po turnusie sie wybieramy do neurologopedy(?);-)
Agnes wspólczuje bólu zębów. Mnie tez zaczynaja boleć i na 16 mam wizyte i mi przepadnie
Z ketonalem ostrożnie. moja mama prawie odjechała po nim

I mam antybiotyk. Równo miesiąc temu zaczynałam antybiotyk na anginę i teraz znowu chora. Nie wiem co jest nigdy tak nie chorowałam raz w roku max.

Trzęsie mnie jak nie wiem. Spadam zaraz do wyrka.
Anka boje się tego wyjazdu. Zuza tam szału dostanie nie mówiąc o mnie. To prawie 100km stąd więc o odwiedzinach jakiś nie ma mowy. Wyjśc do sklepu nie mozna, wózka wziąć nie moge ale udam głupia i pojade z w ózkiem pod pachą

Monik, Anek witam na forum

Dorotka jedź do logopedy

Agnes wspólczuje bólu zębów. Mnie tez zaczynaja boleć i na 16 mam wizyte i mi przepadnie

mamita co to znaczy odjechała po nim????
Jesli już go kiedys brałaś to oki. Ale niektórzy nie mogą. Moje znajome biorą w trakcie @@@ i pomaga. A moja mama raz wzięła i słabła potem rzygała jak kot. Od tej pory ja się boje ketonalu-nigdy nie brałam. Mój A. stosuje go na kregosłup.
Byłam w piwnicy nakarmic kotkę. Przychodzi do nas od pewnego czasu. lataja za nia wszystkie koty i miaucza pod oknem. Biedna taka wymęczona. Nie wiem co by było gdyby faceci sie "marcowali" raz w roku

Anabuba
czarownica mroźnego lądu
Rozumiem, ze to chlebek z Grzybków ??
No to koniecznie i mnie muszisz odwiedzićAlbo urządzimy grilla u Anabuby
:
chlebek z grzybkow

oczywiscie kochane zapraszam do mnie na grilla czy na ognisko

od wawy nie az tak daleko a zlot moze byc niezly

jakby co namiot rozstawic mozna,hamak sie zawiesi,piaskownice otworzy i bedzie git!
wspolczujehej laski,
narazie nie poczytam, wpadłam tylko powiedziec ze byłam u laryngologa, mam stan zapalny ucha,, wogóle to dzisiaj rano to prawie juz mi przeszło za bardzo nie bolało i nie wiedzialam czy iscw kazdym badz razie dostałam krople i za tydzien mam przyjsc do kontroli.. a Maksowi mam dawac Lacidobaby 1 sasetke dziennie prez 5 dni i nie podawać póki co żadnych nowości i wtedy powinno mu przejsc.. zobaczymy....
leje mi sie z zamrażarki bo wylączylam zanim wyszłami teraz musze sprzatac![]()
ale dobrze ze poszlas bo z uszami nie ma zartow
Tata jest po wszystkich potrzebnych badaniach ,dziś mam ostatnie i to najważniejsze czyli tomografia komputerowa.
Ogólnie czuje się dobrze i to myślę,że dobrze rokuje.
Nudzi się jak mops w szpitalu,błąka się od sali do sali popijając kawkę z nowymi kumplami jak to określił
Wyniki bronchoskopii będą 10 marca i potem zapadnie decyzja co dalej.
Jak na razie jestem dobrej myśli
Co do Kamili.
Kamila ukradła derkę ze stajni czyli nie mi a właścicielce.
Na jej nieszczęście Kamila nie jest jeszcze rozliczona z Anią za pracę na stajni i Ania powiedziała,że po prostu odpisze jej koszt derki wg paragonu z jej wypłaty.
Kamila w ten sposób Kamila straciła potrójnie.
Po pierwsze ja jej już nie zapłacę ,bo wzięła sobie derkę,Ania jej kasę odbierze,bo musi mi oddać równowartość derki i Kamila mam zakaz zbliżania się w pobliże stajni nie mówiąc o wejściu na jej teren.
Wszystkie kłódki i zamki na stajni już pozmieniane i wszyscy okoliczni znajomi powiadomieni.
Moja Klaudia jak się dowiedziała ,że tak zrobiłyśmy to nawet się ucieszyła.
Tak powiedziała"Mama to spoko,kasa będzie to i będzie nowa derka ,bo tamta nie dość ,że porwana już była od gwoździa to jeszcze nieco za duża.
To Kamila się wkopała w ***** po uszy,bo nawet jak będzie chciała derkę sprzedać to max.100 zł za nią weźmie."
Ot cała Klaudia ,ona do wszystkiego podchodzi z rezerwą.
Kubuś to jedna wielka niewiadoma.
Zachowanie w szkole poprawił,ale po szkole w domu mi czadu za 10 daje
Wprowadziłam mu codziennie wieczorem ćwiczenia na drążku,masaż piłką,docskanie w kołdrze,skakanie na poduszce z granulatem ,skakanie na piłce ,łapanie wielkiej piłki z rzutu z pozycji stojącej z szeroko rozstawionymi ramionymi w bok , masaż Wilbargera i kompensacje stawów na nowo i to mu daje wycieszenie średnio do 14 a potem masakra.
Wczoraj babka od karate zapytała czy nie można wrócić do jego wcześniejszych terapeutów bo on się cofnał bardzo mocno i jest gorzej niż na początku jak go poznała.
To mnie kobieta załamała doszczętnie.
Wczoraj młody rzeczywiście był mocno pobudzony .Wybiegał 7 razy podczas godzinnych zajęć z sali i chciał biegać po korytarzu,nie mógł się wcale skupić na danej rzeczy,ryczał od 6.30 rano do 23 z minutami dopóki nie zasnął.
Czasami mam dość tego cholernego życia.
trzymam ckiuki za tate!dobrze ze ma lepsze samopoczucie bo to juz polowa sukcesu
Kamili dobrez tak!malpa jedna zeby gorzej nie owic

