reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

nie kochanie to nie cukrzyca

Ostre porfirie wątrobowe to grupa wrodzonych chorób spowodowanych obniżoną aktywnością enzymów katalizujących poszczególne etapy biosyntezy hemu. Zmniejszenie aktywności tych enzymów powoduje nadmierne wytwarzanie, gromadzenie i wydalanie porfiryn i ich prekursorów – kwasu delta- -aminolewulinowego i porfobilinogenu. Klasyczna triada objawów ataku porfirii to bóle brzucha, obwodowa neuropatia i zaburzenia psychiczne. Z powodu objawów przypominających różne choroby porfirie są często niezdiagnozowane. Najbardziej efektywną terapią jest jak najszybsze rozpoczęcie leczenia argininianem hemu. Wczesne rozpoznanie, leczenie oraz informacja o czynnikach wywołujących atak znacznie poprawiają rokowanie, zapobiegają rozwojowi neuropatii i zmniejszają śmiertelność.
o matulu to jesli nikt w rodzinie tego predzej niemial zdiagnozowanego to ciezko to rozpoznac :/

reklama
dziewczyny
w sobote mialam termin @
dzis zrobilam kolejny test i jedna krecha drugiej ani sladu..
co mysles?
przytulasy byly rowne 3 tyg temu...
przeciez mam czuly test 10 czegos tam..
ach...
a na bete nie moge isc..dzis smigam do warszawy po tate do szpitala (miesiac byl tam) i zostaje u rodzicow zeby nacieszyc sie tatusiem..a tam mala wies..nie ma szans;(
co myslec? co robic?:(

trzeba mieć nadzieję, że @ nie przyjdzie, a teścik wyjdzie tylko później :tak: a może beta?? ;-)

witajcie Kochane ...wszystkiego Naj z okazji Naszego Święta...duzo Fasolek życzę :)

właśnie wróciłam od ginaka...mój pęcherzyk ma dzisiaj 23 mm i lada moment pęknie...endo 10 mm więc dziś z małżowinkiem dzień kobiet obchodzimy ;)

olewam to wszystko co usłyszałam o tym, zeby nie zachodzic po hsg, co ma być to bedzie :) natura zweryfikuje...

fasolkuj kobietko, a nóż to TEN dzień :tak:

reklama
Do góry