a co do /kuby...ehhh.wspolczuje...ale dasz rade.jeszcze pare dni i bedzie lepiej

![]()
![]()
Tylko sie prosze nie smiac.Z oliwka zdjecie malo wyrazne bo sie ruszala.
wow

fajnie Ci w tych wloskach

Justyna fajnie ze spotkanko sie udaloA dlaczego do Warszawy tam jest tak tlocznie nie lubie takich miejsc
W wakacje to sama bede w PL tzn w lipcu to chetnie bym sie z Wami spotkala
Anabuba co do siatki i tych rynien bedziecie musieli je wymieniac czy da sie z tym zyc? Ile kosztuja takie alby??
Ania zapraszam do mnie

siatka narazie jakos naciagnieta i mocno nie widac ze pogieta,chyba ze z bliska
a ryyny trzeba bedzie jkaos naprostowac bo sa metalowe i nie stac mnie calych wyminiech.
powinno cos sie dac zrobic
pytanie tylko czy moj da rade czy trzeba bedzie wolac fachowca

Alba u nas w tym roku 100zl
w tatmty roku szyl ktos inny i kosztowala 160zl
ale do tego cala reszte trzeba kupic
Obecnie mam ciemne włosy i boje się że balejaz by mi nie wyszedł ale chciałabym bardzo.
D
oj ja cae zycie mam ciemne wlos i beljaz tez mialam i nie bylo tak zle

pare razy mialam 3 kolory w tym blond,pare razy tylko ciemne kolory
jak gdzies znajde fotki z tatmtych lat to wam wkleje
hehehheJ
Wróciłam z e szkoły z młodym.
No i oczom nie wierzyłam jak go dziś zobaczyłam.
Dostał znaczek WZOROWEGO UCZNIA za ten tydzień.:-):-):-):-)
Czekał na mnie z panią w szatni,żeby pani go osobiście pochwaliła - cwaniak
Pani go pochwaliła,puściła mi oczko i powiedziała,że Kubuś zasłużył na super nagrodę.
Od razu w drodze powrotnej odwiedziliśmy Marcpol i wyszedł z kolejną książką ze sklepu.
Oj jak się cieszy :-):-)
I o dziwo --dziś wcale nie ryczyhurra !!!
mysle ze to dobre posuniecie ze strony pan!
moze sie jakos podbuduje i bedzie spokojniejszy
a taka nagroda w postaci ksiazki bardzo dobra

As nie udzielasz się na swoim wątku regionalnym - Warszawskim?Może warto zajrzeć
. Różne spotkanka są organizowane w grupach z tej samej miejscowości
Hahah Gratki dla Kubusia.
ja nie zagldam na te regionalne
tu jest moj watek

No i tyle. Wyobraźcie sobie wróciłam dopiero przed 12! Masakra, kawał drogi, ale mała grzecznie maszerowała, dotleniła się. W jedną str w pełnym słońcu, no przyjemnie jak nie iwem, spowrotem z wiatrem, więc też nie najgorzej, hihi. Pstryknęłam kilka fotek, ale jeszcze nie patrzyłam co z tego wyszło.
No i Witusia ma prześłiczne balerinki na wiosnę, już w nich lata skubana, jak jej przymierzyłma, to nie chce oddać!!
to dobrze

d
oooo no to super!!!!!!! ja tez bym sobie pofarbowała, ale moje włosy źle znoszą farbe ..takie siano sięrobi, że nie idzie rozczesać
No i witam se po dłuższej przerwie:-)
Jakos mi się pisać nawet nie chce..lenia mam jak nie wiem co. Mamy problem kto zostanei z małym jak pójde do szpitala...kurcze teściowej nie zostawie, mojej mamie tym bardziej!! no i zagadka.....
Wczoraj byłam na wymazie i w poniedziałek okaże się czy bede miec ten zabieg czy nie. Michał oczywiście śpi. zasnął w foteliku przy jedzeniu!!!!posadziłam go i wzięłam się za odkurzanie, odwracam sie a ten kima
a wczoraj byliśmy na spacerku i mały biegał za gołębiami i wołał "mniam mniam"![]()
dobra jest odzywka garniera fructis odbudowa i blask.ja mam taka w pudelku jak krem takie okragle
ladnie wygladza wlosy,bardzo dobrze sei po niej rozczesuja i sa bardzo blyszczace i sliskie

a rozmwailaas z lekarzem o razku zamiast szwow?
platny co prawda ale ponoc lepszy bo mniej inwazyjny i zaklda sie go w zabiegowym
pieknie!No to wstawiam tak jak wyszło
Moja mała alpinistka:
Witam! Ale mam nerwaCo do gości to mąż odwołał powiedział że ja źle się czuje
Zgłosiłam w spoldzielni że śmierdzi w mieszkaniu a sąsiad zgłosił że w piwnicy mu cieknie z rur. Przyszli za spółdzielni i mi powiedzieli że to nasza wina bo u nas coś zapchaneNosz już miałam na końcu języku żeby podp... sąsiadów z góry że to oni źle przerobili łazienkę i zlikwidowali pion kanalizacyjny
Była baba z mopsu z pania psycholog. Nic sie nie dowiedziałam. Spisała dochody wydatki i poszła.
Zadzwonili ze szpitala, że mam przyjechac na turnus szpitalny na 3 tygmiałabym w poniedziałek jechać. Nie wiem co teraz robic bo przed samymi swietami, ja chora, zęby mnie bolą, dentysta przepadnie. No i trzeba zapłacic za nocleg i wyżywienie
A tam tylko 2 razy ćwiczenia dziennie. muszę więc z hipoterapii zrezygnować na miesiąc prawie i nie wiem czy potem będziemy mogli wrócić bo pełno chętnych jest tym bardziej teraz na wiosnę. Na łeb tam dostanę chyba to prawie 100km od nas. I jeszcze bez neta i bez BB
U nas mróz -5 i sypie śnieg.
l:
wszytsko naraz
nie wiem co doradzic

Natalineczka555
kocham kochać :)
to dokladnie jak moj czarek wlasnie na te zabki tak reagujeAS kurcze!!! Ja nigdu jeszcze nie widziałam takiej reakcji bejbesa na tą bajkepusciłam mu, a ten zaczął zachodzić się ze śmiechu i tańczył!!
musiałam mu ten kawałek puszczać chyba ze 20 razy bo inaczej to ryk, wycie że aż ślinił się i pokładał na podłodze
coś w tym musi być!! Ja w życiu nie przypomniałąbym sobie tej bajki
pewnie jest jeszcze mnóstwo super naszych starych bajek których nie pamiętam... muszę sobie pościagać z chomika
dzięki!!!
a kurcze już jest pewniak to powiem wam dobranowinę!!! okazuje się, że M zaopiekuje sie małym jak będę w szpitaluohhhh będę spokojna przynajmniej a i mały nie odczuje tak zmiany
![]()

dobrze ze m zostanie z malym ;-);-);-)
kurcze i nic wiecej mi nie zaznaczylo??
ok to spadam spac dzis rozwiazalam jedna sprawe i zaczelam druga jeszcze jedna i koniec gry

trza bedzie kolejna sciagac;-);-);-);-)
dobrej nocki
do jutra
Anabuba
czarownica mroźnego lądu
Ja powtórzę po Beatce naszej ....żeby mi się chciał tak jak mi się nie chce...........no pamiętam to jej powiedzenie i stosuję (ostatnio coraz częściej
:-):-):-):-):-)
Mój Antocha dziś rączkowya ja wybitnie nie mam siły ani ochoty na noszenie jego
Julka non top śpiewa i to na cały ryk wymyślone piosenki np....."niebo niebo białe niebo polskie białe niebo śniegiem zasypane bez słońca wiosennego senność wymuszające polskie niebo......." no wszystko ok że poetka i że śpiewa ale czemu tak głośno
Adam wyje bo matme odrabia a to głupie,do bani,nie logiczne ,do życia nikomu nie potrebne...no wprost stworzone do płaczu
a ja mam dość nerwa mam bo @ nadchodzi i hormony buzują
aaaa idę obiad robić istnie postny i piątkowy gulasz wieprzowy z kaszą gryczaną![]()
toz mialas wybuchwoy dzien
tulam mocno
sexik zalecam na nerwy

Julina poetak 1 klasa

a ja mam chyba owulacje bo jajnik mnie napie.......
nawet po pyarlginie malo co przeszlo
tzn samo w sobie nie boli juz ale jak chodze czy siadam to starszny bol:-
i znow mnie @ dogoni 2 raz w tym mieisacu

nie podoba mi sie ten jajnik
przypomnijcie mi ze w poniedzilek mam dzownic umowic wizyte u gina bo z a 2 tyg dostane @ to akurat na koniec marca moge na wizyte isc
oo malina widzę że u Ciebei isę dzieje!!! biedna matma....;-);-);-)
Ej serio myślisz podłapać mój pomysłja cie!!!!
ale jazda!!! wisz jak zrobił mój ojciec????
W pracy mieli gości co wiecznie wypijał innym kawy, herbaty, nawet zjadał kanapki
Ojciec z koleszką się wkurzyli i zrobili mu kawusie z wkładką. Ojciec poleciał do kibla i się zamknął (a był jeden) no i jak tamtego zaczęło ścigać to darł się i dobijał do drzwi, a ojciec polewka w kiblekuno i ten koleś wrzeszczy wyłaź bo nei wytrzymam!!!!!WYŁAŹ!!!!!!!!!..po kilku sekundach............juz nie trzeba
![]()
alez go zalatwili
powinni mu pwoiedziec co zrobili
pewnie by oddal co wypil

brak slowu mnie wczorajszy obiadek czyli ryż z kurczakiem z warzywami.:-) Malina ty leniu wstrętny!!!no ale jak masz wode tak super wytresowana że sama ci sie do gara leje to luzik;-);-)
No właśnie ja nie wiem co teraz zrobić!!! no daj spokój mój dostaje 915zł na rękę a na umowie ma oczywiscie więcej... no i jej mówię, że szczepionka, że rachunki..a ona że nie przekraczamy i nic nie zrobi. Ewentualnie moge zebrać zaświadczenia...ze mały potrzebuje tej szcepionki jak wodya aj że w ciaży jestem...no i wtedy coś nam dadzą ale to nie będzie duzo
![]()

[
Zapomnialam Wam napisac ze jak wlaczalam Im rano bajki to najpierw musialam ustawic godzine na dekoderze bo cos mi sie porypalo tam i moja Klaudia tak czeka na te bajki i czeka az wkoncu mowi do mnie " no dalje te bajki bo sie wk****eNo bylam w mega szoku
[/B]

dowiklao masakra!!!!!!!!!
ale tekst
A co do otyłości Twoich dziewczynzłota rada mojej wszechwiedzącej mamy:
dawaj jeść dużo słodkiego, bo wtedy się soki trawienne wydzielają czy cos tam i dziecko cały czas chce jesć. Wtedy jest grubiutkie i ładnie jetak wiec do dzieła!!!
ta
wiem cos o tym
ja sie wlasnie tak slodyczami tucze:-
dla mnie to jak narkotyk
Witajcie :-)
Czy mogę tu do Was dołączyć
Jakoś wcześniej nie widziałam tego wątku, a też sama siedzę z córeczką w domu
Kerna my się już poznałyśmy na innym wątku ;-)
witamy
zapraszamy
,,,,,,,,,,ggtfhvvvvvv vvASDTRVVffffffffffffffffffffffffffffwitam a to na poczatku toGabih
hhhhhhhhhhawsdrgyhhhhuhjh9hhkohlhp;'][hhhjjjjj
helo helo
u mnie dzis 2 czy 3 razy lekko popriszylo na szczesie tylkoWitam nową mamusię
Moje jak by dopadły klawiaturę to by nic z nej nie zistałodlatego mają osobną, mogą walić dowoli
A za oknem znowu biało... :/
O sobie, hmm ;-)
Mam już 33 lata i jedną córeczkę - Maję, plus dwa aniołki w niebie. Całą rodzinką mieszkamy blisko stolicy Podkarpacia. Teraz jestem na urlopie wychowawczym i postanowiliśmy z mężem zamienić ten urlop na macierzyński. Właśnie rozpoczęliśmy staranka nad rodzeństwem dla Mai. Mój M pracuje całymi dniami i wraca dość późno do domu. Moja mama mieszka w tym samy mieście co ja ale widujemy ją rzadko :-( Mój tato za to nadrabia i czasami jest nawet codziennieTeściową mam nadgorliwą względem dziecka, ale to babacie chyba już tak mają ;-)
Niedługo będziemy się przeprowadzać i już się boję całego tego zamieszania.
Jak coś jeszcze konkretnie chcecie wiedzieć to pytajcie ;-)
U nas też właśnie pada śnieg i moja panna stoi przy balkonie i woła na spadające płatki śniegu baaaaaammmmm![]()
witamy
u nas gwarno jak w ulu

a ja pytałąm o odświeżanie stronki....to sie nazywa jak sie okazuje "live" i tego póki co nie będzie i nie zależy to od admina..szkoda bo denerwuje mnie to jak fiks...![]()
czy mamy petycje do admina pisac????????
przeciez nasz watek jak najbardziej LIVE

poprezdnio tak bylo i bylo super1nad czym sie zastanawiac?
a
m spi a ja korzystam cos mnie muli czarek baje oglada a ja mu sciagam na torrent te nasze stare bajki bo jakos bardziej mu sie podobają niz te w tv
nie ma tylko przygód z wiklinowej zatoki a ta najbardziej mu sie podoba zwlaszcza jak te zabki spiewaja to w glos sie smieje![]()
moja Weronika tez lubi ta bajke
i tylko psiewa"kum kum kum,rade rade rade..."

Dziękuję za miłe przyjęcie :-)
Kerna do Krosna nie tak daleko. Może uda nam się kiedyś spotkać w realu? Zapraszam na spacer po parku Łańcuckim, oczywiście jak będziesz mogła :-)
A moje dziecko nałogowo ogląda teletubisieNormalnie nie mogę ją odciągnąć od ekranu, dlatego tylko raz dziennie jej to włączam.
M właśnie wrócił i będę kończyć bo podobno ma coś ważnego do roboty na kompie. Na dzisiaj się żegnam a jutro pewnie tylko na chwileczkę zaglądnę bo będziemy jutro zaczynać remoncik naszego nowego lokum.
moja tez ogladala teletubise
teraz lubi kubusi apuchatka i wlasnie mam na plycie tez po 2 odsniku-tajemnice wiklinowej zatoki,pieska w kratke,przygody pyzy,koziolka matolka i inne
dobre stare bajki

witamyHEJ.Dziewczyny, moge sie do Was dołączyć?:-) Jestem na forum od niedawna,udzielam sie w kilku wątkach ale tutaj jest jakos tak bardziej gwarno;-)
Mam 33 lata i tez jestem z podkarpacia a dokładnie z okolic Stalowej Woli.

to dobrze ze z nim zostanieAS kurcze!!! Ja nigdu jeszcze nie widziałam takiej reakcji bejbesa na tą bajkepusciłam mu, a ten zaczął zachodzić się ze śmiechu i tańczył!!
musiałam mu ten kawałek puszczać chyba ze 20 razy bo inaczej to ryk, wycie że aż ślinił się i pokładał na podłodze
coś w tym musi być!! Ja w życiu nie przypomniałąbym sobie tej bajki
pewnie jest jeszcze mnóstwo super naszych starych bajek których nie pamiętam... muszę sobie pościagać z chomika
dzięki!!!
a kurcze już jest pewniak to powiem wam dobranowinę!!! okazuje się, że M zaopiekuje sie małym jak będę w szpitaluohhhh będę spokojna przynajmniej a i mały nie odczuje tak zmiany
![]()
Agnes nie czekaj do niedzieli.
Idź jutro gdziekolwiek do dentysty i sprawdź czy Ci się nie zrobił suchy zębodół,bo jak tak to z bólu będzie cięzko wytrzymać.
Możliwe,że też się robi stan zapalny,albo po prostu jest tak dziąsło poharatane,że coś Ci wpadło z jedzenia i zatyka![]()
wlasnie Agnes ja tez niby jedlam jedna strona i zawsze cos mi wpadlao
i musialam szybko plukac po jedzeniu
wspolczuje bolu bo tak mialam ale po dlutowaniu a po zwykly rwaniu
idz do dentsytyy jutro
Jesli już go kiedys brałaś to oki. Ale niektórzy nie mogą. Moje znajome biorą w trakcie @@@ i pomaga. A moja mama raz wzięła i słabła potem rzygała jak kot. Od tej pory ja się boje ketonalu-nigdy nie brałam. Mój A. stosuje go na kregosłup.
Byłam w piwnicy nakarmic kotkę. Przychodzi do nas od pewnego czasu. lataja za nia wszystkie koty i miaucza pod oknem. Biedna taka wymęczona. Nie wiem co by było gdyby faceci sie "marcowali" raz w roku![]()

moja tez sie marcuje

chyba znow sama zostalam:-(
jak zwykle
reklama
Natalineczka555
kocham kochać :)
witam was kochane wczesnie bo nie spalam cala noc 

czarek zaczal mi wymiotowac o 2 pozniej pospal do 3.30 i znow pospal znow i 4,30 zaczal sie ksztusic ale juz nie zygal tylko go naciagalo

a ja oczywiscie w panike, dobrze ze m byl to sie nim zajal bo ja bylam sparaliżowana
Wiktoria juz wie o mojej prypadlosci:-
-
-(
jesli ktoras chce sie dowiedziec wiecej to:
https://www.babyboom.pl/forum/forum-ogolne-f84/nasze-wstretne-fobie-37849/

czarek zaczal mi wymiotowac o 2 pozniej pospal do 3.30 i znow pospal znow i 4,30 zaczal sie ksztusic ale juz nie zygal tylko go naciagalo

a ja oczywiscie w panike, dobrze ze m byl to sie nim zajal bo ja bylam sparaliżowana
Wiktoria juz wie o mojej prypadlosci:-
jesli ktoras chce sie dowiedziec wiecej to:
https://www.babyboom.pl/forum/forum-ogolne-f84/nasze-wstretne-fobie-37849/
Podziel się: